Τι έγινε στο γάμο του Σταύρου Ξαρχάκου με την Ηρώ Σαΐα [photo]

20.04.2015
Σε κλειστό οικογενειακό και φιλικό κύκλο παντρεύτηκε το Σάββατο 18 Απριλίου ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος την αγαπημένη του Ηρώ Σαΐα. Το ζευγάρι, που είναι μαζί εδώ και τρία χρόνια, ένωσε την τύχη του στη Βάρκιζα, στο εκκλησάκι του Island στο οποίο τελέστηκε ο γάμος το μεσημέρι στις 12.00 με κουμπάρα την Κατερίνα Παναγοπούλου, πρέσβειρα της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι.

Η δεξίωση για τους διαλεχτούς καλεσμένους του ζεύγους έγινε στο χώρο του Island.

Ανάμεσα στα αγαπημένα πρόσωπα του ζευγαριού ήταν η κόρη του Σταύρου Ξαρχάκου Πανδώρα, ο ιδιοκτήτης της Minos Emi, Μάκης Μάτσας και η σύζυγός του Ρούλα, ο γλύπτης Κώστας Βαρώτσος με τη σύζυγό του Νέλλη, καθώς και ο Χρύσανθος Πανάς, ιδιοκτήτης του Island. Προς τιμήν του φίλου της συνθέτη τραγούδησε η Μαρινέλλα αλλά και η νύφη τα δικά της τραγούδια.

Ο 76χρονος Σταύρος Ξαρχάκος και η 40χρονη ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ηρώ Σαΐα γνωρίζονται εδώ και αρκετό διάστημα. Το 2008 η αρχή έγινε με δύο συναυλίες στην Κύπρο. Μετά την πρώτη τους αυτή συνεργασία ακολούθησε το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι στη σκηνή του Gazarte. Το 2012 οι δυο τους συνεργάστηκαν στην παράσταση «Αμάν αμήν» του πρώτου στο θέατρο Ακροπόλ για να συνεχίσουν μαζί στις πρόσφατες αφιερωμένες στη Μελίνα Μερκούρη και τον Βασίλη Τσιτσάνη («Νυν και αεί Τσιτσάνης») παραστάσεις.

Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Νέου Ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη και του Εθνικού Ωδείου, η Ηρώ Σαΐα ξεκίνησε την πορεία της από τη μουσικοθεατρική ομάδα Σπείρα-Σπείρα του Σταμάτη Κραουνάκη.