Στα πεταχτά

18.12.2008
Νέα από το χώρο της showbiz που ξαφνιάζουν, εντυπωσιάζουν, προκαλούν. Αυλαίες που ανοίγουν ή κλείνουν, χειροκρότημα, γέλιο, δάκρυ, επιδοκιμασίες ή αποδοκιμασίες. Συνεργασίες που ταίριαξαν, άλλες που ναυάγησαν, ό,τι δημιουργεί αίσθηση ή ψιθύρους. Το ΛΟΙΠΟΝ είναι παντού. Στο προσκήνιο και τo παρασκήνιο

ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ

Νέα από το χώρο της showbiz που ξαφνιάζουν, εντυπωσιάζουν, προκαλούν. Αυλαίες που ανοίγουν ή κλείνουν, χειροκρότημα, γέλιο, δάκρυ, επιδοκιμασίες ή αποδοκιμασίες. Συνεργασίες που ταίριαξαν, άλλες που ναυάγησαν, ό,τι δημιουργεί αίσθηση ή ψιθύρους. Το ΛΟΙΠΟΝ είναι παντού. Στο προσκήνιο και τo παρασκήνιο. Μας τελειώνουν σε λίγο οι «Ήρωες». Κι εννοώ αυτοί της Ελένης Γκασούκα, που για τρίτο χρόνο εμφανίζονται στο «Μικρό Παλλάς». Πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο να δείτε αυτή τη «μετα-επιθεώρηση» που έχει γίνει talk of the town. Ποιοι είναι οι «Ήρωες»; Ένας γκέι Ηπειρώτης, μια Ρωσίδα κόμισσα, ένας αποτυχημένος συνθέτης και πολλοί ακόμα, που μπλέκουν σε μια τρελή σάτιρα, με χορό και τραγούδι. Φοβερή παρέα νέων ηθοποιών, με τον Θανάση Αλευρά στα καλύτερά του. Μέχρι τέλος Ιανουαρίου προλαβαίνετε, γιατί μετά θα ανέβει εκεί το καινούργιο έργο του Θοδωρή Αθερίδη. Μαζί του οι: Σμαράγδα Καρύδη, Γιώργος Καπουτζίδης, Βίκυ Βολιώτη.

«Πολύ καλά!» θα μας λέει η Ελένη Γερασιμίδου από τη σκηνή του Θεάτρου «Εξαρχείων», υποδυόμενη τη φοβερή και τρομερή μαμά της Λίζας Κρον, την οποία θα ενσαρκώνει η Αννίτα Δεκαβάλλα. Σε σκηνοθεσία Τάκη Βουτέρη, οι εκπλήξεις και οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη στο εφευρετικό αυτοβιογραφικό έργο της Αμερικανίδας Λίζας Κρον, που μεταξύ άλλων μας αποκαλύπτει επί σκηνής πώς ξεπέρασε τις φοβερές αλλεργίες που είχε!

Ο Όμηρος Πουλάκης ερμηνεύει πλέον τον Μελχιόρ στο «Ξύπνημα της άνοιξης» μετά τον τραγικό θάνατο του Κωνσταντίνου Παπαχρόνη, ενώ το ρόλο του, τον Ότο, υποδύεται πλέον ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης. Οι ουρές στο ταμείο του «Σύγχρονου Θεάτρου Αθήνας» δεν άφηναν καμία σκέψη για αναβολή της παράστασης. Έτσι, με βαριά καρδιά οι συνάδελφοι και οι φίλοι του Κωνσταντίνου, ως άψογοι επαγγελματίες, έκαναν την αντικατάσταση και όλοι μαζί συνεχίζουν με πάθος το έργο που λάτρεψε εκείνος.

Η Κάτια Γέρου, μία από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς του Θεάτρου Τέχνης, παρουσιάζει αύριο, μεθαύριο και στις 21 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου τη μουσικοθεατρική παράσταση «Από της ζωής τα μέρη χάθηκαν οι ποιητές». Τη σκηνοθετεί ο Βασίλης Νικολαϊδης και είναι αφιερωμένη στον Κάρολο Κουν για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Περιλαμβάνει αποσπάσματα από θεατρικά έργα των Ζαν Ανούιγ, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Μπέρτολτ Μπρεχτ και Τενεσί Ουίλιαμς, με μουσικές και τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι που γράφτηκαν ειδικά για τα έργα αυτά. Από τα τέλη Ιανουαρίου η παράσταση θα ανέβει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» για περίπου ένα μήνα.

Μπορεί τώρα η Πέγκυ Σταθακοπούλου να λέει «Μη γελάτε είναι σοβαρό» μαζί με τον Γρηγόρη Βαλτινό στο Θέατρο «Βρετάνια», αλλά την ερχόμενη σεζόν θα βρίσκεται στο Εθνικό Θέατρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έκλεισε για το «Τρίτο Στεφάνι» του Ταχτσή, που θα ανέβει σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Πρώτη έκλεισε η Νένα Μεντή, που είχε παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο με μεγάλη επιτυχία αρκετά χρόνια πριν στην τηλεόραση.