Πενέλοπε Κρουζ: Την φωτογράφησαν τόπλες, αλλά έχασε τη δίκη

04.02.2015
Και την έβγαλαν φωτογραφία ημίγυμνη με την οικογενειά της και ... θα πληρώσει από πάνω! Η γνωστή ηθοποιός Πενέλοπε Κρουζ έχασε τη δικαστική διαμάχη με εφημερίδα της Δανίας που δημοσίευσε ημίγυμνες φωτογραφίες της από παραλία της Κορσικής. Κα μάλιστα η Πενέλοπε υποχρεούται να πληρώσει περίπου 3.500 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

Ο λόγος για την ταμπλόιντ εφημερίδα Ekstra Blade, η οποία είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες της πασίγνωστης ηθοποιού να κολυμπάει αμέριμνη με τον σύζυγό της Χαβιέ Μπαρδέμ και το παιδί τους, τον Σεπτέμβριο του 2013. Κάποια από τις φωτογραφίες δείχνει την Πενέλοπε τόπλες να βγαίνει από τη θάλασσα.

Η Πενέλοπε Κρουζ έκανε μήνυση στο έντυπο και στον εκδότη Πολ Μάντσεν για παράνομη δημοσιοποίηση ιδιωτικών της στιγμών. Πρωτόδικα η εφημερίδα αθωώθηκε, αλλά η ηθοποιός άσκησε έφεση, η οποία εκδικάστηκε και αθώωσε εκ νέου τον εκδότη.

Όπως καταλάβαμε, ο λόγος για τον οποίο δεν καταδικάστηκε η εφημερίδα και οι δαιμόνιοι παπαράτσι της είναι ότι οι ημίγυμνες φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί σε δημόσιο χώρο -παραλία- επομένως δεν είχε τελεστεί αδίκημα. Να σημειώσουμε δε ότι οι φωτογραφίες των παπαράτσι που δείχνουν τους διάσημους σε παραλίες στις ιδιωτικές τους στιγμές είναι στον κόσμο των ταμπλόιντ από τις πιο ... ακριβές και θεωρούνται μεγάλη επιτυχία για τους εκδότες που θα τις δημοσιεύσουν.

Ο Μάντσεν έσπευσε να θριαμβολογήσει:

«Χαίρομαι που κερδίσαμε. Η ετυμηγορία αποδεικνύει ότι ένας διεθνής σταρ δεν μπορεί απλώς να προσέρχεται στη δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση. Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε παραβίαση της ελευθερίας της Δανίας και της ευθύνης των ΜΜΕ».