"Ο Έλτον Τζον είναι αμαρτωλός"!

16.09.2009
Το όνειρο να υιοθετήσει ένα μωράκι από την Ουκρανία φαίνεται να απομακρύνεται για τον 'Ελτον Τζον(Elton John).

Το όνειρο να υιοθετήσει ένα μωράκι από την Ουκρανία φαίνεται να σβήνει για τον 'Ελτον Τζον (Elton John) καθώς τόσο η κρατική μηχανή, όσο και η εκκλησία της χώρας αρνούνται να του αναγνωρίσουν το δικαίωμα στην πατρότητα.

H Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας τον χαρακτήρισε "αμαρτωλό" και έβαλε σαφή εμπόδια στα σχέδια του να γίνει πατέρας του 14μηνου Λέβ (Lev).

Αν και ακόμη δεν έχει γίνει κάποια επίσημη αίτηση για υιοθεσία από μέρους του 62χρονου τραγουδιστή, η εκκλησία έσπευσε να εκφράσει την αντίθεση της, δηλώνοντας ότι "δεν πρόκειται να στηρίξει τον Ελτον Τζον και τον σύντροφο του Ντέιβιντ Φέρνις (David Furnish)", οι οποίοι ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου το 2005 στην Αγγλία.

"Για όνομα του Θεού! Είναι αδύνατο σύμφωνα με τους νόμους της Ουκρανίας, να εγκριθεί αυτή η υιοθεσία", δήλωσε αγανακτισμένος ο εκπρόσωπος της εκκλησίας, ιερέας Γιόργκι Γκιουλάεβ (Georgy Gulyaev).

Συνεχίζοντας έγινε ακόμη πιο καυστικός: "Η Εκκλησία είναι αντίθετη με τους γάμους μεταξύ ομοφύλων. Είναι γραμμένο άλλωστε στην Αγία Γραφή, τέτοιου είδους γάμοι είναι αμαρτωλοί. Είναι αμαρτία. Είναι παρά την φύση και οδηγούν στον θάνατο της αναπαραγωγής του ανθρώπινου είδους.

Οι άνθρωποι παντρεύονται, έχοντας την ευλογία του Θεού, για να αποκτήσουν μια φυσιολογική οικογένεια. Οι γάμοι μεταξύ ομόφυλων είναι καταραμένοι και η εκκλησία ποτέ δεν θα επιτρέψει σε τέτοια ζευγάρια να υιοθετήσουν ένα παιδί. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Έλτον Τζον"!

Ο ουκρανός υπουργός Υγείας και Πρόνοιας, Γιούρι Παβλέκο (Yuriy Pavleko) διαβεβαίωσε ότι ο τραγουδιστής δεν έχει προβεί σε κάποιο επίσημο αίτημα για την υιοθεσία του μωρού, που η μητέρα του είναι θύμα του ιού HIV.

"Σε περίπτωση όμως που υπάρξει αίτημα, οφείλουμε να είμαστε αρνητικοί, αφού ο Σερ Έλτον Τζον αλλά και ο 47χρονος σύντροφος του είναι πολύ μεγάλοι πια, για να υιοθετήσουν ένα παιδί".

Σύμφωνα με τους νόμους περί υιοθεσίας που ισχύουν στην Ουκρανία, οι υποψήφιοι γονείς θα πρέπει να έχουν λιγότερα από 45 χρόνια διαφορά ηλικίας με το παιδί.

"Ο μόνος τρόπος θα ήταν η Βουλή να θεσπίσει έναν ειδικό νόμο για τον Έλτον Τζον, που θα του δώσει το δικαίωμα να υιοθετήσει το συγκεκριμένο παιδί" κατέληξε ο Υπουργός, αφήνοντας ένα πολύ μικρό παραθυράκι στον τραγουδιστή για να πραγματοποιήσει το όνειρό του.