Γιατί ανέβαλε την πρεμιέρα του ο Σάκης;

09.12.2014
Τον έφαγαν οι κακές οι γλώσσες. Ο Σάκης Ρουβάς ο οποίος έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις μετά τη βράβευση του στα Βραβεία Θεάτρου και Χορού, πρωταγωνιστεί στην πρώτη θεατρική παραγωγή του θέατρου Πάνθεον, «Ηρακλής, Oι 12 Άθλοι» υποδυόμενος τον μυθικό ήρωα και βρίσκονται στην τελική ευθεία για τη μεγάλη πρεμιέρα.

Όμως άλλαξαν τα σχέδια. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Πάνθεον η πρεμιέρα του έργου η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 12 Δεκεμβρίου, μεταφέρεται για την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Δίπλα στο Σάκηπρωταγωνιστούν, ως Ευρυσθέας η Ρούλα Πατεράκη, ως Αθηνά η Ναταλία Δραγούμη, ως Ήρα η Αγορίτσα Οικονόμου και ως Αρετή η Ελένη Ρουσσινού και η παράσταση απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.

Το αρχικό κείμενο έγραψε ο ποιητής Στρατής Πασχάλης ενώ ο καθηγητής Γιάννης Λιγνάδης έκανε τη δραματουργική επεξεργασία. Η σκηνοθεσία είναι του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη ο οποίος επιμελείται τα σκηνικά και τα κοστούμια και τη σύνθεση των τραγουδιών υπογράφει ο Γιώργος Θεοφάνους. Επίσης τους στίχους έχει γράψει η Νίκη Παπαθεοχάρη, την ηχητική σύνθεση έχει αναλάβει ο Γιώργος Πούλιος και τις χορογραφίες υπογράφει η Chaly Jennings.

Ο σκηνοθέτης σημειώνει για την παράσταση: "Η ζωή μας είναι μια διαρκής διαδικασία επιλογής και λήψης αποφάσεων. Με αυτήν την προοπτική, καθώς και δικός μου ήρωας ο Ηρακλής, θέλησα να προσπαθήσω να ταυτίσω την πορεία του με τη ζωή του κάθε ανθρώπου σε κάθε στιγμή της Ιστορίας. Το φοβισμένο του ξεκίνημα μπροστά σε ένα άγνωστο χαώδες Σύμπαν, τα εσωτερικά του ερωτήματα, η άσκηση της ελεύθερής του βούλησης και η σκληρή προσπάθεια για την κατάκτηση του στόχου, είναι και οι δικοί μας φόβοι και τα δικά μας ερωτήματα."