Κορίτσι γέννησε η δούκισσα του Κέμπριτζ - Τα στοιχήματα για το όνομα του μωρού [photos]

02.05.2015
Η δούκισσα του Κέμπριτζ, σύζυγος του βρετανού πρίγκιπα Ουίλιαμ, έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της, το οποίο είναι κορίτσι, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Κένζινγκτον.

Στις 8 ώρα Ελλάδας, η Κέιτ και ο Ουίλιαμ αναχώρησαν με αυτοκίνητο από το σπίτι τους στο Κένσινγκτον για να μεταβούν στην πτέρυγα Λίντο του μαιευτηρίου, όπου η δούκισσα είχε γεννήσει το πρώτο της παιδί, τον πρίγκιπα Τζορτζ, στις 22 Ιουλίου 2013.

Όπως και με τη γέννηση του μικρού πρίγκιπα, ο Ουίλιαμ είχε δίπλα στην Κέιτ κατά τη διάρκεια του τοκετού τον οποίο είχε αναλάβει ο μαιευτήρας Γκάι Θορπ Μπίστον.

Το νεογέννητο, είναι δεύτερο παιδί του Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον και τέταρτο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, μετά τον αδελφό του Τζορτζ, τον πατέρα του Ουίλιαμ και τον παππού του Κάρολο.

Το νεογέννητο κοριτσάκι θα είναι το πρώτο που γεννιέται στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, θα πάρει τον τίτλο «Πριγκίπισσα του Κέμπριτζ» για 25 χρόνια και θα είναι τέταρτη στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, την υψηλότερη που έχει πάρει ένα κορίτσι. Επίσης, είναι το πρώτο κορίτσι στη σειρά διαδοχής του θρόνου μετά από 65 χρόνια και τη γέννηση της Πριγκίπισσας Άννας.

Σημειώνεται ότι δεν έχει γεννηθεί «Πριγκίπισσα του Κέμπριτζ» εδώ και 182 χρόνια. Τελευταία ήταν η εγγονή του Γεωργίου Γ', η πριγκίπισσα Μαρία Αδελαΐδα του Κέμπριτζ, που γεννήθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας, το 1833.

Όσο για το όνομα, τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν ως επικρατέστερο το Άλις και ακολουθούν τα Ελίζαμπεθ, Σάρλοτ, Βικτώρια, Νταϊάνα και Αλεξάνδρα.

Πηγές των Ανακτόρων επισημαίνουν ότι μετά τη γέννηση του δεύτερου βασιλικού μωρού, Κέιτ και Γουίλιαμ θα περάσει λίγες ημέρες στην κατοικία του στο Κέσινγκτον, πριν μεταβούν στο Άνμερ Χολ, στην κατοικία της Βασίλισσας στο Νόρφολκ.