Αμφιλεγόμενο σποτάκι που καλεί για αιμοδοσία γίνεται viral

07.06.2016
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή αιμοδότη, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας δημιούργησε το παρακάτω βίντεο με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας. Αν ο σκοπός του ήταν να προκαλέσει συζητήσεις και να διαδοθεί αυτό είναι σίγουρο πως τον πέτυχε μιας και ήδη έχει γίνει viral στα social media με ποικίλες αντιδράσεις.

Στο βίντεο πρωταγωνιστεί ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου που μας καλεί όλους να γίνουμε καθημερινοί ήρωες όπως αυτοί που παρουσιάζονται στο βίντεο.

Τι δημιούργησε τις αντιδράσεις;

Στο βίντεο οι νοσηλεύτριες παρουσιάζονται ως αιθέριες υπάρξεις, σέξι γυναίκες που "χαριεντίζονται" με τους γιατρούς κάτι που ώθησε τους εκπροσώπους του νοσηλευτικού προσωπικού να στείλουν υπόμνημα με το οποίο διαμαρτύρονται για την προσβολή και τον υποβιβασμό του νοσηλευτικού επαγγέλματος και ζητούν την απαγόρευση του διαφημιστικού σποτ ή την αφαίρεση των επίμαχων σκηνών και την επιβολή κυρώσεων στο ΕΚΕΑ.

Η απάντηση του σκηνοθέτη

Σύμφωνα με τους συντελεστές η σκηνοθεσία έγινε με αίσθηση χιούμορ παίζοντας με τα κλισέ και τα σχήματα «ηρωικών» δεκαετιών και δεκαετιών επιβεβλημένου lifestyle αλλά η παρωδία χάθηκε στα ψιλά γράμματα. Όσο για την απάντηση του σκηνοθέτη Αργύρη Παπαδημητρόπουλου ήταν αφοπλιστική. Σε ερώτηση για το εάν μετά το χαμό που έγινε θα άλλαζε κάτι απαντάει: Ναι. Χώρα.

Το μήνυμα που κρατάμε

Έξυπνο ή προσβλητικό, όπως και να έχει εμείς κρατάμε την ουσία: 14 Ιουνίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας. Ας γίνουμε όλοι αιμοδότες & ας σώσουμε ζωές!

Ιδού το αμφιλεγόμενο βίντεο