H Αντζελίνα σκέφτεται την πολιτική

24.04.2009
Εχει υπάρξει από αγριόγατα του σεξ, μέχρι μητέρα του κόσμου και τώρα φαίνεται ότι η Αντζελίνα Τζολί( Angelina Jolie), θέλει να προσθέσει και την πολιτική στη λίστα.

Εχει υπάρξει από αγριόγατα του σεξ, μέχρι μητέρα του κόσμου, αλλά φαίνεται ότι τίποτα δεν είναι αρκετό για την Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie), που τώρα θέλει να προσθέσει και την πολιτική στη λίστα.

Η 33χρονη ηθοποιός δεν αφήνει λεπτό ανεκμετάλλευτο. Πρόσφατα απαθανατίστηκε να διαβάζει στα διαλλείματα των γυρισμάτων της ταινίας "Salt", και μάλιστα όχι κάποιο ανάλαφρο μυθιστόρημα αλλά ένα εξειδικευμένο βιβλίο που δεν έχει κυκλοφορήσει ευρέως στην αγορά, αφού η διανομή του έχει προγραμματιστεί για τις 5 Μαΐου.

Το θέμα του είναι ιστορικό, με πολιτικές προεκτάσεις. O τίτλος του, "War of Necessity, War of Choice: Α Memoir of two Iraq Wars", του Ρίτσαρντ Χάς (Richard Haass), είναι ενδεικτικός του περιεχομένου.

Στις 352 σελίδες του, ο συγγραφέας παρουσιάζει το χρονικό των δύο πολέμων του Ιράκ, κρίνει την αναγκαιότητα τους και αναπτύσσει μια θεωρία για το πώς η Αμερική διδάχτηκε από τα λάθη που έκανε στους δύο αυτούς πολέμους, έτσι ώστε να μην τα επαναλάβει στο μέλλον. Βέβαια, η πολύτεκνη μητέρα και πρέσβειρα καλής θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών ποτέ δεν έκρυψε ότι επιθυμεί να επηρεάσει τα πολιτικά πράγματα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διστάσει να τα βάλει με την κυβέρνηση της Αμερικής, θέλοντας να υποστηρίξει τα δικαιώματα των προσφύγων και των παιδιών που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ προσφέρει ένα μεγάλο μέρος των εσόδων της από τις ταινίες σε φιλανθρωπίες. Δεν αποκλείεται λοιπόν στο μέλλον όταν ολοκληρώσει τα σχέδια για την οικογένεια της, να πολιτευθεί ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών συναδέλφων της.

Η Αντζελίνα μαζί με τον Μπραντ Πιτ (Brad Pitt), έχουν υιοθετήσει τρία παιδιά\: τον 7χρονο Μάντοξ (Maddox), τον 4χρονο Παξ (Pax) και την 3χρονη Ζαχάρα (Ζahara.) Το διάσημο ζευγάρι έχει επίσης τρία βιολογικά παιδιά: τη 2χρονη Σιλό (Shiloh) και τα δίδυμα, Βίβιεν (Vivienne) και Νοξ (Knox) που είναι 9 μηνών.

Σύντομα όμως η οικογένεια αναμένεται να μεγαλώσει κι άλλο, αφού σύμφωνα με τις φήμες οι "Μπραντζελίνα" έχουν βάλει σκοπό να υιοθετήσουν ένα παιδάκι από την Ινδία. Ωστόσο είναι άγνωστο πότε θα συμβεί αυτό καθώς τους τελευταίους δύο μήνες, η Τζολί περνάει ατελείωτες ώρες στα γυρίσματα του θρίλερ "Salt", στην Νέα Υόρκη υποδυόμενη μια κατάσκοπο, ενώ ο Πιτ μένει με τα παιδιά.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός αν και μετά την γέννηση των διδύμων είχε δηλώσει ότι σκέφτεται σύντομα να εγκαταλείψει την ηθοποιία για να αφιερωθεί στα παιδιά της, δεν το έχει ακολουθήσει. Μάλιστα, πριν καλά, καλά προλάβει να ολοκληρώσει την καινούργια της ταινία έκλεισε την επόμενη, υπογράφοντας συμβόλαιο-μαμούθ με την εταιρεία παραγωγής "Fox", για να υποδυθεί την γιατρό Σκαρπέτα, την ηρωίδα του μπέστ σέλερ της Πατρίτσια Κόρνγουελ. Στο παρελθόν υποψήφια για τον ρόλο αυτό ήταν η Ντέμι Μούρ.

Μην φαντάζεστε όμως ότι θα δείτε την Αντζελίνα με άσπρη μπλούζα σε κάποιο νοσοκομείο καθώς τα στέκια της θα είναι τόποι εγκλημάτων και το έργο της οι νεκροψίες που θα οδηγούν στην ανακάλυψη των δολοφόνων.

Παράλληλα θα δανείσει την φωνή της στο δεύτερο μέρος της ταινίας κινουμένων σχεδίων, "Κουνγκ Φου Πάντα" (Kung Fu Panda), ενώ δεν αποκλείεται να επιστρέψει και για μια συνέχεια του "Wanted".