Η δίαιτα της Λίλυ Άλεν

24.06.2009
Η 24χρονη ποπ σταρ Λίλυ Άλεν κατάφερε να χάσει 10 κιλά σε 6 μήνες χάρη στη βοήθεια της υπνοθεραπεύτριας Σούζαν Χέμπορν. Η Λίλυ μίλησε στους Τimes για τη δίαιτα που ακολούθησε και έπεσε 4 ολόκληρα νούμερα.

Η 24χρονη ποπ σταρ Λίλυ Άλεν κατάφερε να χάσει 10 κιλά σε 6 μήνες χάρη στη βοήθεια της υπνοθεραπεύτριας Σούζαν Χέμπορν. Η Λίλυ μίλησε στους Τimes για τη δίαιτα που ακολούθησε και έπεσε 4 ολόκληρα νούμερα.

Αρχικά, και με τη βοήθεια της Χέμπορν, η Λίλυ επικεντρώθηκε στο στόχο της που ήταν όχι το να χάσει κάποια κιλά αλλά το να υιοθετήσει ένα υγιεινό τρόπο ζωής απαλλαγμένο από βλαβερές συνήθειες για τον οργανισμό (υπερφαγία, τσιγάρο, ποτά). Γι' αυτό και η βρετανίδα ποπ σταρ ακολούθησε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα άσκησης και διατροφής σε συνδυασμό με υπνοθεραπεία.

Το πρόγραμμα διατροφής της Άλεν:

Πρωινό: οργανικό τσάι με λεμόνι και βραστά αυγά

Σνακ: ρυζογκοφρέτα με φυστικοβούτυρο

Μεσημεριανό: τονοσαλάτα ή σούσι (που είναι και το αγαπημένο φαγητό της Λίλυ).

Σνακ απογευματινό: τυρί κότατζ ή αποξηραμένα φρούτα

Βραδινό: φιλέτο σολομού με βραστά λαχανικά

Μικρά μυστικά:

  • Αντικατάστησε τον καφέ με το τσάι και πιες τουλάχιστον 2 λίτρα νερό καθημερινά.

  • Ξέχνα μια και καλή το φαγητό από ντελίβερι ή φαστφουντάδικα.

  • Φρόντισε να μασάς καλά την κάθε μπουκιά μέχρι και δέκα φορές.

  • Φτιάξε ένα ημερολόγιο στο οποίο θα καταγράφεις ό,τι τρως.

  • Αν πεινάς, πιες νερό. Αν η πείνα επιμένει, κατανάλωσε ένα φρούτο και όχι σοκολάτα ή κάποιο άλλο παχυντικό γλυκό.

  • Αντικατάστησε το κλασικό τηγάνι με ένα τηγάνι γουόκ για να μειώσεις την ποσότητα λαδιού [που καταναλώνεις. Αν έχεις φριτέζα, στείλτην στο υπόγειο.

  • Για να λειτουργήσει μια δίαιτα, πρέπει να σε διαπνέει ένας σωστός τρόπος σκέψης. Η απώλεια κιλών δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Πρώτα θα αλλάξεις εσωτερικά με μετά εξωτερικά.

  • Η υπνοθεραπεία, είναι ουσιαστικά η καλύτερη γνωριμία που θα έχεις με τον εαυτό σου. Μόνο όταν ηρεμίσεις και μπορέσεις να κατανοήσεις ποιά είναι εκείνα τα αίτια που σε σπρώχνουν στο φαγητό, μόνο τότε θα τα καταπολεμήσεις και θα αλλάξεις ριζικά και εμφάνιση και τρόπο ζωής.