Τα μυστικά των 12 πιο εμπορικών ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου [photos]

26.04.2017
Όταν η τηλεόραση βρισκόταν ακόμα σε εμβρυακή κατάσταση στην Ελλάδα και οι συσκευές ήταν μετρημένες στα δάκτυλα, ο κινηματογράφος ζούσε ημέρες δόξας με τους θεατές να συρρέουν κατά χιλιάδες στις κινηματογραφικές αίθουσες για να παρακολουθήσουν τους αγαπημένους αστέρες τους.

Και παρά το γεγονός ότι σήμερα σε εμάς εκείνη η εποχή φαντάζει πιο “αθώα”, αυτό δε σημαίνει ότι οι εισπράξεις δεν “έκαιγαν” τους παραγωγούς.

Παρά την πρωτοκαθεδρία της Φίνος Φιλμ, οι ανταγωνιστικές εταιρείες με πρώτη και καλύτερη την Καραγιάννης- Καρατζόπουλος έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να χτυπήσουν στα ίσια τον Φίνο, προσφέροντας αστρονομικές αμοιβές στα αστέρια του για να κάνουν τη μεγάλη μεταγραφή. Τον δρόμο άνοιξε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία μαζί με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ ουσιαστικά εκτόξευσαν την εταιρεία για να ακολουθήσουν στη συνέχεια το παράδειγμά τους και άλλοι μεγάλοι πρωταγωνιστές της εποχής.

Ας δούμε λοιπόν -μετρώντας αντίστροφα- τις δώδεκα ταινίες του παλιού, κλασικού ελληνικού κινηματογράφου που έσπασαν τα ταμεία κατά την πρώτη τους προβολή στις κινηματογραφικές αίθουσες και οι περισσότερες εκ των οποίων εξακολουθούν να είναι “σιγουράκι” από πλευράς τηλεθέασης για το εκάστοτε κανάλι που τις προβάλλει και παρά το γεγονός ότι ξέρουμε απέξω τις ατάκες.

Και φυσικά θα προσέξεις και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έξι από τις δώδεκα ταινίες είναι της εθνικής μας σταρ, Αλίκης Βουγιουκλάκη.