Επιστρέφει ο «Ηλίας του 16ου»!

24.09.2008
Μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες της εποχής της αθωότητας του ελληνικού κινηματογράφου διασκευάζεται και θα προβληθεί στα σινεμά το Νοέμβριο. Ο λόγος για την κωμωδία «Ο Ηλίας του 16ου»

Από τη ΒΙΚΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

<Μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες της εποχής της αθωότητας του ελληνικού κινηματογράφου διασκευάζεται και θα προβληθεί στα σινεμά το Νοέμβριο. Ο λόγος για την κωμωδία «Ο Ηλίας του 16ου», στην οποία τον ομώνυμο ρόλο ερμήνευσε το 1959 μοναδικά ο Κώστας Χατζηχρήστος, ενώ πολλοί σημαντικοί ηθοποιοί υποδύθηκαν τα υπόλοιπα πρόσωπα του έργου. P>Στο remake της ταινίας θα δούμε στον ομώνυμο ρόλο τον Πέτρο Φιλιππίδη, ενώ θα τον πλαισιώνουν ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, ο Κώστας Αποστολάκης, η Θέμις Μπαζάκα, η Υρώ Μανέ, ο Αντώνης Αντωνίου, η Νένα Μεντή και πολλοί άλλοι σημαντικοί ηθοποιοί. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Ζαπατίνας, ενώ το θεατρικό έργο των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου διασκευάστηκε για τη μεγάλη οθόνη από την Κάτια Κυσσονέργη. Η υπόθεση εστιάζει στη ζωή τριών φίλων σερβιτόρων, του Ηλία, του Θωμά και του Βαγγέλη, που οι υποχρεώσεις τους από δάνεια, κάρτες και λογαριασμούς πάσης φύσεως τους οδηγούν στην απόφαση να κλέψουν το αφεντικό του Βαγγέλη, τον κυρ-Λάμπρο, ιδιοκτήτη καφετέριας, ενεχυροδανειστή και κλεπταποδόχο.

Τη διάρρηξη θα κάνει ο Θωμάς, ενώ ο Ηλίας θα φυλάει τσίλιες ντυμένος αστυφύλακας. Την ώρα όμως που ο Ηλίας φυλάει τσίλιες σε ένα διπλανό σπίτι-χαρτοπαικτική λέσχη γίνεται αντιληπτή η κλοπή ενός δαχτυλιδιού, για την οποία κατηγορείται μια κοπέλα που προσέχει τη γιαγιά. Ο Ηλίας λοιπόν καλείται να επέμβει και αναλαμβάνει αστυνομικά καθήκοντα! Τελικά, όλοι μαζί καταλήγουν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ παράλληλα συλλαμβάνεται και ο Θωμάς και οδηγείται κι εκείνος στο τμήμα. Θα καταφέρει η αλήθεια να βγει στην επιφάνεια, οι πραγματικοί ένοχοι να αποκαλυφθούν και να ελευθερωθεί ο Θωμάς; Ποιος θα είναι ο ρόλος του Ηλία στην εξέλιξη της υπόθεσης; Τις απαντήσεις θα πάρουμε στις 27 Νοεμβρίου, όταν ο «Ηλίας του 16ου» θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες.