Χαμός στη 10η Εντολή: Απαγόρευσαν την προβολή επεισοδίου!

09.03.2015
Τον Αύγουστο του 2008 η 24χρονη δασκάλα Αδαμαντία Καρκαλή αποκεφαλίστηκε από τον σύζυγο της Αθανάσιο Αρβανίτη και η υπόθεση είναι σοκάρει το πανελλήνιο ειδικά και με τη δημοσιοποίηση των φρικιαστικών λεπτομερειών του άρρωστου εγκλήματος.

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος διάλεξε αυτή την συγκλονιστική ιστορία για να την προβάλει σ’ ένα από τα καινούρια επεισόδια της «Δέκατης Εντολής» αλλά η οικογένεια του θύματος μόλις ενημερώθηκαν για το γεγονός και είδαν φωτογραφίες στο site του σταθμού, αμέσως κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για να απαγορευτεί η προβολή του γιατί θα κάνει κακό στην ψυχική τους υγεία.

Ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε πως οι αναρτήσεις κατέβηκαν από το site πριν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και οι αντίδικοι αρνήθηκαν πως έχουν τη συγκεκριμένη υπόθεση στη λίστα των εγκλημάτων που πρόκειται να προβάλουν κι ευελπιστεί στη δικαίωση τους.

Αναλυτικά στο επίσημο έγγραφο αναφέρουν:
«Το γεγονός αυτό είναι πολύ πρόσφατο για μας και η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο έχει καταλυτικό αντίκτυπο στην ψυχοσυναισθηματική μας ακεραιότητα. Θα μας “τελειώσει” κυριολεκτικά. Δηλαδή: Η θέα της τεμαχισμένης σορού της Αδαμαντίας, με την κεφαλή εις χείρας του δράστη και άλλοτε πεταμένη στο πίσω κάθισμα του αστυνομικού οχήματος με το οποίο ο στυγερός δολοφόνος κλέβοντας από την αστυνομία επιχείρησε να διαφύγει.

Στο σχετικό site του σταθμού Άλφα απεικονίζεται σε δύο σκηνές ο δράστης με την κεφαλή της Αδαμαντίας στο χέρι του πλησίον του προαναφερθέντος περιπολικού της αστυνομίας. Ήδη συνεπώς ηθική βλάβη έχουμε υποστεί από την θέα της εικόνας αυτής αλλά και από τη δημοσιοποίησή της ενώπιον πλήθους θεατών.

Ομοίως τα ασφαλιστικά μας μέτρα στρέφονται και κατά του Πάνου Κοκκινόπουλου εμπνευστή της σειράς και των σκηνών αυτών, ιδιοκτήτη της εταιρίας Frenzy Films Production που με σχετική σύμβαση παραχώρησε την φωτοκόπια της αποτρόπαιης ταινίας στον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα».