Θλίψη: Πέθανε η θρυλική τραβεστί, Αλόμα

20.05.2015
Τη μάχη με το θάνατο έχασε η θρυλική τραβεστί, Αλόμα (κατά κόσμον Μπάμπης Ταμουτζίδης), η οποία υπέκυψε στα τραύματα της.

Η 67χρονη Αλόμα πριν λίγες μέρες μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, με σοβαρά εγκαύματα, που προκλήθηκαν όταν ξέσπασε φωτιά στο φτωχικό της σπίτι, κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Η θρυλική τραβεστί των Αθηνών, τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούσε ως Μπάμπης και μάλιστα ζητούσε να τον φωνάζουν με αυτό το όνομα. Τα τελευταία χρόνια ζούσε φτωχικά και αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ έδινε ελάχιστες συνεντεύξεις. Μία από τις τελευταίες ήταν στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια, όπου εξηγούσε γιατί δεν ήθελε πλέον να είναι τραβεστί.

Η ζωή της θρυλικής Αλόμα ήταν πολυτάραχη και για 45 χρόνια μεσουρανούσε στις πιάτσες των τραβεστί. Ήταν άλλωστε η πιο διάσημη, ενώ μιλούσε ανοιχτά για το σεξουαλικό της προσανατολισμό κάνοντας μεγάλο αγώνα για τα δικαιώματα των τραβεστί και των εκδιδόμενων γυναικών στη Συγγρού. Εξάλλου, είχε αναπτύξει συνδικαλιστική δράση και είχε πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις, ενώ πάντα έβγαινε μπροστά χωρίς να διστάσει να μιλήσει για τη σκληρή πραγματικότητα που βίωναν, παρά το «κράξιμο» που δεχόταν.

Τα τελευταία χρόνια είχε απομονωθεί και ζούσε συντροφιά με το σκύλο της, χωρίς να δέχεται επισκέψεις και είχε χάσει επαφή με παλιούς φίλους. «Οι άνθρωποι μπορεί να σε προδώσουν, τα ζώα ποτέ», συνήθιζε να λέει. Βίωνε με σκληρό τρόπο τη μοναξιά, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα, δεν ήθελε όμως να δημοσιοποιεί την κατάστασή της και απέφευγε να μιλάει ή να εμφανίζεται δημόσια.

Πηγή: Έθνος