Σε δύο χρόνια μοναξιάς ελπίζει η Λίλυ Άλεν!

05.02.2009
Παράξενες μέρες περνάει η Λίλυ Άλεν, ακόμη και για τα δικά της δεδομένα. Εκεί που είχε βγει βόλτα για να γιορτάσει την επιτυχία του άλμπουμ της, "The Fear" που κατέκτησε την κορυφή των πωλήσεων, βρέθηκε απολογούμενη στο αστυνομικό τμήμα.

Παράξενες μέρες περνάει η Λίλυ Άλεν, ακόμη και για τα δικά της δεδομένα. Εκεί που είχε βγει βόλτα για να γιορτάσει την επιτυχία του άλμπουμ της, "The Fear" που κατέκτησε την κορυφή των πωλήσεων, βρέθηκε απολογούμενη στο αστυνομικό τμήμα.

Αφού βγήκε για ψώνια την περασμένη Τρίτη, μετά πήγε για να κάνει λίγο έλκηθρο σε πάρκο του βόρειου Λονδίνου. Κι ενώ η ίδια ήταν σαν την καλή χαρά, μια ομάδα νεαρών που έπαιζε χιονοπόλεμο κοντά της ενεπλάκη σε βίαιο καυγά με έναν άντρα, ο οποίος γλίτωσε αιμόφυρτος μετά από παρέμβαση του σωματοφύλακα της Άλεν.

Στην κατάθεση της στην αστυνομία, η 23χρονη τραγουδίστρια προσπάθησε να δώσει μια αντικειμενική εικόνα του περιστατικού: "Τους περιέγραψα ακριβώς αυτό που είδα. Ήταν κρίμα γιατί όλοι περνούσαμε τόσο καλά", είπε στους δημοσιογράφους που την περίμεναν λίγο αργότερα σε κλαμπ όπου θα παρουσίαζε ένα δείγμα του νέου της άλμπουμ, "It's not Me, it's You" το οποίο θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνάντησης με τους δημοσιογράφους αποκάλυψε επίσης ότι σκοπεύει να μείνει χωρίς σύντροφο τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια: "Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τύπος άντρα που να μ' αρέσει. Προσπαθώ ακόμη να τον προσδιορίσω. Ίσως όμως, να πρέπει να βρω κάποιον νεότερο, καθώς με τους μεγαλύτερους άντρες δεν περπατάει καλά το πράγμα, όπως έχει αποδειχθεί".

Το σχόλιο αυτό πήγαινε στον τελευταίο αγαπημένο της, τον 45χρονο εκατομυριούχο έμπορο έργων τέχνης Τζέι Τζόπλιν, με τον οποίο έβγαινε στις Γιορτές.

"Όμως, τώρα συνειδητοποιώ ότι θα είμαι τόσο πηγμένη στη δουλειά για τα επόμενα δύο χρόνια, που ακόμη κι αν ήταν να γνωρίσω κάποιον ενδιαφέροντα τύπο, δεν θα είχα τον χρόνο ν' ασχοληθώ μαζί του. Ωστόσο, οι ασχολίες μου και η επιτυχία του άλμπουμ μου με γεμίζουν τόση χαρά που δεν έχω κανένα παράπονο".

Αυτές οι δηλώσεις σε σύγκριση με την προηγούμενη συμπεριφορά της, φανερώνουν μια μεγάλη εσωτερική αλλαγή στην επεισοδιακή ζωή της Λίλυ Άλεν.

Γεννημένη με μια σπάνια ασθένεια του ανοσοποιητικού που επηρεάζει την καρδιά, ως έφηβη έκανε μια απόπειρα αυτοκτονίας μετά τον χωρισμό της με το πρώτο της αγόρι, ενώ μέσα στα τελευταία τρία χρόνια, έγινε περιβόητη για τις καταχρήσεις της -αλκοόλ και ναρκωτικών- αλλά και καθιερώθηκε ως πρότυπο μόδας από τα γυναικεία περιοδικά.

Το 2007 απασχόλησε έντονα τον τύπο για την επίθεσή της εναντίον ενός παπαράτσι, διαγνώστηκε με καρδιακό εμφύσημα και έχασε περισσότερα από δέκα κιλά μέσα σε ενάμιση μήνα, με τη βοήθεια του υπνωτισμού, όπως ισχυρίζεται. Στο τέλος της χρονιάς ανακοίνωσε δημόσια και γεμάτη χαρά ότι είναι έγκυος, σχολιάζοντας: "Το μόνο που θέλω στη ζωή μου είναι να κάνω παιδιά".

Όμως, στις αρχές του 2008 υπέστη αποβολή και λίγο αργότερα χώρισε με τον πατέρα του παιδιού: "(Η αποβολή) ήταν η πιο τραυματική εμπειρία της ζωής μου". Στη συνέχεια, τον περασμένο Αύγουστο, έπεσε θύμα απαγωγής από κάποιον γνωστό της, αλλά διασώθηκε μια εβδομάδα αργότερα από την αστυνομία. Παράλληλα, δέχθηκε πλήθος επιθέσεων σε σχέση με τις προσωπικές επιλογές της, αλλά και από το γεγονός ότι εμφανίστηκε δημόσια πολλές φορές μεθυσμένη, κάνοντας προσβλητικά σχόλια για τους πολλούς ομότεχνούς της.

Ως αποτέλεσμα αυτών και πολλών άλλων ανατροπών στην προσωπική της ιστορία, η Άλεν έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές σε ψυχιατρικές κλινικές, ενώ πρόσφατα έχει ξεκινήσει ψυχοθεραπεία, που την "έχει βοηθήσει πολύ", όπως αποκαλύπτει η ίδια. Κι ενώ σε πρόσφατη δήλωσή της εύχονταν για τα προηγούμενα δύο χρόνια "να πάνε στον αγύριστο", καθώς φαίνεται άλλη μια επεισοδιακή χρονιά ξετυλίγεται μπροστά της.