Yπερπολυτελείς απαιτήσεις

24.08.2009
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι διεθνούς φήμης σταρ έρχονται στη χώρα μας. Αλλά για να έρθουν θέλουν τα πάντα! Μάλιστα, πολλές φορές οι απαιτήσεις τους φαντάζουν εξωπραγματικές... Από προσωπική πισίνα μέχρι γυμναστήριο μόνο γι’ αυτούς, ειδικά μεταλλικά νερά και δικούς τους γυμναστές. Τι ακριβώς ζητάνε οι ξένοι σταρ; Ποια είναι τα καπρίτσια και οι ιδιοτροπίες τους και τι τους αρέσει να κάνουν στα παρασκήνια;

Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΚΑ

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι διεθνούς φήμης σταρ έρχονται στη χώρα μας. Αλλά για να έρθουν θέλουν τα πάντα! Μάλιστα, πολλές φορές οι απαιτήσεις τους φαντάζουν εξωπραγματικές... Από προσωπική πισίνα μέχρι γυμναστήριο μόνο γι’ αυτούς, ειδικά μεταλλικά νερά και δικούς τους γυμναστές. Τι ακριβώς ζητάνε οι ξένοι σταρ; Ποια είναι τα καπρίτσια και οι ιδιοτροπίες τους και τι τους αρέσει να κάνουν στα παρασκήνια;

Sting: Στη συναυλία της Διεθνούς Αμνηστίας, που είχε γίνει πολλά χρόνια πριν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, αλλά και στις υπόλοιπες εμφανίσεις του, κοινός παρονομαστής των απαιτήσεων του δημοφιλούς καλλιτέχνη ήταν οι υγιεινά μαγειρεμένες τροφές, το σούσι, αλλά και το μεταλλικό νερό συγκεκριμένης φίρμας.

Elton John: Ο κορυφαίος ποπ σταρ, όταν είχε εμφανιστεί στην Αθήνα, είχε ζητήσει να μετακινηθεί μόνο αεροπορικώς από το ξενοδοχείο του προς το γήπεδο της ΑΕΚ, όπου πραγματοποιήθηκε η συναυλία. Ο σερ της ποπ μουσικής μεταφέρθηκε τελικά με ένα νοικιασμένο ελικόπτερο, το οποίο προσγειώθηκε έξω από το γηπέδο του Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Εκεί τον περίμενε με αναμμένη μηχανή, όπως είχε απαιτήσει άλλωστε, μια λιμουζίνα, με την οποία έφτασε τελικά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Madonna: Σε κάθε συναυλία της η «βασίλισσα» της ποπ απαιτεί το καμαρίνι της να έχει βαφτεί σε απαλό οικολογικό χρώμα και να διαθέτει υποχρεωτικά τζακούζι. Ο φωτισμός πρέπει να είναι ειδικά μελετημένος, με αξεσουάρ πολλά κεριά με άρωμα γαρδένιας. Οι άνθρωποι που τη συνοδεύουν σε κάθε εμφάνισή της είναι υποχρεωμένοι, βάσει συμφωνίας, να πίνουν, όπως εκείνη, αποκλειστικά και μόνο εμφιαλωμένο νερό μάρκας Kabbalah. Σημειώστε, επίσης, ότι για την αναζωογόνησή της στα διαλείμματα των σόου της έχει μαζί της πάντα ένα ειδικό σπρέι με νερό Kabbalah αλλά και βανίλια.

Rolling Stones: Mια σειρά από πανάκριβα αυτοκίνητα και ένα χλιδάτο κότερο συνθέτουν την τελευταία ανάμνηση που έχουμε από τους Rolling Stones. Όλα αυτά βρίσκονταν στη διάθεσή τους, καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να πραγματοποιηθεί διαφορετικά η συναυλία τους. Μια σύντομη κρουαζιέρα στο Σαρωνικό έκανε τελικά μόνο ο Μικ Τζάγκερ και η παρέα του, καθώς δεν ακολούθησαν τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος. Στα παρασκήνια του ΟΑΚΑ, όπου εμφανίστηκαν, στήθηκε επίσης ύστερα από απαίτησή τους ολόκληρο γυμναστήριο. Ο αρχηγός τους ήταν εκείνος που το είχε απαιτήσει, ενώ οι υπόλοιποι είχαν αρκεστεί να γυμναστούν πάνω από ένα μπιλιάρδο, το οποίο μεταφέρθηκε την τελευταία στιγμή στο χώρο που βρίσκονταν και τα καμαρίνια τους. Εκεί υπήρχε μόνο μεταλλικό νερό για κατανάλωση και κάθε άλλο ποτό ήταν απαγορευμένο! Βέβαια, εννοείται ότι δεν πλησίαζε κανείς!

U2: Στο χώρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε το εκπληκτικό σόου τους, είχαν ζητήσει να δημιουργηθεί χώρος για γυμναστική και μασάζ. Στο λιμάνι δεν υπήρχαν, βέβαια, ανάλογες ανέσεις, αλλά στήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός και βρέθηκε λύση μέσω ενός κοντέινερ κάπου στα καμαρίνια, όπου εγκαταστάθηκε μίνι γυμναστήριο πλήρως εξοπλισμένο για τον Bono και την παρέα του.

Metallica: Δυσκολεύονται συνήθως να αποφασίσουν σε ποιο καμαρίνι θα πάνε. Το ίδιο κάνουν σε κάθε εμφάνισή τους, είτε στη χώρα μας είτε στο εξωτερικό, καθώς κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι αλλάζουν γνώμη για πολλά, και ειδικά για τα καμαρίνια τους, όπου χαλαρώνουν πριν από κάθε live εμφάνισή τους.

Μilva: Η ξεχωριστή κυρία της ευρωπαϊκής μουσικής σκηνής τρώει ύστερα από κάθε εμφάνισή της μόνο παγωτά. Κι αυτό γιατί, όπως εξομολογείται η ίδια, τα παγωτά τής θυμίζουν πολύ την πατρίδα της. Φανταστείτε, λοιπόν, πόσο δύσκολο είναι μέσα στο χειμώνα οι διοργανωτές των συναυλιών της στην Αθήνα να καταφέρνουν να της εξασφαλίζουν εκλεκτές ιταλικές γεύσεις!

Liza Minelli: Η Liza Minelli έχει αδυναμία στα λουλούδια, αλλά απεχθάνεται τα τριαντάφυλλα. Στα δωμάτια, λοιπόν, που είχαν κρατηθεί για τις εμφανίσεις της στη χώρα μας η εντολή ήταν συγκεκριμένη: πολλά λουλούδια, αλλά κανένα τριαντάφυλλο!

Guns ‘n’ Roses: Οι «σκληροί» Guns ‘n’ Roses ήθελαν να παίζουν γκολφ και ποδόσφαιρο. Στο ξενοδοχείο που έμειναν στην Αθήνα στη διάρκεια της πρώτης επίσκεψής τους στη χώρα μας έκαναν ακριβώς το ίδιο. Φαντάζεστε, λοιπόν, τον αρχηγό τους, Axl Rose, να ταράζει, με όπλο το μπαστούνι του γκολφ που είχε σχεδόν πάντα μαζί του, την ηρεμία των ενοίκων του ακριβού ξενοδοχείου που φιλοξένησε την μπάντα!

Diana Ross: Η ντίβα της σόουλ πίνει μόνο διαιτητικό καφέ και μεταλλικό νερό. Λατρεύει τα λουλούδια και τα ακριβά ρούχα. Να φανταστείτε ότι μόνο για την εμφάνισή της στην Αθήνα το 2005 έφερε μαζί της 126 τουαλέτες! Σε μια συναυλία που κράτησε μόλις 90 λεπτά υπολογίστε κάθε πότε άλλαζε και από ένα σύνολο. Αυθεντική ντίβα, προτίμησε για την παραμονή της στη χώρα μας τη σουίτα του ξενοδοχείου «King George», που διαθέτει μοναδική ιδιωτική πισίνα με θέα στην Ακρόπολη!