Πώς γνώρισε η Ευγενία Μανωλίδου τον "μπούμπη" Άδωνη Γεωργιάδη

12.12.2016
Είναι από τα ζευγάρια που δεν κρύβουν τον έρωτά τους. Ποιός μπορεί να ξεχάσει την μαέστρο Ευγενία Μανωλίδου ν΄αποκαλεί δημόσια τον βουλευτή κι αντιπρόεδρο της ΝΔ "Μπούμπη"; Κι επειδή μια απορία την είχαμε, πρόσφατα αποκάλυψε και το πώς έγινε η πρώτη γνωριμία.

Η Ευγενία βρέθηκε καλεσμένη στην εκπιομπή της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου "Σπίτι μου, σπιτάκι μου" και μίλησε για όλα. Είπε πως έχει γράψει τραγούδι για τον Άδωνη αλλά και πως έγινε η πρώτη γνωριμία που εξελίχθηκε σε σχέση και γάμο.

Τους ένωσε η αγάπη τους για την αρχαία Ελλάδα, την ιστορία και τη μυθολογία. Την πρώτη κίνηση προσέγγισης έκανε η Ευγενία Μανωλίδου για καθαρά επαγγελματικούς σκοπούς. Η ίδια είχε γράψει βιβλίο κι έψαχνε εκδότη. Τότε ήταν που σκέφτηκε ν΄αποτανθεί στον Άδωνη.

"Ανέκαθεν μου άρεσε να ασχολούμαι με τα θέματα που είχαν να κάνουν με τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας, με ενδιέφερε η ιστορία και η μυθολογία. Είχα γράψει λοιπόν μία σειρά με ορφικούς ύμνους και είχα αποφασίσει να την κυκλοφορήσω στην Ελλάδα μέσω εκδοτικού οίκου. Είχα ήδη κάνει ένα cd. Τότε ταξίδευα και άκουσα την εκπομπή του Άδωνη στο ραδιόφωνο. Τότε λοιπόν κατάλαβα πως εκεί έπρεπε να τη δώσω τη δουλειά μου. Τουλάχιστον να κυκλοφορήσει σε βιβλιοπωλείο που να έχει να κάνει με την αρχαία Ελλάδα. Πήγα τον βρήκα και το συζητήσαμε. Έτσι μετά αρχίσαμε να συναντιόμαστε. Με κέρδισε εκ των υστέρων" είπε η ίδια.

Όσο για το τραγούδι που έχει γράψει στον Άδωνη είπε:

"Έχω γράψει τραγούδι για τον Άδωνι. Έχω γράψει ένα έργο πολύ ωραίο. Του άρεσε πολύ. Είναι πολύ δυναμικό, πολύ γρήγορο, πολύ ρυθμικό και οι ορχήστρες το απολαμβάνουν ιδιαίτερα όταν το παίζουν. Είναι έντονο, είναι χαρούμενο. Είναι μια πολύ καλή συνθετική στιγμή για μένα» είπε στο "Σπίτι μου σπιτάκι μου"