Παντελίδης: Οι αποζημιώσεις των κοριτσιών & η... εμπλοκή του Ρέμου!

30.03.2016
Τα πάνω κάτω έφεραν τα αποτελέσματα των τοξοκολιγικών εξετάσεων, σύμφωνα με τις οποίες ο Παντελής Παντελίδης είχε καταναλώσει μεγάλη ποσοότητα αλκόολ.

Το σκηνικό μοιάζει μπερδεμένο και πλέον το θέμα των αποζημιώσεων στις δύο κοπέλες που επέβαιναν στο μοιραίο τζιπ, έχουν περάσει μπροστά, με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν. Μάλιστα, η βαρύτατα τραυματισμένη Μίνα Αρναούτη και η κρίσιμη μέχρι σήμερα κατάσταση της υγείας της, τροφοδοτεί όλο και περισσότερα σενάρια.

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα ένα προς ένα:

Οι αποζημιώσεις από την ασφαλιστική:

Το πολυτελές τζιπ μάρκας Mercedes, και που ανήκει σε εταιρία του Αντώνη Ρέμου, ήταν ασφαλισμένο σε γνωστή ασφαλιστική εταιρία, η οποία θα κληθεί να καταβάλλει αποζημιώσεις στις δύο κοπέλες. στη συνέχεια, η ασφαλιστική έχει το δικαίωμα να στραφεί εναντίον της οικογένειας του οδηγού για να πάρει πίσω τα χρήματα, αφού εκείνος θεωρείται υπαίτιος του δυστυχήματος.

Το ασφάλιστρο προέβλεπε αποζημίωση ύψους 800.000 ευρώ σε περίπτωση θανάτου του συνοδηγού, όπως επιβεβαιώνουν αστυνομικές πηγές. Η ασφάλεια του αυτοκινήτου προβλέπει αποζημίωση και σε περίπτωση θανάτου του οδηγού.

Ωστόσο, αν τελικά επιβεβαιωθεί ότι ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ, η αποζημίωση δεν καταβάλλεται, όπως προβλέπεται στους όρους. Οι αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που θα δείξουν το κατά πόσο ο Παντελίδης είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ δεν έχουν διαβιβαστεί ακόμα στην Τροχαία Ελληνικού, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας από την πλευρά τους διευκρινίζουν ότι «δικαιούται αποζημίωση η 31χρονη Μίνα Αρναούτη, η οποία φορούσε ζώνη στο πίσω κάθισμα, δεν φέρει ευθύνη για το συμβάν και υπέστη σοβαρότατη σωματική βλάβη. Δικαιούται χρήματα για τα έξοδα νοσηλείας, για την αποθεραπεία της, για ψυχική βλάβη και για τα έσοδα που έχασε από την απουσία από την εργασία της. Στη συνέχεια, συνηθίζεται η ασφαλιστική εταιρία να προσφεύγει εναντίον της οικογένειας του οδηγού για να πάρει πίσω τα χρήματα.

Εναπόκειται στην κ. Αρναούτη το κατά πόσο θα στραφεί στη συνέχεια κατά της οικογένειας του οδηγού. Η 21χρονη Φρόσω Κυριακού, σε περίπτωση που αποδειχτεί και τυπικά ότι ήταν συνοδηγός, θα χάσει ένα μέρος της αποζημίωσης διότι στην κατάθεσή της παραδέχτηκε ότι δεν φορούσε ζώνη. Δεν συγκρίνεται με την υπόθεση Αρναούτη λόγω της πολύ μικρότερης βλάβης που υπέστη. Εκτός και αν ιατρικά αποδειχτεί ψυχική βλάβη. Δικαιούται πάντως κάποια αποζημίωση».

Η αντίδραση της οικογένειας Παντελίδη & ο οδηγός του οχήματος

Η οικογένεια του αδικοχαμένου τραγουδιστή υποστηρίζει ότι ο Παντελής δεν ήταν ο οδηγός του μοιραίου τζιπ. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι υπάρχουν στοιχειά που αποδεικνύουν του λόγου το αληθες. Αξιωματικοί της Τροχαίας, πάντως, τονίζουν ότι τα μέχρι στιγμής στοιχειά δεν δείχνουν κάτι τέτοιο.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις που θα δείξουν αν ο Παντελής Παντελίδης είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αν αποδειχτεί κάτι τέτοιο και παράλληλα ήταν ο ίδιος οδηγός οι όροι του ασφαλιστηρίου συμβολαίου είναι ιδιαίτερα αυστηροί σε σχέση με τα δικαιώματα του θύματος

Όπως και να έχει, η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μετά τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA που θα εξακριβώσουν επίσημα ποιος ήταν ο οδηγός και ποιος ο συνοδηγός.

Η Φρόσω Κυριάκου στην κατάθεση της, αλλά και μέσω του δικηγόρου της τονίζει με κάθε τρόπο ότι δνε οδηγούσε εκείνη το μοιραίο τζιπ.

Ωστόσο, στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη αποκάλυψαν το έγγραφο της Πυροσβεστικής, όπου σύμφωνα με αυτό, δεν γίνεται καμία αναφορά ποιος ήταν ο οδηγός. Όπως αναφέρεται, οι δύο κοπέλες είχαν βγει απο το τζιπ, ενώ οι πυροσβέστες των άνδρα, χωρίς να αναφέρουν αν εκείνος ήταν ο οδηγός. Να υπενθυμίσουμε ότι τις προηγούμενες μέρες, είχε αναφερθεί ότι στο πόρισμα της η Πυροσβεστική, που προστέθηκε και στη δικογραφία του τροχαίου δυστυχήματος, ανέφερε ότι οδηγός ήταν ο Παντελίδης. Κάτι που τώρα φέρεται να διαψεύδεται και αν ισχύει, περιπλέκει και πάλι την υπόθεση.

Η εμπλοκή του Αντώνη Ρέμου

Το πρωί της Τετάρτης, στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη αποκάλυψαν σε ρεπορτάζ ότι το αυτοκίνητο και η άδεια του είναι στο όνομα του Ρέμου. Μάλιστα, όπως υποστήριξαν ο τραγουδιστής ζήτησε και μεταφέρθηκε το τζιπ στο πάργκινγκ που διαθέτει η ασφαλιστική εταιρεία. Στοιχείο που επίσης έχει τη σημασία του για το πώς θα κινηθεί η ασφαλιστική στις αποζημιώσεις