Ποιοι κυνήγησαν την Εριέττα Κούρκουλου με τον σύντροφό της;

14.01.2015
Περιπέτειες είχε η γνωστή για τα φιλοζωικά της αισθήματα Εριέττα Κούρκουλου και ο σύντροφός της πολίστας Μάριος Καπότσης όταν επιχείρησαν να σώσουν τρία μικρά κουταβάκια, καθώς τρεις άνδρες τους φώναξαν να…εξαφανιστούν.

Η Εριέττα Κούρκουλου έκανε γνωστό το περιστατικό στη στήλη για τα ζώα που διατηρεί στην huffingtonpost.gr: Εκεί γράφει χαρακτηριστικά:

«Πριν καμιά βδομάδα, πηγαίνοντας προς το Μαρκόπουλο με τον σύντροφό μου, πετάχτηκαν ξαφνικά δύο κουτάβια μπροστά από το αμάξι. Σταματήσαμε απότομα και, ευτυχώς, καταφέραμε να προλάβουμε το κακό. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο, καταλάβαμε ότι τα κουτάβια ήταν καθαρόαιμα ποϊντεράκια, ηλικίας το πολύ ενός μηνός. Ήταν πολύ αδύνατα και διστακτικά, με αποτέλεσμα να μην έρθουν αμέσως τρέχοντας προς το μέρος μου. Έκατσα στα γόνατα και, αφού τα φώναξα δύο-τρεις φορές, άρχισαν να μας πλησιάζουν. Τότε ήταν που βγήκαν τρεις άντρες από ένα οικόπεδο, το οποίο έμοιαζε περισσότερο με σκουπιδότοπο, φωνάζοντάς μας να εξαφανιστούμε.

Αυτό το έργο, δυστυχώς, το έχουμε ξαναδεί όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την προστασία των ζώων. Επειδή δεν είναι λίγες οι φορές που οι πιο τολμηροί από εμάς τους φιλόζωους έχουμε κάνει έφοδο σε τέτοιου είδους καταυλισμούς Ρομά, αντικρίζοντας σκυλιά σε φρικτή κατάσταση, άρρωστα, υποσιτισμένα και πολλές φορές νεκρά, ήξερα ότι δεν θα καταφέρναμε τίποτα χωρίς τη βοήθεια της αστυνομίας.

Έλα, όμως, που και η αστυνομία σπάνια τα βάζει μαζί τους...»