Μαστροκώστα: Η γυναίκα που τη βοήθησε στη μάχη με τον καρκίνο

19.01.2015
Για τις δύσκολες ώρες που πέρασε και τη μεγάλη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, η Γωγώ Μαστροκώστα έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές.

Εξάλλου, μέσα από το δικό της αγώνα και τη νίκη της απέναντι στην ασθένεια, η Γωγώ θέλει να περάσει το δικό της μήνυμα ελπίδας. Και κάθε φορά, που αναφέρεται στη δύσκολη εκείνη περίοδο, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον Τραϊανό Δέλλα, τον οποίο αποκαλεί «φύλακα – άγγελό» της.

Ωστόσο, ο σύζυγός της δεν είναι ο μόνος άνθρωπος που τη στήριξε στην περιπέτεια της. Υπάρχει και μία σπουδαία κυρία, η Ελένη Μπούση, η οποία διηγείται στο περιοδικό People τις εφιαλτικές μέρες της Μαστροκώστα.

«Μου τη γνώρισε ο γιος μου, Ευάγγελος. Τη συνάντησε όταν σπούδαζε κι έκανε μόντελινγκ στο Παρίσι. Έγιναν φίλοι. Όταν έμαθα από το γιο μου ότι η Γωγώ έχει προσβληθεί από την ασθένεια και χρειαζόταν βοήθεια, την κάλεσα στο Σικάγο, τη φιλοξένησα και μαζί πήγαμε στους κορυφαίους γιατρούς. Η Γωγώ πέρασε μια συγκλονιστική περιπέτεια» δηλώνει αρχικά η κυρία Μπούση.

Και προσθέτει για τη σχέση της με τον Δέλλα. «Παρατήρησα ότι υπάρχει τρομερή αγάπη σε αυτό το ζευγάρι, μια ολοκληρωμένη σχέση κι αυτό αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για να προχωρήσεις, έπειτα από μια τέτοια δοκιμασία».

Για το αν ένιωσε η ίδια ως φύλακας άγγελός της Γωγώς, απαντά: «Υπάρχουν άγγελοι διαφορετικοί, όλοι έχουμε από έναν. Ίσως ήμουν ο άγγελος που την έπιασε από το χέρι και την καθοδήγησε. Αλλά εκείνη είναι ο άγγελος που μιλάει, γι αυτό και προσπαθεί να δώσει στον κόσμο να καταλάβει πως είναι απαραίτητο να μιλάς για τον καρκίνο. Και να δείχνεις πως υπάρχει τρόπος να τον αντιμετωπίσεις. Η Γωγώ ήταν εκείνη που κουβαλούσε όλο το βάρος αλλά κι εκείνη που είχε τη δύναμη να το ξεπεράσει. Εγώ απλά τη στήριζα».