Bella Hadid - Cate Blanchett: Στο πλευρό της Ελλάδας μέσω social media

08.08.2021
Bella Hadid - Cate Blanchett: Στο πλευρό της Ελλάδας μέσω social media
Οι αναρτήσεις των δυο stars για τις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα λόγω πυρκαγιών

Οι πυρκαγιές που έχουν προκληθεί σε διάφορα σημεία της Ελλάδα τις τελευταίες πέντε μέρες έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των μέσων παγκοσμίως, ενώ πολλοί παρέχουν με όποιον τρόπο μπορούν τη βοήθεια τους. Μέσα σε αυτούς βρίσκεται και η Bella Hadid, η οποία ανήρτησε δύο stories στο προσωπικό της προφίλ στο instagram για τις πυρκαγιές στη χώρα.

Το ένα ήταν αναδημοσίευση ενός post με πληροφορίες για το πώς μπορεί κανείς να στηρίξει οικονομικά τους πυρόπληκτους, ενώ το δεύτερο ήταν αναδημοσίευση της ανάρτησης που είχε κάνει η σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου για τις φωτιές στην Ελλάδα. Το μοντέλο έγραψε "Greece" και "Devastating" (οδυνηρό), μαζί με το emoji μιας πληγωμένης καρδιάς και την ελληνική σημαία.

%PHOTO3%

Της στήριξη της έδειξε και η Cate Blanchett, με αναρτήσεις για τις πυρκαγιές στην Εύβοια και την Αρχαία Ολυμπία.

"Καταστροφή σε εξέλιξη! Τρομερές πυρκαγιές καταστρέφουν την Ελλάδα καθώς και άλλα μέρη του κόσμου, όπως η Τουρκία. Αυτές οι εικόνες είναι από το νησί της Εύβοιας, κοντά στην πόλη Λίμνη. Οι τουρίστες και οι κάτοικοι έπρεπε να εκκενώσουν το μέρος ακόμη και δίπλα στη θάλασσα και πολλά σπίτια βυθίζονται στον καπνό. Η αύξηση των ακραίων φαινομένων (καταιγίδες, πλημμύρες, κατολισθήσεις ή δασικές πυρκαγιές) είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Αυτό γίνεται όλο και πιο συγκεκριμένο σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Εάν οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο δεν αναλάβουν δράση και αλλάξουν τον τρόπο που καταναλώνουμε, η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται. Ο τοίχος πλησιάζει και δεν έχουμε ενεργοποιήσει ακόμη το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης … Δεν είναι αργά!", έγραψε η ηθοποιός.