Μανώλης Δεστούνης εξομολογείται: «Η αδερφή μου μας έβαλε να πουλάμε τσιγάρα στην Ομόνοια! Ότι βγάζαμε...» [photo]

14.03.2017
Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. Μάλιστα, δεν διστάζει να παραδεχτεί πως για να ζήσει αναγκάστηκε να πουλάει τσιγάρα στην Ομόνοια, όταν ήταν ακόμη παιδί.

Ο λόγος για τον Μανώλη Δεστούνη, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα στην εφημερίδα Espresso. Ο γνωστός ηθοποιός εξομολογήθηκε: «Αν και καταγόμαστε από την Κεφαλονιά, είμαι ο μόνος από τα έξι αδέλφια μου που γεννήθηκα στην Αθήνα, είμαι Εξαρχειώτης. Στερνοπούλι και ορφανός από δύο χρόνων, ο χαϊδεμένος της μητέρας μου, την οποία όποτε θυμάμαι συγκινούμαι. Τη λέγανε Σωτηρία κι έτσι ονόμασα κι εγώ τον γιο μου Σωτήρη. Ο πατέρας μου είχε πάει στο χωριό, γιατί είχαμε Κατοχή, και πέθανε 56 χρονών από πρόβλημα στο στομάχι. Εγώ δεν τον γνώρισα. Η μάνα μου δούλευε καθαρίστρια και ξενόπλενε.

Επειδή ήταν καλή μοδίστρα, μόλις τελείωνε τη ραπτική έμενε παραπάνω να καθαρίζει και το σπίτι, για να συμπληρώνει το μεροκάματο και να μας θρέφει. Είπαμε τότε να κάνουμε κι εμείς κάτι για να τη βοηθήσουμε. Η αδελφή μου, που είναι 10 χρόνια μεγαλύτερή μου, μας έβαλε με τον αδελφό μας, τον Γιώργο, να πουλάμε τσιγάρα σε Ομόνοια, Κάνιγγος, Πανεπιστημίου. Ο,τι βγάζαμε, πηγαίναμε στο ζαχαροπλαστείο και ταράζαμε το σάμαλι λόγω πείνας, κι έτσι γυρίζαμε σπίτι χωρίς φράγκο. Ή θα χωνόμασταν στο σινεμά το Ροζικλέρ, που έπαιζε δυο έργα καουμπόικα πάντα. Μας άρεσαν τα γουέστερν. Πουλάγαμε και κανένα τσιγάρο μέσα, ενώ άλλοι έψηναν ρέγκα στην εφημερίδα».