Oscars 2019: Οι άλλοι Έλληνες που διεκδικούν βραβεία εκτός από τον Λάνθιμο!

24.01.2019
Oscars 2019: Οι άλλοι Έλληνες που διεκδικούν βραβεία εκτός από τον Λάνθιμο!
Έντονο είναι το ελληνικό χρώμα στην 91η τελετή απονομής των βραβείων Oscar.

Ο Γιώργος Λάνθιμος που μας έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές μέχρι σήμερα είναι έτοιμος να κερδίσει και το Oscar και να γράψει για άλλη μια φορά ιστορία. «Η Ευνοούμενη» μέτρησε 10 συνολικά υποψηφιότητες: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Φωτογραφίας, Καλύτερου Μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, Κοστουμιών, Α’ γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και διπλή υποψηφιότητα Β’ γυναικείου ρόλου για τις Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις.

Εκτός όμως από το μεγάλο μας δημιουργό, πολλοί άλλοι διεκδικούν το πολυπόθητο αγαλματίδιο, με καταγωγή από την Ελλάδα.

Δείτε ακόμη: Bradley Cooper: Η Ακαδημία τον «σνόμπαρε» αλλά δες πώς τον στηρίζει η Lady Gaga

Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης έχοντας διαγράψει μία λαμπρή πορεία σε εγχώριες παραγωγές («Νοτιάς», «Ο Εχθρός μου», «Νηsos», «Uranya») διεκδικεί το Oscar καλύτερου μοντάζ για την ταινία «The Favourite». Αυτή είναι η πρώτη του υποψηφιότητα για Oscar μετά από μία πολύχρονη συνεργασία με τον Γιώργο Λάνθιμο. Η υποψηφιότητα αυτή είναι η 1η για Έλληνα στην εν λόγω κατηγορία.

Δείτε τον στο βίντεο:

Δύο ακόμη προσωπικότητες ελληνικής καταγωγής που διεκδικούν Oscar είναι οι Alexandre Desplat και Mary Zophres. Ο πρώτος που είναι υποψήφιος για 10η φορά έχοντας ήδη κερδίσει 2 Oscar, διεκδικεί επάξια το βραβείο καλύτερης μουσικής για την άρτια μουσική επένδυση στο «Isle Of Dogs».

O Alexandre Desplat σε παλαιότερη συνέντευξη του:

Η δεύτερη είναι για 3η φορά υποψήφια, αυτή τη φορά για τα κοστούμια στο «The Ballad of Buster Scruggs».

Ο Μιχάλης Παλαιοδήμος είναι ένας ακόμη Έλληνας υποψήφιος για Oscar. Έχει διαπρέψει στον τομέα της φωτογραφίας και είναι υποψήφιος καλύτερης φωτογραφίας για το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Black Sheep». Ο ίδιος το 2016 κέρδισε το Oscar Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους με την ταινία Stutterer και φέτος φιλοδοξεί να κάνει το ίδιο.

Το τρέιλερ του «Black Sheep»:

Δείτε το post που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό:

Γιώργος Μουλάς