Υπέκυψε στη γοητεία του... Γλυκούλη

10.03.2009
Θέλω πολύ να παίξω με τον Πέτρο, αλλά το καλοκαίρι έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν προλαβαίνει. Με αυτόν τον τρόπο πριν από λίγο καιρό η Κάτια Δανδουλάκη δήλωνε την απογοήτευσή της

ΑΠΟ ΤΗ  ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ

Θέλω πολύ να παίξω με τον Πέτρο, αλλά το καλοκαίρι έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν προλαβαίνει. Με αυτόν τον τρόπο πριν από λίγο καιρό η Κάτια Δανδουλάκη δήλωνε την απογοήτευσή της επειδή δεν θα συνεργαζόταν στο θεατρικό σανίδι με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Η ανατροπή όμως έγινε κι έτσι οι δύο ηθοποιοί θα συνυπάρξουν θεατρικά στην ανατρεπτική «Μήδεια» του Μποστ. Ποιο είναι όμως το παρασκήνιο της συνεργασίας που θα γίνει talk of the country φέτος το καλοκαίρι; Οι δυο τους γνωρίζονται χρόνια και η επιθυμία να συνεργαστούν ήταν κάτι παραπάνω από έντονη. Ο λόγος για την Κάτια Δανδουλάκη και τον Πέτρο Φιλιππίδη, που όλα δείχνουν ότι κατάφεραν να βρουν τη χρυσή τομή και έτσι θα συνεργαστούν στο θέατρο. Οι δύο πρωταγωνιστές έχουν ήδη δώσει τα χέρια και ετοιμάζουν την ανατρεπτική «Μήδεια» του Μποστ, για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Αρχικά τα σχέδιά τους ήταν εντελώς διαφορετικά για το φετινό καλοκαίρι. Η ηθοποιός επρόκειτο να κάνει περιοδεία με το θεατρικό έργο «Παρακαλώ, ας μείνει μεταξύ μας», που τελικά θα μας αποχαιρετήσει την Κυριακή των Βαϊων μετά τις παραστάσεις στο Θέατρο «Αριστοτέλειον» στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος που ρίχνει αυλαία έχει να κάνει με τις επαγγελματικές αλλά και τις προσωπικές υποχρεώσεις κάποιων εκ των συντελεστών, που δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν και το καλοκαίρι.

Η ηθοποιός αρχικά σκέφτηκε να μην κάνει κάτι τη θερινή σεζόν, όμως ένιωθε ότι θα της λείψει πολύ η σκηνή. Έτσι, της ήρθε η ιδέα να ανεβάσει τη «Μήδεια» του Μποστ. Αναζητούσε όμως ένα σκηνοθέτη που θα μπορούσε να τη βοηθήσει να γίνει η παράσταση ξεχωριστή, να έχει αυτό το κάτι διαφορετικό. Σκέφτηκε διάφορα πρόσωπα, πιο κατάλληλο όμως για αυτή τη δουλειά θεωρούσε τον Πέτρο Φιλιππίδη. Του έκανε, λοιπόν, την πρόταση να σκηνοθετήσει την παράσταση και με αυτόν τον τρόπο να επιτευχθεί και η πολυπόθητη συνεργασία. Ο Φιλιππίδης, παρότι το καλοκαίρι έχει τα γυρίσματα για τη νέα του ταινία, αποδέχθηκε την πρόταση και μάλιστα ανέλαβε να κάνει και την προσαρμογή του έργου στη σύγχρονη πραγματικότητα. Έτσι, πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι οντισιόν για να συμπληρωθεί ο θίασος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ