Ο τελευταίος χορός του Πάτρικ Σουέζι

13.05.2009
Στη νέα βιογραφία του που κυκλοφόρησε χτες, Τρίτη, 12/5, για τον Πάτρικ Σουέζι περιγράφεται πώς ο δημοφιλής ηθοποιός κατάφερε να δουλεύει επί δώδεκα ώρες χωρίς παυσίπονα για τα γυρίσματα μιας τηλεοπτικής σειράς, αφού είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας.

Στη νέα βιογραφία του που κυκλοφόρησε χτες, Τρίτη, 12/5, για τον Πάτρικ Σουέζι περιγράφεται πώς ο δημοφιλής ηθοποιός κατάφερε να δουλεύει επί δώδεκα ώρες χωρίς παυσίπονα για τα γυρίσματα μιας τηλεοπτικής σειράς, αφού είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας.

Η βιογραφία που έχει τίτλο: "Πάτρικ Σουέζι: ένας τελευταίος χορός", αναφέρεται ότι ο Σουέζι ήταν αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά όσο ποτέ για το σίριαλ "The Beast", παρότι στις αρχές του 2008 διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας, ο οποίος έχει πιθανότητα επιβίωσης μικρότερη του 5%.

"Έχει τόσο μεράκι για τη δουλειά του, που παρότι υπέφερε από τρομακτικούς πόνους στα γυρίσματα, πήρε μόνο μια μέρα ρεπό και αρνούνταν να πάρει παυσίπονα", λέει η συγγραφέας Γουέντι Λέι (Wendy Leigh): "Δεν ήθελε ν' αφήσει τίποτα να επηρεάσει την ερμηνευτική του ικανότητα ή το μυαλό του".

Ένας από τους παραγωγούς του σίριαλ, θυμάται ότι ο Σουέζι -που έγινε διάσημος από τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στο "Dirty Dancing", το 1987- ανέφερε κάποια στιγμή στους υπεύθυνους των γυρισμάτων ότι είχε μερικά "φρικιαστικά νέα", αλλά ότι θα συνέχιζε τη δουλειά.

"Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση", τους είχε πει: "Είμαι ένας κάομποϊ. Είμαι χορευτής. Θα το νικήσω", αναφέρει στο βιβλίο ο παραγωγός του, Τζέιμι Έρλιχτ.

Όμως, σε συνέντευξή του στην Μπάρμπαρα Γουόλτερς (Barbara Walters) που προβλήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, ο 56χρονος Σουέζι εξομολογήθηκε ότι "ζει μια κόλαση", ενώ προκάλεσε την παρουσιάστρια να τον ρωτήσει: "πόσος καιρός σου μένει να ζήσεις;", σοκάροντας του θαυμαστές του.

"Ο Πάτρικ θέλει τα πάντα να είναι ξεκάθαρα", εξηγεί η Λέι: "Ήταν πάντα ανοιχτόκαρδος".

Το βιβλίο ανατρέχει στα παιδικά χρόνια του Σουέζι, στο Τέξας και στις αρχικές φιλοδοξίες του να γίνει ποδοσφαιριστής και χορευτής. Μεταξύ άλλων αναφέρεται και στον -εν μέρη προφητικό- ρόλο του στην ταινία "Ghost", το 1990 και λέει ότι στα γυρίσματα του "Dirty Dancing", αναγκάστηκε να συγκρατήσει την απόδοσή του, καθώς η συμπρωταγωνίστρια του, Τζένιφερ Γκρέι (Jennifer Grey) δεν ήταν τόσο ικανή χορεύτρια.

Το βιβλίο, δεν είναι εγκεκριμένο από τον Σουέζι και δεν περιέχει συνεντεύξεις του - λέει ότι ο ίδιος διαφωνούσε με την ατάκα "Κανείς δεν στήνει στον τοίχο την Μπέιμπι", που έχει καταγραφεί ως μια από τις χειρότερες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Εντωμεταξύ, αυτή την εποχή ο Σουέζι και η γυναίκα του, Λίζα Νίαϊμι (Lisa Neimi) επεξεργάζονται ένα βιβλίο με τις δικές τους, προσωπικές αναμνήσεις.