Γιατί ο Παπακαλιάτης είναι η ένοχη απόλαυση που δεν χορταίνουμε [photos+vds]

30.11.2014
Κάθε νέο βήμα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη είτε θεατρικό είτε κινηματογραφικό κάνει τους θαυμαστές του να παραληρούν, δίνει ένα νόημα στην άχαρη και γκρίζα τηλεοπτική καθημερινότητά τους. Γιατί κακά τα ψέματα. Οι τηλεοπτικές μας συνήθειες αποκτούσαν άλλη διάσταση, όταν προβαλλόταν κάποια δουλειά του Χριστόφορου.
Ακόμη και οι πιο σκληροί επικριτές του, άνδρες κυρίως, κρυφοκοίταζαν τις οθόνες για να μάθουν τις εξελίξεις στα αλλόκοτα ερωτικά και οικογενειακά τρίγωνα που έφερε ξαφνικά στη ζωή μας. Αποκορύφωμα όλων το μεγάλο κινηματογραφικό του βήμα με το «Αν», μια ταινία που απέσπασε ιδιαίτερα καλές κριτικές και είχε και μία πολύ καλή πορεία στο εξωτερικό.
Αλλα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 1973 στο Ηράκλειο Κρήτης. Με το μικρόβιο της υποκριτικής καλά σφηνωμένο μέσα του, ξεκίνησε να παίζει στην τηλεόραση στα 16 του χρόνια και πιο συγκεκριμένα στους «Φρουρούς της Αχαϊας». Eν συνεχεία συμμετείχε στους αξέχαστους Απαράδεκτους (έκανε το παιδί του βίντεο κλαμπ), στο Ντόλτσε Βίτα ως νεαρός Χάρης, στην Αναστασία, στον Βαμμένο Ήλιο και στους Δέκα Μικρούς Μήτσους, όπου και υποδυόταν τον κολλητό του Τζίμη.
Σκηνή από τους Φρουρούς της Αχαϊας
Σκηνή από το Dolce Vita
Το 1999 όλα αλλάζουν, καθώς δεν πρωταγωνιστεί μόνο στις σειρές, αλλά αρχίζει να κάνει και μουσική επιμέλεια, να σκηνοθετεί και να γράφει ακόμη και το σενάριο. Τονίζει στις συνεντεύξεις του το πόσο κουραστικό είναι να αναλαμβάνει όλους αυτούς τους ρόλους, αλλά η αγάπη του για αυτό που κάνει είναι τόσο μεγάλη που αν έπρεπε να κάνει επιλογή, θα θυσίαζε το ρόλο του ηθοποιού και θα κρατούσε την ιδιότητα του σεναριογράφου και σκηνοθέτη. Γιατί για τον Χριστόφορο σημασία έχει η δουλειά και όχι η προσωπική του εικόνα.
Στις σειρές αυτές πρωταγωνίστησε όλη σχεδόν η αφρόκρεμα των ελλήνων ηθοποιών, όπως οι Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Πέμυ Ζούνη, Θέμιδα Μπαζάκα, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ιωάννα Παππά, Χρήστος Λούλης, Άρης Σερβετάλης, Αιμίλιος Χειλάκης, Θάλεια Ματίκα, Πέμυ Ζούνη, Οδυσσέας Παπασπηλιώπουλος και πολλοί πολλοί άλλοι.
Ποια σειρά να πρωτοθυμηθούμε και ποια να πρωτοξεχωρίσουμε, Η ζωή μας μια βόλτα, Να με προσέχεις, Κλείσε τα μάτια , Δυο μέρες μόνο, και το τελευταίο 4. Όλες τεράστιες τηλεοπτικές επιτυχίες, που καθήλωναν την πλειοψηφία του κοινού και έδιναν ένα άλλο άρωμα, πιο κινηματογραφικό στα βράδια τους.
Σκηνή από τα "Κλείσε τα Μάτια"
Σκηνή από το 4
Εμείς σήμερα, με αφορμή τη νέα του ταινία, της οποίας τα γυρίσματα τελείωσαν πριν λίγο καιρό και θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2015, κάναμε ένα μίνι βίντεο- αφιέρωμα στις καλύτερες ερωτικές του σκηνές!
Γ.Οικονόμου