Έλενα Ακρίτα: Με αυτό τον τρόπο έληξε την κόντρα της με τον Μάρκο Σεφερλή

05.12.2018
Έλενα Ακρίτα: Με αυτό τον τρόπο έληξε την κόντρα της με τον Μάρκο Σεφερλή
Μόλις έκανε το τελευταίο της σχόλιο, όπως δήλωσε δημόσια η ίδια.

Ένα κείμενο που έγραψε στα Νέα η Έλενα Ακρίτα στις 21 Νοεμβρίου με τίτλο: "Ραντεβού στα δελφινάδικα κύριε Σεφερλή" υπήρξε η αφορμή να ξεσπάσει ένας "πόλεμος" ανάμεσα στην ίδια και τον Έλληνα κωμικό, ο οποίος εμφανίστηκε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη και απάντησε στη γνωστή δημοσιογράφό και συγγαφέα δημοσιοποιώντας την πρόθεσή του να της κάνει μήνυση.

Υπήρξαν αρκετές απαντήσεις στη συνέχεια, τόσο της κυρίας Ακρίτα όσο και πολλών "ανώνυμων" και "επώνυμων" που θέλησαν να τοποθετηθούν δημόσια πάνω στο "φλέγον" θέμα.

Η απάντηση του έγκριτου κριτικού θεάτρου, όμως, Κώστα Γεωργουσόπουλου, φαίνεται ότι "έκλεισε" τον κύκλο των σχετικών σχολίων.

Με μία ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό του Facebook η Έλενα Ακρίτα "αφήνει το μολύβι από το χέρι". Βάζει τη δική της τελεία ως εξής:

Το τελευταίο σχόλιό μου για την υπόθεση Σεφερλή και τέρμα ως εδώ. Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος είναι 60 χρόνια δημοσιογράφος και κριτικός. Εγώ είμαι 40 χρόνια δημοσιογράφος και χρονογράφος. Επιμένω στην άποψή μου ότι τον 21ο αιώνα, ο χλευασμός των ευπαθών κοινωνικών ομάδων μόνο σάτιρα δεν είναι. Από το κείμενο μου δεν αλλάζω ούτε σημείο στίξεως. Αυτό και τέλος, δεν θα επανέλθω. Γύρω μας συμβαίνουν κοσμογονικά γεγονότα στην Ελλάδα, στην Γαλλία, σε όλο τον κόσμο, το παράκανα(με) νομίζω. Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Αυτό προφανώς σημαίνει βέβαια ότι δεν θα σχολιάσει το σχόλιο της φίλης της Ντέπυς Γκολεμά, η οποία στη στήλη της "Μέχρι Κεραίας" αναφέρθηκε στο ζήτημα με αιχμηρό τρόπο γράφοντας τα εξής:

Διαβάζω μέρες τώρα τις μηνύσεις και τη διαμάχη της Έλενας Ακρίταμε τον Μάρκο Σεφερλή. Προσωπικά το χιούμορ του τελευταίου δεν με άγγιξε ποτέ, αλλά δεν κατάλαβα και την ανάγκη προστασίας του πολιτισμού μας από την Έλενα Ακρίτα. Τα «Μυστικά της Εδέμ» έκανε στην τηλεόραση μεταξύ άλλων, όχι το «Όσα παίρνει ο άνεμος». Δηλαδή, θα χαλούσε η αισθητική του «Παλλάς» αν έμπαινε εκεί το κοινό του κ. Σεφερλή; Αδιανόητο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ντέπυ Γκολεμά ήταν μία από τα 40 άτομα που η Έλενα Ακρίτα είχε καλέσει τον γάμο της με τον Γιώργο Κυρίτση το 2012. Τις δυο γυναίκες συνδέει μια σχέση ετών όμως αυτό, προφανώς, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να έχουν διαφορετικές απόψεις επί θεμάτων!