Ο βίος, η πολυτέλεια και τα 6 διαζύγια της οικογένειας Ωνάση [photos]

25.05.2016
Στις 20 Ιανουαρίου του 1906 γεννιέται στη Σμύρνη από τον εύπορο καπνέμπορο Σωκράτη Ωνάση και τη σύζυγό του Πηνελόπη το γένος Δολόγλου (ή Ντολόγλου) ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ένας από τους διασημότερους "κροίσους" του 20ού αιώνα, που ανέπτυξε πλούσια επιχειρηματική ναυτιλιακή δραστηριότητα και το1956 ίδρυσε την Ολυμπιακή Αεροπορία, την οποία μεταβίβασε αργότερα στο κράτος.

Ο Ωνάσης ανέκαθεν επιδείκνυε τεράστια αδυναμία στο γυναικείο φύλο. Γι΄αυτό και οι γυναίκες που πέρασαν από το πλευρό του ήταν πολλές.... Εποχή έχουν αφήσει οι σχέσεις του με την Κλόντια Μούτζο, μια Ιταλίδα σοπράνο, την Νορβηγίδα Ίνγκεμπορ Ντέντιχεν, κόρη εφοπλιστή και πάμπλουτη με την οποία έμειναν μαζί για δώδεκα χρόνια, αλλά και την Τζεραλντίν Σπέρκλς, την κόρη του βασιλιά της ζάχαρης. Από το κρεβάτι του πέρασαν και οι διάσημες Πολέτ Γκοντάρ, η Γαλλίδα σεξοβόμβα Σιμόν Σιμόν, η Γκλόρια Σβάνσον, η Βερόνικα Λέικ, η Μέριλιν Μονρόε αλλά και η Εβίτα Περόν!

Το 1946 παντρεύτηκε την κόρη του μεγαλοεφοπλιστή Σταύρου Λιβανού Αθηνά-Τίνα και απέκτησε μαζί της δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο, που γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα και τη Χριστίνα, που γεννήθηκε το 1950 στην Νέα Υόρκη. Περίπου δέκα χρόνια αργότερα, ο Ωνάσης και η Τίνα Λιβανού χώρισαν. Η Λιβανού παντρεύτηκε αργότερα τον μεγάλο αντίπαλο του Ωνάση, Σταύρο Νιάρχο.

Το 1957 γνώρισε τη Μαρία Κάλλας, με την οποία ανέπτυξε μια θυελλώδη ερωτική σχέση. Δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Το 1968, ο Αριστοτέλης Ωνάσης παντρεύτηκε τη Ζακλίν Μπουβιέ, χήρα του δολοφονηθέντος Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Kένεντι.

Λίγα χρόνια αργότερα το πρώτο τραγικό χτύπημα της μοίρας του «χτύπησε» την πόρτα. Στις 24 Ιανουαρίου 1973, ο γιος του Ωνάση, Αλέξανδρος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία μόλις 25 ετών. Ο πρόωρος θάνατός του επέφερε στον Αριστοτέλη Ωνάση βαρύ πλήγμα, από το οποίο δε συνήλθε ποτέ. Πέθανε δύο χρόνια αργότερα, στις 15 Μαρτίου 1975, στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Νεϊγύ, κοντά στο Παρίσι, πάσχοντας από οξεία μυασθένεια.

Οι έρωτες και τα διαζύγια της Χριστίνας Ωνάση

Η Χριστίνα Ωνάση γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1950. Μεγάλωσε και σπούδασε στη Γαλλία, την Ελλάδα και την Αγγλία.

Έζησε μια ξένοιαστη ζωή μέχρι σχεδόν τα μέσα της δεκαετίας του ‘70, όταν η μοίρα τη χτύπησε αδυσώπητα, καθώς μέσα σε διάστημα 29 μηνών έχασε όλη της την οικογένεια. Όπως αναφέραμε, το 1973 σκοτώθηκε ο αδελφός της Αλέξανδρος, ένα χρόνο αργότερα πέθανε η πολυαγαπημένη της μητέρα από υπερβολική δόση ναρκωτικών και το 1975 ο πατέρας της από μία σπάνια αρρώστια.

Η Χριστίνα μπήκε στον κόσμο των επιχειρήσεων αμέσως μετά το θάνατο του αδελφού της, καθώς ο πατέρας της την προετοίμαζε μεθοδικά για να της παραδώσει τα ηνία του ομίλου. Μετά το θάνατό του κληρονόμησε το 55% της περιουσίας του, αξίας 408 εκατομμυρίων δολαρίων. Το υπόλοιπο 45% διατέθηκε για τη δημιουργία του κοινωφελούς ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης».

Η Χριστίνα παρά τα αντικειμενικά της πλούτη, ήταν κατά βάθος μία δυστυχισμένη γυναίκα, που πάλευε με τα κιλά της και τον άστατο συναισθηματικό της κόσμο. Έπασχε από κατάθλιψη, γι΄αυτό και έπαιρνε διαρκώς βαρβιτουρικά.

Τέλεσε τέσσερις γάμους και όλοι τους κατέληξαν σε ...διαζύγιο. Το 1971 παντρεύτηκε τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της Αμερικανό κτηματομεσίτη Τζόζεφ Μπόλκερ. Μετά από πιέσεις του πατέρα της τον χώρισε μετά από 9 μήνες. Το 1975 παντρεύτηκε με τον εφοπλιστή Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γιο του καθηγητή και τραπεζίτη Στρατή Ανδρεάδη, με τον οποίο χώρισε μετά από 14 μήνες.

Τρία χρόνια αργότερα παντρεύτηκε για τρίτη φορά με τον Ρώσο Σεργκέι Καούζοφ, στέλεχος σε κρατική εταιρεία της Σοβιετικής Ένωσης. Ο γάμος τους διήρκεσε ένα μόλις χρόνο. Το 1984 στην καρδιά της μπήκε ο κατά τρία χρόνια μικρότερός της Γάλλος επιχειρηματίας Τιερί Ρουσέλ, κληρονόμος της ομώνυμης γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας, με τον οποίο απέκτησε το μοναδικό της παιδί, την Αθηνά Ωνάση, που ήρθε στον κόσμο στις 29 Ιανουαρίου 1985.

Το ζευγάρι θα χωρίσει τρία χρόνια αργότερα, όταν η Χριστίνα θα ανακαλύψει ότι ο Τιερί την απατούσε και είχε αποκτήσει παιδί με τη σουηδέζα μοντέλα Γκάμπι Λάντχαγκε.

Στις 19 Νοεμβρίου 1988 βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο της πολυτελούς κατοικίας της στη συνοικία Τορτουγκίτας του Μπουένος Άιρες. Η νεκροψία έδειξε ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή, που προκλήθηκε από οξύ πνευμονικό οίδημα.

Αθηνά Ωνάση

Παρόλο που η ζωή της ήταν σπαρμένη με...πλούτη από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε, η τύχη δεν της φέρθηκε καλά. Πολύ μικρή έχασε τη μητέρα της και λίγο μετά την ενηλικίωσή της αποξενώθηκε ουσιαστικά από τον πατέρα της, Τιερί Ρουσέλ. Ο λόγος; Εναντιώθηκε στην απόφαση της κόρης του να παντρευτεί τον κατά 12 χρόνια μεγαλύτερό της βραζιλιάνο ιππέα Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο, τον οποίο και είχε ερωτευτεί τρελά. Τον θεωρούσε play boy. Αυτός είχε ήδη αποκτήσει ένα κοριτσάκι εκτός γάμου με το μοντέλο από τη Βραζιλία Σιμπέλ Ντόρσα.

Αυτή της η απόφαση ήταν και η αιτία της πολύχρονης δικαστικής μάχης με τον πατέρα της, από τον οποίο διεκδίκησε τη διαχείριση της τεράστιας περιουσίας που είχε κληρονομήσει από τη μητέρα της. Η διαμάχη αυτή έληξε εξωδικαστικά, ενώ στα 31 της με δική της αίτηση έλαβε το όνομα της μητέρας της, αντί του πατρικού της Ρουσέλ.

Το 2011 η Αθηνά βίωσε μία ακόμη τραγωδία. Η Σιμπέλ Ντόρσα αυτοκτόνησε πηδώντας στο κενό από το διαμέρισμά της στο Σάο Πάολο. Η Αθηνά είχε αναλάβει ήδη τη φροντίδα τόσο της Βίβιαν, κόρης του Ντόντα με τη Ντόρσα, όσο και του αγοριού που είχε αποκτήσει το μοντέλο από προηγούμενη σχέση της. Η Ντόρσα καταλόγισε με ένα προφητικό μακροσκελές γράμμα στον Ντόντα την ευθύνη για την ψυχολογική της κατάσταση. «Ντόντα, ελπίζω μια μέρα να σε συγχωρήσει ο Θεός γι’ αυτό που μου έκανες... Λυπάμαι την Αθηνά... Ποτέ δεν θα γνωρίσει την πραγματική αγάπη».

Το 2013 η «χρυσή κληρονόμος» της δυναστείας αποφάσισε και πούλησε το Σκορπιό, το νησί του παππού της, απέναντι από τη Λευκάδα στον Ρώσο μεγιστάνα Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ. . Αυτό προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στην Ελλάδα, αφού η Αθηνά, έδειχνε με έναν ακόμη τρόπο ότι έκοβε τις γέφυρές της με τον τόπο της οικογένειάς της.

Σήμερα, δημοσιεύματα την παρουσιάζουν βυθισμένη στην κατάθλιψη. Όπως ακριβώς και η μητέρα της. Αιτία; Όπως όλα δείχνουν ο γάμος της με τον Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο διαλύεται. Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα θέλουν την βαθύπλουτη κληρονόμο να τον έχει «συλλάβει» επ αυτοφώρω να την απατά, ενώ άλλες υποστηρίζουν πως ένας από τους λόγους που οδήγησαν στο τέλος το γάμο αυτό είναι το γεγονός ότι αν και έχουν περάσει έντεκα χρόνια, δεν έχουν αποκτήσει παιδιά.