Εθισμένος στο σεξ ο Ντέιβιντ Ντουκόβνι

25.09.2008
Τον γνωρίσαμε μέσα από τη διάσημη σειρά μυστηρίου «Χ-files» να προσπαθεί να διερευνήσει ανεξήγητα φαινόμενα παρέα με την πράκτορα Ντέινα Σκάλι. Στην προσωπική του ζωή, ωστόσο, ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την εξερεύνηση του γυναικείου σώματος! Ο λόγος για το διάσημο ηθοποιό Ντέιβιντ Ντουκόβνι, που, όπως έγινε γνωστό, εισήχθη πριν από μερικές μέρες σε κλινική απεξάρτησης από το σεξ!

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Μπήκα στην κλινική εθελοντικά. Σας παρακαλώ, να σεβαστείτε την προσωπική μου ζωή, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, καθώς αντιμετωπίζουμε την κατάσταση ως οικογένεια, δήλωσε ο 48άχρονος σταρ του Χόλιγουντ. Ως γνωστόν, ο Ντουκόβνι μετά από αλλεπάλληλες ερωτικές περιπέτειες παντρεύτηκε το 1997 την ηθοποιό Τέα Λεόνι, με την οποία απέκτησε την 9χρονη σήμερα Μαντλίν Γουέστ και τον 6άχρονο Κιντ Μίλερ.

Φαίνεται, πάντως, πως δεν αντιγράφει μόνο η τηλεόραση τη ζωή, αλλά και το αντίστροφο. Ο ηθοποιός βραβεύτηκε πέρυσι με τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στη σειρά «Californication», που σαρώνει σε τηλεθέαση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ρόλος που υποδύεται; Ένας απογοητευμένος από το χωρισμό του συγγραφέας, ο Χανκ, ο οποίος για να ξεπεράσει το πρόβλημα το ρίχνει στο σεξ!

Αν και η μαύρη κωμωδία της Showtime ξεσήκωσε αρχικά θύελλα διαμαρτυριών στη συντηρητική Αμερική, λόγω του περιεχομένου αλλά και των προκλητικών ερωτικών σκηνών της, στη συνέχεια απέκτησε φανατικούς τηλεθεατές.

Πολλοί μάλιστα υποστήριξαν πως το όλο θέμα με τον Ντουκόβνι δεν αποτελεί παρά ένα διαφημιστικό τρικ του τηλεοπτικού δικτύου, προκειμένου να ανέβει περισσότερο η τηλεθέαση στο δεύτερο κύκλο της σειράς, που κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 28 του μήνα.

Η αλήθεια μάλλον είναι ότι ο ηθοποιός αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τους ανθρώπους της Showtime να δίνουν όσο μεγαλύτερη έκταση μπορούν στο θέμα, προκειμένου να γίνει ντόρος, που θα φέρει και την απαραίτητη διαφήμιση.

Sex addicts στο Χόλιγουντ

Ο Ντέιβιντ Ντουκόβνι δεν αποτελεί το μοναδικό παράδειγμα εθισμένου στο σεξ σταρ του Χόλιγουντ. Απλώς είναι ίσως ο μοναδικός που μίλησε τόσο ανοιχτά για το πρόβλημά του. Ο 33χρονος κωμικός Ράσελ Μπραντ είχε παραδεχθεί το πρόβλημά του το 2005 λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Είχα ένα χαρέμι με 10 γυναίκες», ενώ σε κλινική μπήκε το 2002 και ο 41χρονος σήμερα Έρικ Μπένετ, προκειμένου να σώσει το γάμο του με τη βραβευμένη με Όσκαρ Χάλι Μπέρι, από την οποία ωστόσο χώρισε ένα χρόνο αργότερα.

Οι φήμες στους διασημότερους λόφους της διεθνούς σόουμπιζ οργιάζουν και για τον 65άχρονο Μάικλ Ντάγκλας, ο οποίος λέγεται πως επισκέφθηκε το 1992 πολυτελές rehab για να λύσει το πρόβλημά του, γεγονός βέβαια το οποίο αρνείται ο ίδιος κατηγορηματικά.

Αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν συμβεί και στο ελληνικό «χωριό» της σόουμπιζ. Όπως συμβαίνει όμως συνήθως, τα στόματα παραμένουν κλειστά. Για παράδειγμα, η δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, καθώς αρκετοί γνώριζαν την καταστροφική, όπως αποδείχθηκε, συνήθειά του να διαλέγει πρόσκαιρες παρέες επί πληρωμή σε κακόφημα στέκια.

Γνωστή είναι και η περίπτωση δημοφιλούς προσώπου της τηλεόρασης, ο οποίος στη μανία του δεν δίσταζε να απατήσει την πανέμορφη γυναίκα του με πρόσωπο που συγκαταλέγεται στη λεγόμενη trash showbiz. Μάλιστα, η εν λόγω κυρία φρόντισε να καταγράψει τις ερωτικές τους στιγμές και να τον εκβιάσει αποσπώντας του μεγάλα χρηματικά ποσά. Η γυναίκα του παρουσιαστή γνωρίζει βέβαια το περιστατικό καθώς και άλλες ατασθαλίες του συζύγου της, αλλά λόγω της αγάπης για την οικογένειά της, κάνει πάντα πίσω.

Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τότε που νεαρός, τάχιστα ανερχόμενος ζεν πρεμιέ δήλωνε σε εβδομαδιαίο περιοδικό «sex body». Η καριέρα του ανεβαίνει διαρκώς, όπως αυξάνονται και τα περάσματά του από κρεβάτια, όχι μόνο αρκετά μεγαλύτερών του γυναικών, αλλά και αντρών που κινούν τα νήματα σε συγκεκριμένους τομείς της ελληνικής σόουμπιζ.

Στα κοσμικά πηγαδάκια ψιθυρίζεται και η περίπτωση δημοφιλούς οικογενειάρχη τραγουδιστή, που αν και ποτέ δεν έχει δώσει δημόσια δικαίωμα τουναντίον μάλιστα, όλοι γνωρίζουν την αδυναμία του σε λουλουδούδες, χορεύτριες των μπαλέτων αλλά και νεαρές τραγουδίστριες των σχημάτων των οποίων ηγείται.

Πώς θα καταλάβετε αν ο φίλος σας είναι sex addict

Στο θέμα του σεξ η απόλαυση από τον εθισμό είναι πολλές φορές δυσδιάκριτη, ωστόσο υπάρχουν κάποια σημάδια από τα οποία μπορείτε να καταλάβετε αν ο αγαπημένος σας χρειάζεται βοήθεια ειδικού. Ποια είναι όμως αυτά;

Αν χρησιμοποιεί αστείες έως γελοίες δικαιολογίες για να καλύψει τις ώρες που λείπει από το σπίτι.Αν διατηρεί μεγάλη συλλογή πορνογραφικού υλικού και ασχολείται συνεχώς μ αυτή.Αν μάθετε ότι επισκέπτεται σε τακτική βάση στριπτιζάδικα ή sex shops ή ακόμη και περιοχές αγοραίου έρωτα.

Αν σας ζητάει συνεχώς καινούργια πράγματα στο κρεβάτι και νιώθετε ότι έχετε πολύ καιρό «να κάνετε έρωτα».

Αν νιώθει ενοχές για τη σεξουαλικότητά του και υπόσχεται να αλλάξει ή απλώς δεν παραδέχεται το πρόβλημα, αν και έχετε εντοπίσει κάποιες από τις παραπάνω συμπεριφορές.

Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται η βοήθεια ενός ψυχοθεραπευτή.

Βέβαια, το πρώτο βήμα της «θεραπείας» είναι πάντα η αναγνώριση του προβλήματος!