Αμφισβητούν το πόρισμα για Παντελίδη: «Πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας»

25.11.2016
Μετά από εννέα μήνες αναμονής βγήκε το πόρισμα για το τροχαίο που έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης και εκεί -μεταξύ άλλων- αναφέρεται πως η ταχύτητα του μαύρου τζιπ είχε φτάσει τα 118 χιλιόμετρα.

Επίσης, δεν απαντά στο ερώτημα ποιος ήταν ο οδηγός του οχήματος αφού όλο αυτό το διάστημα έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις.

Το πόρισμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πραγματογνώμονα της οικογένειας Παντελίδη, Αναστάσιου Δέδε, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Freddo:

«Πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το αυτοκίνητο να κινούνταν με αυτή την ταχύτητα. Αν πήγαινε με 120χλμ θα είχε βρεθεί στη Βουλιαγμένης και δεν θα σταματούσε 30 μέτρα μετά τη σύγκρουση με το στηθαίο. Δεν είναι σοβαρά πράγματα» και τόνισε πως την δική του πραγματογνωμοσύνη ανέφερε πως η ταχύτητα του οχήματος δεν ξεπερνούσε τα 75 χιλιόμετρα.

Με τη σειρά του ο δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Λυκούδης αρκέστηκε να δηλώσει:

«Η πραγματογνωμοσύνη που περιμέναμε επί εννέα μήνες δυστυχώς δεν μας έκανε σοφότερους. Το ακανθώδες ερώτημα για το ποιος ήταν ο οδηγός παραμένει αναπάντητο από τους διορισθέντες πραγματογνώμονες της Τροχαίας».