Ν. Κακαουνάκης: "Είμαι αιχμάλωτος των Γερμανών"

19.05.2009
«Δεν βαρέθηκες...», ήταν η πρώτη ατάκα του με το που με είδε στο γραφείο του στο «Καρφί». «Μα πώς είναι δυνατόν», του απάντησα, «έχετε να πείτε τόσα πράγματα»...«Ένας παροπλισμένος άνθρωπος δεν έχει να πει τίποτα! Ένας όμηρος των Γερμανών δεν έχει να κάνει τίποτα», τόνισε με τη γνωστή άνεση και τη μαεστρία που τον χαρακτηρίζουν. Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε στο ΛΟΙΠΟΝ έξω από τα δόντια για όλους και για όλα.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΣΑ

«Δεν βαρέθηκες...», ήταν η πρώτη ατάκα του με το που με είδε στο γραφείο του στο «Καρφί». «Μα πώς είναι δυνατόν», του απάντησα, «έχετε να πείτε τόσα πράγματα»...«Ένας παροπλισμένος άνθρωπος δεν έχει να πει τίποτα! Ένας όμηρος των Γερμανών δεν έχει να κάνει τίποτα», τόνισε με τη γνωστή άνεση και τη μαεστρία που τον χαρακτηρίζουν. Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε στο ΛΟΙΠΟΝ έξω από τα δόντια για όλους και για όλα.

Oι Κρητικοί όμως αντιστάθηκαν, έδειξαν μεγάλο σθένος το 1941 στους Γερμανούς...

«Κι εγώ αντιστέκομαι? Εν πάση περιπτώσει, πιστεύω πως θα τα βρούμε και με τους Γερμανούς».

Είστε δηλαδή σε επικοινωνία μαζί τους για να επιστρέψετε στον Alpha;

«Όχι. Απλώς θέλω να τελειώσουν οι εκκρεμότητες. Έχω ένα συμβόλαιο το οποίο λήγει και πρέπει να με πληρώσουν. Εντάξει, δεν ήταν σωστό να έχουν ένα άτομο παροπλισμένο και να το πληρώνουν, αλλά μέχρι τώρα έχω πάρει την πρώτη δόση και περιμένω τη δεύτερη».

Πότε ήταν να πληρωθείτε κανονικά;

«Τώρα. Έπρεπε να έχει τρέξει. Από την άλλη, εγώ δεν δουλεύω? Στο Mega που βγαίνω και κάνω τις δημοσιογραφικές μου αρπαχτές δεν πληρώνομαι. Εντάξει, έχω να πω πράγματα, μ’ αρέσει η παρέα του Αναγνωστάκη και του Χασαπόπουλου, μ’ αρέσει το Mega».

Άρα μετά θα πάτε στο Mega;

«Όχι. Έχω κουβεντιάσει με το Star και έχει τελειώσει, δεν πρόκειται να συνεργαστούμε. Μίλησα με τον Ευαγγελάτο και δεν πρόκειται επίσης, αφού ούτε εκείνος ξέρει αν θα παραμείνει. Υπάρχει σε εκκρεμότητα ακόμα μια κουβέντα με το Alter και το Mega».

Περιμένετε να λήξει και τυπικά το συμβόλαιό σας με τον Alpha για να... την κάνετε;

«Δεν έχω κανένα λόγο να κουβεντιάζω με ανθρώπους από τη στιγμή που δεν έχω λυτά τα χέρια μου. Να έχω λυτή τη γλώσσα μου, εντάξει, αλλά δεν έχω τα χέρια και τα πόδια μου. Επομένως, δεν μπορώ να περπατήσω».

Μου κάνει εντύπωση πώς έναν τόσο δυναμικό άνθρωπο, όπως είστε εσείς, σας έχουν προσεγγίσει όλα τα άλλα κανάλια, ενώ ο Alpha, το κανάλι σας, σας κρατάει μακριά.

«Αυτό θα πρέπει να το απαντήσουν οι ψυχολόγοι και οι επικοινωνιολόγοι των Γερμανών».

Για ποιο λόγο πιστεύετε τελικά ότι έγινε;

«Κάποιοι ρουφιάνοι και χαφιέδες έκαναν καλά τη δουλειά τους».

Αν σας πρότειναν να επιστρέψετε;

«Από τη στιγμή που παραμένει ο Παπαδρόσος εγώ δεν πρόκειται να πάω. Αυτά βέβαια που έχει κάνει ο Κακαουνάκης δεν μπορεί να τα κάνει στη ζωή του ο Παπαδρόσος. Τώρα το πώς έγινε διευθυντής και σφαγέας πολλών συναδέλφων αυτό είναι άλλο θέμα. Εγώ, λοιπόν, με τέτοιο δημοσιογραφικό αφεντικό όσα και να μου δώσουν οι Γερμανοί ή ο Κοντομηνάς δεν λειτουργώ».

Οι υπόλοιποι; Ο Κύρτσος, ο Βερύκιος;

«Οι υπόλοιποι δεν με αφορούν. Αυτοί ήταν συνάδελφοι στα παράθυρα. Τώρα μιλάμε για τα αφεντικά στο κοντρόλ. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν ο Βερύκιος και ο Κύρτσος ή τι θα κάνει ο Τράγκας και ο Τριανταφυλλόπουλος».

Έχουν εξομαλυνθεί οι σχέσεις σας με τον Τριανταφυλλόπουλο;

«Όχι. Εγώ, όμως, είμαι επαγγελματίας. Δεν βάζω βέτο. Αποκλείω επίσης ο Τριανταφυλλόπουλος να πει ?αν έρθει ο Κακαουνάκης, εγώ φεύγω?, γιατί τον θεωρώ ξύπνιο. Ο Μάκης, βέβαια, το είχε κάνει στο παρελθόν. Είχαμε συγκρουστεί κάπου και θεωρείται ότι του έκανα προσωπική επίθεση, ενώ δεν είχα αυτή την πρόθεση. Ήταν σύγκρουση σε ιδέες, σχόλια, καταστάσεις και όχι προσωπική».

Πρόσφατα μιλήσατε για τις οικειοθελείς αποχωρήσεις από τον Alpha. Ευαισθητοποιηθήκατε και τηλεφωνήσατε στον Λαζόπουλο.

«Και προς τιμήν του μου απάντησε. Ο Λαζόπουλος είναι μεγάλο κεφάλαιο ? οικονομικό, πολιτικό, σατιρικό. Ανεξάρτητα αν δεν αρέσει στους Νεοδημοκράτες και περισσότερο στους Πασοκτζήδες».

Πιστεύετε ότι θα μείνει τελικά ο Λαζόπουλος;

«Πιστεύω πως ναι. Έχουν και τίποτε άλλο να πουλήσουν οι Γερμανοί εκτός από τη Μενεγάκη και τον Λαζόπουλο;».

Θα έλεγα ότι μπορούν να πουλήσουν το ανανεωμένο δελτίο με τον Σρόιτερ, αλλά και τα μαγειρέματα...

«Για το πρώτο να σου πω ότι είναι ένα δελτίο δημοσιογραφικό, που θα μπορούσε να είναι και καλύτερο. Βέβαια, έχει βρει λίγο τον μπελά του ο Παυλόπουλος απ’ ό,τι δείχνουν τα νούμερα. Ο φίλος μου πρέπει να καταλάβει ότι αυτός δεν είναι δελτίο, αλλά προδελτίο. Το δελτίο είναι ο Χατζηνικολάου. Εγώ είχα συστήσει, επίσης, αυτή τη συνταγή στον Alpha και στον Κοντομηνά, με ένα δελτίο αρχικά και μετά τις 20:00 σόου. Δεν ήθελε όμως να το κάνει. Τελικά, είναι μεγάλη επιτυχία του Χατζηνικολάου να παίρνει ένα lead in 8% και να το ανεβάζει στο 18-19% και να περνάει δεύτερος».

Πώς σας φαίνεται που η Μάρα Ζαχαρέα από παρουσιάστρια ειδήσεων κάνει μουσική εκπομπή σε ραδιόφωνο;

«Δεν περίμενα αυτό το κατάντημα της Μάρας. Κρίμα την όρεξη, το πείσμα, τη δύναμη και τη βοήθεια που έδωσα και την επένδυση που έκανα πάνω της. Καταλαβαίνω τον αγώνα του άντρα της και τη συμπαράστασή της σ’ αυτόν? Από την άλλη, η εμφάνισή της στη Δρούζα ήταν τραγική. Μπαίνεις επικεφαλής σε έναν τομέα και λες ότι είσαι άσχετη; Τότε γιατί πληρώνεσαι; Δεν θέλω να υιοθετήσω αυτά που λένε, ότι χρειάστηκε να δουλέψει υπό αυτές τις συνθήκες, διότι οι δανειοληπτικές υποχρεώσεις της είναι μεγάλες. Βέβαια, μπορείς να πεις ότι, αν είχαν κλέψει, δεν θα είχαν αυτές τις δανειοληπτικές υποχρεώσεις. Μπορείς να το ερμηνεύσεις όπως θες, γιατί δεν θέλω να είμαι άδικος. Από κει και πέρα η κ. Ζαχαρέα έχει υποχρεώσεις στον Κακαουνάκη. Εγώ δεν έχω καμία υποχρέωση ούτε στον Ρουσόπουλο ούτε στη Ζαχαρέα. Ξεκαθαρισμένα πράγματα».

Ήσασταν ο μόνος που τη στήριξε κι αφότου έφυγε από το κανάλι...

«Και βρήκα τον μπελά μου! Με κατηγόρησαν ότι έπαιρνα μίζα από τον Ρουσόπουλο, διότι εκείνος ενίσχυε οικονομικά τους Τράγκα και Κύρτσο».

Κεφάλαιο Νίκος Ευαγγελάτος. Μιλήσατε μαζί του...

«Ναι, μου έκανε πρόταση να πάω στο δελτίο, τον ευχαρίστησα πολύ, αλλά του απάντησα ότι δεν πρόκειται να το κάνω».

Πιστεύετε πως θα μείνει στον ΑΝΤ1;

«Δεν έχει να πάει πουθενά αλλού. Αυτή τη στιγμή ξέρω ότι η Τατιάνα στηρίζει τον Ευαγγελάτο. Ο Νίκος πήρε μια εντολή να χτυπήσει την κυβέρνηση κι επειδή δεν είναι πολιτικοποιημένος, έχασε το μέτρο. Έκανε αντιπολίτευση με λάθος τρόπο και έβλαψε τον εαυτό του, τον Κυριακού και το κανάλι του».

Άρα υπάρχει θέμα;

«Δεν ξέρω αν υπάρχει θέμα, αλλά όταν έχεις ένα δελτίο και είναι σ’ αυτά τα χάλια, κάτι πρέπει να γίνει. Δεν έχω τη συνταγή, αλλά ακόμη κι αν την είχα, δεν θα την έδινα στον Κυριακού».

Παρεμπιπτόντως, σας αρέσει η Βίκυ Καγιά;

«Είναι κοροϊδίες. Δεν μ’ αρέσει. Δεν έχει μέλλον. Δεν είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας. Ο Γρηγόρης μπορεί να αλλάξει. Όπως δεν έχει μέλλον και η Χρουσαλά. Είναι βέβαια ωραία κοπέλα? Όπως δεν έχει και η Αλούπη, ενώ η Λόη, η Σκορδά ?με τις πολύ καλές σχέσεις που απέκτησε και με τον Γιώργο? και η Λαμπίρη έχουν μέλλον. Επίσης, δεν βλέπω καλά το ?Κους κους?, αν δεν αλλάξει. Πρέπει να ανανεωθούν».

Τι θα θέλατε να κάνετε αυτή τη στιγμή, αν είχατε τη δυνατότητα;

«Να βρεθεί ένας καλός αγοραστής για το "Καρφί" να το συνεχίσει και να δουλεύω
στο "Καρφί" χωρίς να έχω αυτό το άγχος».

Μιλήσατε με τους Γερμανούς;

«Ποτέ. Έχω μιλήσει μόνο με τον Κοντομηνά. Απ’ ό,τι διαβάζω, τώρα αρχίζει να επανακτά κάποιες σχέσεις με τους Γερμανούς. Ήταν και αυτός σκόπιμα ή όχι μακριά. Του είχα ζητήσει τη μεσολάβησή του. Έστειλα και μια επιστολή και τον ζήτησα προχθές. Και σήμερα τον ζήτησα. Δεν μου βγήκε όμως, γιατί είχε ένα συμβόλαιο. Οι πληροφορίες μου λένε ότι μπαίνει ξανά ενεργά στο παιχνίδι».

Με την Έλλη Στάη μιλάτε;

«Όχι. Απ’ ό,τι έμαθα, με υπονόμευε στον Κοντομηνά, στον Παπουτσάνη και στον Παπαδρόσο και δεν είχε την τόλμη να πει ?φταίει το κοντρόλ?. Γι’ αυτό δεν θέλω να έχω καλές σχέσεις».

Είναι συγκλονιστικό αυτό που λέτε.

«Αυτό κατάλαβα και το επαλήθευσα. Αλλά όπως θα έχεις προσέξει, σε κάποιες περιπέτειες που είχε εγώ πήρα την πλευρά της, διότι είχα μια παλιά επαγγελματική σχέση μαζί της. Ερωτική δεν ευοδώθηκε ούτε απ’ αυτήν ούτε από μένα. Μπορεί να ήταν και ένα απωθημένο από τους δύο (Γέλια.)».

Αν σας έπαιρνε να σας ζητήσει συγγνώμη, πώς θα αντιδρούσατε;

«Δεν θα το κάνει. Δεν θα είναι ειλικρινής. Θα πει: ?Εγώ δεν έχω τίποτα με τον Νίκο. Τον αγαπάω και τον εκτιμάω... Δεν μου χρειάζονται εμένα τέτοιοι άνθρωποι. Γιατί, με πήρε η Ζαχαρέα ένα τηλέφωνο;».

Αν συμβουλεύατε τον Λαζόπουλο, θα του προτείνατε να μείνει στον Alpha ή να πάει προς Mega ή ΣΚΑΪ, που επίσης τον ζητάνε;

«Εγώ πιστεύω ότι έκανε τη γύρα του και είδε. Οι Γερμανοί, πάντως, τον θέλουν πάση θυσία, διότι τι ψυχαγωγικό κανάλι έχεις χωρίς Λαζόπουλο;».

Ουσιαστικά φαίνεται σαν λύση ανάγκης να μείνει στον Alpha...

«Καταρχήν δεν ξέρω πόσες είναι οι αντοχές του Λαζόπουλου και οι οικονομικές ανάγκες του, γιατί για να κάνεις αυτή τη δουλειά χρειάζεσαι μεγάλη προσπάθεια. Έχει μεγάλη κούραση. Δεν ξέρω πόσο θα την αντέξει ο Λαζόπουλος. Μετά οι ξύπνιοι πετυχημένοι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν και την ώρα που θα φύγουν».