Η γεμάτη νόημα απάντηση του Ρουβά για το «'Αξιον Εστί»

23.04.2015
Ο φακός του «Πρωινό» ΑΝΤ1 πέτυχε το Σάκη Ρουβά στην πλατεία Νέας Σμύρνης και φυσικά ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε για τη συμμετοχή του στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου στο άλσος Νέας Σμύρνης.

Μιλώντας για τη συμμετοχή του στη συναυλία «90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης» και την ερμηνεία των συνθέσεων από το «Άξιον Εστί», ο Σάκης Ρουβάς τόνισε με υπερηφάνεια:

«Η συμμετοχή μου στη συναυλία αυτή, θα είναι η πιο σημαντική μέχρι στιγμής στην καριέρα μου».

Εν το μεταξύ, σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τους επικρικές του τραγουδιστή, ο ίδιος τόνισε:

«Δεν έχω τίποτα να πω για τις επικρίσεις που δέχομαι».

Ως γνωστόν, ο Ρουβάς θα ερμηνεύσει πέντε εμβληματικές συνθέσεις στη συναυλία «90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης» στη Νέα Σμύρνη στις 2 Μαΐου. Πρόκειται για τα: «Ένα το Χελιδόνι», «Με το λύχνο του άστρου», «Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «Της αγάπης αίματα» και «Ανοίγω το στόμα μου» από το λαϊκό ορατόριο «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, έργο που σφράγισε με τη φωνή του ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης με δηλώσεις του, στήριξε τη συμμετοχή του Σάκη στη συναυλία.

Σε επόμενες δηλώσεις του Ρουβά στην συνέντευξη τύπου για τη συναυλία, ο τραγουδιστής τόνισε:

«Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο από το να αποδεχτώ την πρόταση που μου έγινε. Ενθουσιάστηκα. Όλοι οι καλιιτέχνες έχουμε το δαιμόνιο της δημιουργίας. Ο κύριος Μίκης Θεοδωράκης έδωσε με τις δηλώσεις του δικαιοσύνη. Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Το πιο σημαντικό είναι να επικοινωνούνται τέτοια αριστουργήματα στο λαό».