Ο Alec Baldwin μιλά στον Τζορτζ Στεφανόπουλο: "Δεν τράβηξα τη σκανδάλη"

02.12.2021
Ο Alec Baldwin μιλά στον Τζορτζ Στεφανόπουλο: "Δεν τράβηξα τη σκανδάλη"
Ο ηθοποιός δίνει την πρώτη του συνέντευξη μετά το τραγικό περιστατικό στο σετ της ταινίας Rust που κόστισε τη ζωή της Halyna Hutchins.

Τον Οκτώβρη η Halyna Hutchins, διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας "Rust" στην οποία πρωταγωνιστεί και κάνει την παραγωγή ο Alec Baldwin, τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμό που προήλθε από όπλο που κρατούσε στα χέρια του ο ηθοποιός.

Σήμερα, ο Baldwin μιλά πρώτη φορά σε συνέντευξη εφ όλης της ύλης και υποστηρίζει ότι "δεν τράβηξε ποτέ τη σκανδάλη". "Δεν θα σημάδευα ποτέ κάποιον με όπλο, ούτε θα τραβούσα ποτέ τη σκανδάλη", είπε συγκεκριμένα στον Τζορτζ Στεφανόπουλο για το δίκτυο ABC, σε μια συνέντευξη που μαγνητοσκοπήθηκε χθες και θα προβληθεί σήμερα, Πέμπτη 2/12/2021.

Ο Στεφανόπουλος περιέγραψε την 80 λεπτών συζήτηση που είχε με τον Baldwin ως "ωμή" και "έντονη", ενώ τον ίδιο τον ηθοποιό ως "καταβεβλημένο" όμως "πολύ ειλικρινή" και "ανοιχτό". "Έχω κάνει χιλιάδες συνεντεύξεις τα τελευταία 20 χρόνια για το ABC, όμως αυτή ήταν η πιο έντονη από όλες", είπε συγκεκριμένα ο ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος.

Μία περίπτωση στο τρισεκατομμύριο

Η συνέντευξη αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Baldwin μιλά για το περιστατικό εκτός από μία σύντομη δήλωση που είχε κάνει στο TMZ λίγο μετά το περιστατικό, προκειμένου να σταματήσουν οι παπαράτσι να καταδιώκουν τον ίδιο και την οικογένειά του.

«Συμβαίνουν τυχαία ατυχήματα στα κινηματογραφικά πλατό κατά καιρούς, αλλά κανένα σαν αυτό. Αυτό είναι μια περίπτωση στο ένα τρισεκατομμύριο, ένα σε ένα τρισεκατομμύρια συμβάντα», είχε πει τότε.

Η άτυχη Hutchins σκοτώθηκε ενώ ο Baldwin δοκίμαζε ένα όπλο που θα έπρεπε να ήταν άσφαιρο, όμως, τελικά δεν ήταν. Φαίνεται ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε καθώς εκείνος το έβγαζε από τη θήκη του για να το έχει στην επόμενη σκηνή.

Από τη βολή τραυματίστηκε επίσης ο σκηνοθέτης της παραγωτής, Joel Souza.

Ποιος έδωσε το όπλο σε ποιον

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα ο Baldwin πήρε το όπλο από τον βοηθό σκηνοθέτη, Dave Halls, ο οποίος δεν γνώριζε ότι περιείχε αληθινά πυρομαχικά και το είχε περιγράψει ως "άσφαιρο" (cold gun, για την ακρίβεια). Ο Halls είχε παραλάβει το όπλο από τη Hannah Gutierrez-Reed, η οποία ήταν η υπεύθυνη οπλοποιός του σετ.

Όταν ρωτήθηκε από τον Στεφανόπουλο πώς βρέθηκε μια κανονική σφαίρα μέσα σε αυτό το όπλο, ο Baldwin απάντησε "Δεν έχω ιδέα. Κάποιος έβαλε μια κανονική σφαίρα στο όπλο. Μία σφαίρα που δεν έπρεπε να ήταν πουθενά στον χώρο, έτσι κι αλλιώς".

Για την ιστορία, πάντως, η έρευνα της αστυνομίας εκεί ακριβώς εστιάζει ενώ οι δικηγόροι της Gutierrez-Reed υποστηρίζουν πως ούτε εκείνη γνωρίζει πώς συνέβη αυτό.

Αναμένοντας κι άλλα κομμάτια της συνέντευξης, ιδού μια πρώτη γεύση. Φανερά καταβεβλημένος ο 63χρονος ηθοποιός δεν μπορεί να συγκρατήσει τα συναισθήματά του.