Ιδού πώς προέκυψε η θρυλική ατάκα "Κορίτσια, ο Μπάρκουλης"

23.08.2016
Δεν υπάρχει άνθρωπος, μικρός ή μεγάλος που να μην έχει ακούσει και χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη ατάκα, ανεξάρτητα από την ηλικία του. Πώς προέκυψε όμως;;; Ξέρουμε;;;

Σήμερα, Τρίτη 23 Αυγούστου, ο Ανδρέας Μπάρκουλης "έφυγε" από τη ζωή έχοντας ταλαιπωρηθεί πολλά χρόνια με σοβαρά προβλήματα υγείας. Αποχαιρετώντας τον θυμόμαστε πώς καθιερώθηκε η θρυλική ατάκα που έχει γράψει τη δική της ιστορία μέσα στον χρόνο: "Κορίτσια, ο Μπάρκουλης".

Ιδού η μία εξήγηση που έρχεται από το στόμα του ίδιου του πάλαι ποτέ ζεν πρεμιέ -και προφανώς η επικρατέστερη: "Έμενα στη Λουκά Ράλλη τότε, στον Πειραιά. Έπρεπε λοιπόν με το αυτοκίνητο να κατέβω τη Τζαβέλας για να πάω στον προορισμό μου. Εκεί λοιπόν ήταν χτισμένο ένα γυμνάσιο Θηλέων. Κάθε μέρα απέξω μαζεύονταν πολλά αγόρια, όλοι οι... γαμπροί της περιοχής! Κάποιος απ' όλους αυτούς λοιπόν είχε την έμπνευση μια μέρα και φώναξε "Κορίτσια ο Μπάρκουλης" και από τότε το φώναζαν κάθε φορά που περνούσα με το αυτοκίνητο απ' έξω είτε εγώ, είτε κάποιο όχημα που έκανε θόρυβο όπως το δικό μου..."

Υπάρχει όμως και μια άλλη, σύμφωνα με την οποία μια κοπέλα τον είδε σε μια παρέλαση στο Καλλιμάρμαρο και φώναξε: "Κορίτσια, ο Μπάρκουλης" ξεκινώντας το "κύμα" που έγινε μεγαλύτερο μέσω του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Μίμη Στεφανάκου, ο οποιός την έκανε σλόγκαν, αφού την έλεγε στο γήπεδο όταν ετοιμαζόταν να σουτάρει.