Ράϊαν Ο'Νιλ: "Δεν μπορώ χωρίς την Φάρα"!

08.05.2009
Για πρώτη φορά μέσα σε δυόμιση χρόνια, ο Ράιαν Ο'Νιλ (Ryan O'Neal) μιλάει για τη μάχη της Φάρα Φόουσετ (Farrah Fawcett) με τον καρκίνο, συγκρίνοντας τη σχέση τους αυτό το διάστημα με τον ρόλο του στο "Love Story".

Για πρώτη φορά μέσα σε δυόμιση χρόνια, ο Ράιαν Ο'Νιλ (Ryan O'Neal) μιλάει σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό "People" για τη μάχη της Φάρα Φόουσετ (Farrah Fawcett) με τον καρκίνο, συγκρίνοντας τη σχέση τους αυτό το διάστημα με τον ρόλο του στο "Love Story".

"Δεν ξέρω πώς να παίξω αυτόν το ρόλο. Δεν αναγνωρίζω αυτόν τον κόσμο χωρίς εκείνη", λέει: "Είναι ένα Love Story. Δεν μπορώ ν' ακούσω ούτε ένα τραγούδι, να πάω ούτε σ' ένα μέρος που πηγαίναμε μαζί, χωρίς να νιώσω μια μαχαιριά στην καρδιά.

Πριν μια εβδομάδα, η Φάρα με ρώτησε αν θα τα καταφέρει και της απάντησα ότι θα τα καταφέρει, αλλά κι ότι αν δεν τα καταφέρει, θα φύγω μαζί της".

Ο ρόλος του Ο'Νιλ, ως νιόπαντρου δικηγόρου που χάνει τη γυναίκα του από καρκίνο, στο "Love Story" -το οποίο εξακολουθεί να θεωρείται μια από τις πιο ρομαντικές και δρακρύβρεχτες ταινίες- ήταν αυτός που τον έκανε διάσημο το 1970. Και τώρα καλείται να τον επαναλάβει και στη ζωή.

Ο 68χρονος ηθοποιός λέει ότι η Φόουσετ έχει χάσει την ξανθιά χαίτη που την καθιέρωσε ως σύμβολο του σεξ στη δεκαετία του '70: "Τα μαλλιά έπεσαν. Τα διάσημα μαλλιά της. Τα έχω στο σπίτι. Δεν την ένοιαξε. Τώρα της κάνω μασάζ στο κεφάλι. Είναι ωραίο, αυτό το σπουδαίο, αυτό το μικροσκοπικό κεφαλάκι. Ποτέ δεν θα καταλάβω πώς χωρούσε τόσα μαλλιά. Εκείνη δεν την πειράζει καθόλου.

Η πρώην "Άγγελος του Τσάρλι", είναι πια τόσο αδύναμη που τρέφεται με ορούς, ενώ περνάει τον περισσότερο χρόνο της ξαπλωμένη, ή βλέποντας τηλεόραση: "Μένει στο κρεβάτι τώρα. Η γιατροί φροντίζουν να είναι άνετα. Η θεραπεία έχει σχεδόν τελειώσει".

Η 62χρονη Φάρα διαγνώστηκε με καρκίνο στο παχύ έντερο το 2006 και έκανε εγχείρηση για την αφαίρεση του όγκου και χημειοθεραπεία. Προς στιγμήν πίστεψε ότι είχε θεραπευτεί, αλλά ο καρκίνος επέστρεψε ένα χρόνο αργότερα:

"Τα νέα γίνονταν ολοένα και πιο δυσοίωνα", λέει ο Ο'Νιλ. "Η ελπίδα άρχισε να σβήνει. Αλλά όχι για τη Φάρα. Εκείνη συνέχισε να παλεύει. Έδειχνε πάντα κουράγιο και μια σιωπηρή αξιοπρέπεια. Δεν άλλαξε ποτέ. Ο τρόπος που το χειρίστηκε με έκανε να την ερωτευτώ απ' την αρχή".

Οι δυο τους άρχισαν να βγαίνουν ως ζευγάρι το 1982, μετά τον χωρισμό της Φόουσετ από τον τότε σύζυγό της, επίσης ηθοποιό, Λι Μάτζορς (Lee Majors). Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους πέρασαν αρκετούς χωρισμούς και επανασυνδέσεις.

Ο 24χρονος γιος τους, Ρέντμοντ (Redmond) βρίσκεται στη φυλακή για κατοχή ναρκωτικών, αλλά πρόσφατα του επιτράπηκε να βγει για τρεις ώρες για να επισκεφτεί τη μητέρα του. Η Φόουσετ δεν ξέρει ότι ο γιος της έχει προβλήματα με τον νόμο: "Ο Ρέντμοντ φοβάται πολύ για τη μητέρα του", αποκαλύπτει ο Ο'Νιλ: "Μου είπε ότι δεν θέλει να μάθει για τον θάνατό της από κάποιον φύλακα. Του απάντησα ότι πάει καλύτερα. Του είπα ψέματα. Και σ' εκείνη είπα ψέματα. Είναι το καλύτερο".

Τώρα η Φάρα είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι, καθώς η ασθένεια έχει κυριεύσει το σώμα της. Η ίδια στήριξε τον Ράιαν στη μάχη του με τη λευχαιμία το 2001 και τώρα εκείνος της ανταποδίδει, μένοντας συνεχώς στο πλευρό της.

Μετά από μια αρχικά επιτυχημένη θεραπεία το 2006, η Φόουσετ έμαθε τα τρομερά νέα ότι ο καρκίνος είχε επανεμφανιστεί. Από τότε άρχισε να καταγράφει την πορεία της με μια μικρή βιντεοκάμερα. Η συναισθηματικά φορτισμένη μάχη της με την ασθένεια θα προβληθεί στο ντοκιμαντέρ "Η Ιστορία της Φάρα" από το αμερικανικό κανάλι NBC, στις 15 Μαΐου.

Σε μια από τις πολλές συγκινητικές σκηνές, βλέπουμε τον Ρέντμοντ που επισκέπτεται τη μητέρα του με τα ρούχα της φυλακής και κουλουριάζεται κοντά της στο κρεβάτι, ενώ εκείνη κοιμάται, λέγοντας "Θεέ μου, Θεέ μου!"...