Ξεχωριστή βραδιά στο Λονδίνο

25.05.2007
Ενα μουσικό ταξίδι στις κορυφαίες δημιουργίες Ελλήνων συνθετών είχαν τη χαρά να απολαύσουν οι ανταποκριτές ξένου Τύπου σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε

Ενα μουσικό ταξίδι στις κορυφαίες δημιουργίες Ελλήνων συνθετών είχαν τη χαρά να απολαύσουν οι ανταποκριτές ξένου Τύπου σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στη βρετανική πρωτεύουσα. Όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή, που τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά και διοργανώθηκε με την προσωπική φροντίδα του γνωστού δημοσιογράφου Λάμπη Τσιριγωτάκη, απόλαυσαν μια ξεχωριστή βραδιά και θαύμασαν τις μοναδικές ερμηνείες του μεγάλου μας καλλιτέχνη Αντώνη Καλογιάννη. Στο σπίτι του φιλέλληνα Άγγλου πολιτικού Γουλιέλμου Γλάδστωνος, ο οποίος να θυμίσουμε ότι ως υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Πάλμερστον στις 26 Νοέμβρη 1862 ψήφισε υπέρ της παραχώρησης των Ιονίων Νήσων στην Ελλάδα, oι ανταποκριτές του διεθνούς Τύπου μαζί με την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία τίμησε επίσης με την παρουσία της την εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε ένα τρίωρο μουσικό πρόγραμμα.

Ο εκλεκτός καλλιτέχνης Αντώνης Καλογιάννης ερμήνευσε με το μοναδικό του τρόπο τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζηδάκι και, βέβαια, τις προσωπικές του διαχρονικές επιτυχίες πλαισιωμένος από την έμπειρη ερμηνεύτρια Πένυ Ξενάκη και δύο νεαρούς τραγουδιστές, ενώ στο πιάνο τον συνόδευε ο μαέστρος Αντρέας Μπουτσικάκης. Μετά τη μουσική πανδαισία ακολούθησε πανδαισία γεύσεων, με ένα λουκούλλειο δείπνο σε «in» restaurant του Λονδίνου, κοντά στο ξενοδοχείο «Αmbassador», από το οποίο όμως οι καλλιτέχνες της εκδήλωσης, αφού πρώτα γεύτηκαν τα πλούσια εδέσματα, αποχώρησαν σχετικά νωρίς, καθώς την επομένη έπαιρναν την πτήση της επιστροφής.

Όσον αφορά, τώρα, τις συναυλίες του Αντώνη Καλογιάννη στο Μέγαρο Μουσικής, που αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στα τέλη Μαϊου, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα πραγματοποιηθούν στις αρχές φθινοπώρου. Κι αυτό γιατί οι υπεύθυνοι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, επιθυμώντας να τιμήσουν τον αγαπητό καλλιτέχνη για την προσφορά του και την αξιοπρεπή πορεία του επί σειρά ετών στο ποιοτικό τραγούδι, αποφάσισαν να συμπεριλάβουν τις βραδιές αυτές στο επίσημο πρόγραμμα της νέας σεζόν, το οποίο θα ανακοινωθεί τον Αύγουστο.

Η συγκίνηση και η ικανοποίηση του κορυφαίου ερμηνευτή ήταν μεγάλη. Άλλωστε, του αξίζουν τα καλύτερα. Το ΛΟΙΠΟΝ παρακολουθεί και προβάλλει την πορεία του τραγουδιστή με ενδιαφέρον, πολλή αγάπη και από λόγους ιδιαίτερης εκτίμησης προς το πρόσωπο του, αφού τόσο ως άτομο όσο και ως καλλιτέχνης έχει διακριθεί και γράψει τις δικές του σελίδες στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ