Μεταναστεύουν στην Κύπρο

10.08.2010
Ολο και περισσότεροι Έλληνες ηθοποιοί αναζητούν πλέον την τύχη τους στο νησί της Αφροδίτης... Η δραματική μείωση των ελληνικών σειρών σε συνδυασμό με την κάθετη πτώση των αμοιβών οδηγεί μεγάλα ονόματα της τηλεόρασης

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Ολο και περισσότεροι Έλληνες ηθοποιοί αναζητούν πλέον την τύχη τους στο νησί της Αφροδίτης... Η δραματική μείωση των ελληνικών σειρών σε συνδυασμό με την κάθετη πτώση των αμοιβών οδηγεί μεγάλα ονόματα της τηλεόρασης στην πιο φιλόξενη αγκαλιά των κυπριακών καναλιών, που συνεχίζουν να επενδύουν σε ελληνικές παραγωγές. Μέχρι πρόσφατα οι ελληνικές σειρές ταξίδευαν την επόμενη σεζόν της προβολής τους στην Κύπρο, μη σας φανεί περίεργο όμως αν από δω και πέρα συμβαίνει το αντίστροφο.

Στην Κύπρο βρίσκεται ήδη ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, που τελικά συμφώνησε να εμφανίζεται στη σειρά «Σε φόντο κόκκινο» μετά την αποχώρησή του από τα «Μυστικά της Εδέμ». Η σειρά αποτελεί το βαρύ πυροβολικό του Sigma στην prime time ζώνη και προβάλλεται τέσσερις φορές την εβδομάδα. Από την περσινή τηλεοπτική σεζόν «Σε φόντο κόκκινο» βλέπουμε τους Γιάννη Τσιμιτσέλη, Γιάννη Βόγλη και Στράτο Τζώρτζογλου.

Διπλή παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο θα έχει από τη νέα τηλεοπτική περίοδο ο Αλέξανδρος Σταύρου. Παραμένει στα «Μυστικά της Εδέμ» του Mega Ελλάδας, αλλά συμφώνησε και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα δραματική σειρά του Mega Κύπρου «Γυμνοί άγγελοι», που το σενάριό της βασίζεται στο μπεστ σέλερ βιβλίο της Άντρης Πολυδώρου «Μεσημβρινή παράσταση». Για το γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται σε συζητήσεις η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ενώ ήδη έχει συμφωνήσει η Άννα Μονογιού, που φέτος τη βλέπαμε στο «Τέσσερις» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Ο Τόνι Δημητρίου ίσως και να έχει τριπλή (!) συμμετοχή στην κυπριακή τηλεόραση. Συζητά για τη συμμετοχή του στους «Γυμνούς αγγέλους», έχει ήδη κλείσει να εμφανίζεται στη δραματική σειρά εποχής του ΡΙΚ «Στην άκρη του Παραδείσου» με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, ενώ μάλλον θα πρωταγωνιστήσει και στην κωμική σειρά «Αλλού ξημερωμένοι» του Sigma, ένα από τα πολύ δυνατά «χαρτιά» του καναλιού για την επόμενη τηλεοπτική περίοδο.

Η νέα κωμωδία που υπογράφει ο Κύπριος νικητής του «Dream Show the Theater» Ανδρέας Γεωργίου («Στους 31 δρόμους»), όπου πρωταγωνιστεί κιόλας, θα γυριστεί στην Αθήνα, με το καστ να αποτελείται από πολλούς Έλληνες πρωταγωνιστές. Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Θανάσης Ευθυμιάδης, Μαρία Λεκάκη, Μιχάλης Μαρίνος μπλέκονται σε ξεκαρδιστικές ιστορίες Κύπριων φοιτητών που ζουν με τις οικογένειές τους στην ελληνική πρωτεύουσα.

Επίσης, ο Μάξιμος Μουμούρης θα πηγαινοέρχεται την επόμενη σεζόν μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας. Έπειτα από συζητήσεις επί συζητήσεων (σ.σ.: για τη σειρά είχε συμφωνήσει αρχικά ο Παναγιώτης Μπουγιούρης), θα είναι ο πρωταγωνιστής της νέας σειράς του ΑΝΤ1 Κύπρου «Ελένη η πόρνη», που θα αποτελέσει το αντίπαλον δέος των «Γυμνών αγγέλων» του Mega. H σειρά, για την οποία είχε ακουστεί μέχρι και το όνομα της Τζούλιας Αλεξανδράτου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ βιβλίο της Αννίτας Νικολάου και περιγράφει το πώς οδηγήθηκε μια νεαρή κοπέλα στα σκοτεινά μονοπάτια της πορνείας.

Στον ΑΝΤ1 Κύπρου θα συνεχίσει για δεύτερη τηλεοπτική σεζόν και ο Μέμος Μπεγνής, στον πρωταγωνιστικό ρόλο της καθημερινής δραματικής σειράς του σταθμού «Πανσέληνος».