Πέθανε η τραγουδίστρια Νάντια Κωνσταντοπούλου [photos & vds]

10.10.2016
Μία μεγάλη φωνή του ελληνικού πενταγράμμου σίγησε σήμερα. Η σύζυγος του επίσης διάσημου συνθέτη Τάκη Μωράκη "έφυγε" σε ηλικία 80 ετών, ύστερα από χρόνια μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Η Νάντια Κωνσταντοπούλου υπήρξε μια από τις πιο "ζεστές" παρουσίες της ελαφράς μουσικής σκηνής με διεθνή καριέρα. Το 1961 παντρεύτηκε τον διακεκριμένο τραγουδοποιό και συνθέτη, Τάκη Μωράκη, πολλές από τις δημιουργίες του οποίου πρωτοτραγούδησε η ίδια.

Στο σπάνιο βίντεο πιο κάτω, μπορείτε να δείτε το ζευγάρι να ερμηνεύει μαζί μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια του στο πλαίσιο της εκπομπής "Η μουσική γράφει ιστορία" του Γιώργου Παπαστεφάνου το 1973. Οι δυο τους αποκαλύπτουν πώς γνωρίστηκαν, πώς εργάζονται, πώς εκφράζονται μέσω μουσκής και στίχων...

Η καριέρα της Νάντιας Κωνσταντοπούλου στο τραγούδι ξεκίνησε εντελώς απροσδόκητα! Εργαζόταν στη ραδιοφωνία ως μουσικός παραγωγός και ο διευθυντής της -που την άκουσε τυχαία να τραγουδάει βάζοντας δίσκους άλλων καλλιτεχνών- εντυπωσιάστηκε από τη φωνή της. Αμέσως της πρότεινε να ασχοληθεί με το τραγούδι και έκτοτε η πορεία της έμεινε στην ιστορία.

Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη στις 3μμ στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.