Οι σύγχρονες Σταχτοπούτες του πλανήτη

18.06.2007
Σίγουρα από τα πιο δημοφιλή παραμύθια είναι αυτό της Σταχτοπούτας. Τι γίνεται, όμως, όταν το διάφανο γοβάκι του παραμυθιού το φοράνε απλά καθημερινά κορίτσια που παντρεύονται εστεμμένους; Όλο και κάποιο μυστικό επιτυχίας έχουν να αποκαλύψουν πέρα από το ότι είχαν στο πλευρό τους μια καλή νεράιδα και φίλησαν το σωστό βάτραχο!

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη

Ο έρωτας ήρθε με ταξί
Το παραμύθι: Περπατάς σε μια λεωφόρο έπειτα από τρελό ξενύχτι και το μόνο που θέλεις είναι να περάσει ένα άδειο ταξί να σε πάει μέχρι το σπίτι σου. Αλήθεια; Μάλλον όχι, αν το ταξί που σταματά έχει ήδη μέσα κάποιον άλλο επιβάτη, που τυχαίνει να είναι πρίγκιπας της χώρας σου!

Ποια είναι: Γεννημένη το 1973, η μικρότερη κόρη ενός υπαλλήλου τράπεζας και μιας δημοσιογράφου δεν ήταν τίποτε παραπάνω από μια καθημερινή βορειοευρωπαία νεαρή.

Η κακιά μητριά: Απέκτησε ένα αγοράκι από έναν άντρα που είχε καταδικαστεί για κατοχή ναρκωτικών. Αυτό περιέργως ξεσκεπάστηκε όταν επισημοποιήθηκε ο έρωτάς της με τον πρίγκιπα Άακον Μάγκνους.

Η καλή νεράιδα: Δηλώνοντας μία μέρα πριν από το γάμο της την ειλικρινή μεταμέλειά της για το «άγριο» παρελθόν της, από τότε μέχρι σήμερα η Μέτε έγινε πριγκίπισσα των φιλανθρωπιών και δεν παύει να μαθαίνει τα μυστικά της γοητείας της στη μόλις 3 χρόνων κορούλα της Ίνγκριντ-Αλεξάνδρα.

Από το στάδιο στα ανάκτορα
Το παραμύθι: Όταν ακολουθούσε την αθλητική αποστολή της Ταζμανίας με ένα καυτό μίνι στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, λίγο δύσκολο να της περνούσε από το νου ότι ο πρίγκιπας Φρεντερίκ, γνωστός για την άστατη ζωή του, στη θέα των καλλίγραμμων ποδιών της θα την ερωτευόταν σφόδρα.

Ποια είναι: Γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1972, έχει δύο αδερφές, η μία νοσοκόμα και η άλλη υπάλληλος φαρμακείου, και έναν αδερφό μηχανικό, ενώ ο πατέρας της είναι καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Ταζμανίας. Το 1994 έχασε τη μητέρα της.

Η κακιά μητριά: Το γεγονός ότι κατάγεται από την Ταζμανία, όπου λίγοι γνωρίζουν πού πέφτει στο χάρτη, έφτασε στα αφτιά της μέλλουσας πέθερας-βασίλισσας ένα χρόνο μετά τη γνωστοποίηση της σχέσης του ζευγαριού.

Η καλή νεράιδα: Παντρεύτηκαν το 2004 και απέκτησαν δύο αγγελούδια. Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα

Ρεπορτάζ μέσα από τα παλάτια
Τo παραμύθι: Το Νοέμβρη του 2002 η λίστα με τις υποχρεώσεις της περιλάμβανε ένα συνηθισμένο ρεπορτάζ για την οικολογική καταστροφή που είχε προκαλέσει η βύθιση ενός τάνκερ. «Γνωριζόμαστε από κάπου», τη ρώτησε ο γαλαζοαίματος κι εκείνη ταπεινά του υπενθύμισε πως είχαν συναντηθεί ξανά πέρυσι, στο δείπνο ενός κοινού φίλου.

Ποια είναι: Γεννημένη στις 15 Σεπτεμβρίου 1972 στο Οβιέδο, η Λετίσια απέκτησε διασημότητα όταν παρέλαβε το βραβείο ως η πιο πετυχημένη δημοσιογράφος κάτω των 30.

Η κακιά μητριά: Ο ισπανικός λαός βρήκε την αγαπημένη του πριγκίπισσα στο πρόσωπό της, την έψαχνε πολλά χρόνια και αγνόησε επιδεικτικά το γεγονός ότι πρόκειται για μια κοινή θνητή. Μερικοί συντηρητικοί κύκλοι της χώρας προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια στο ειδύλλιό τους φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας το διαζύγιο της Λετίσια με τον καθηγητή της στο πανεπιστήμιο Αλόνσο Γκερέρο.

Η καλή νεράιδα: Από τότε οι δυο τους ζουν πιο ευτυχισμένοι από ποτέ, με τις δυο μικρές κόρες τους να συμπληρώνουν την οικογενειακή τους γαλήνη.

Το πάρτι της ζωής της
Το παραμύθι: Ήταν ένα βράδυ του 1999 όταν η Μάξιμα, χωρίς διάθεση να βγει, δέχθηκε απρόσμενο τηλεφώνημα από την κολλητή της, που την προσκαλούσε σε ένα πάρτι σε κάποιο αρχοντικό της Σεβίλλης και θα είχε καλεσμένους και μερικούς γαλαζοαίματους. Ανάμεσά τους ο Βίλεμ-Αλεξάντερ, διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, που δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη γοητεία που εξέπεμπαν οι ψηλοτάκουνες Manolo Blahnik γόβες της. Τρεις εβδομάδες αργότερα ο πρίγκιπας θα πήγαινε να της κάνει έκπληξη στο υποκατάστημα της τράπεζας, στο οποίο ήταν στέλεχος.

Ποια είναι: Γεννήθηκε στις 17 Μαϊου 1971, είναι όμορφη, μορφωμένη και διακριτική, αφού για πολύ καιρό δεν είχε πει κουβέντα γι αυτή την «υψηλή» σχέση της στους ίδιους τους γονείς της.

Η κακιά μητριά: Όταν αποκαλύφθηκε από μερίδα του Τύπου ότι ο πατέρας της ήταν υπουργός Γεωργίας στο δικτατορικό καθεστώς της Αργεντινής στη διάρκεια της δεκαετίας του 70.

Η καλή νεράιδα: Τον Απρίλιο του 2002 η Βεατρίκη ανήγγειλε το γάμο του γιου της με τη «σύγχρονη και αυθόρμητη Λατίνα».

Ένα βασιλιά για κυρίως πιάτο
Το παραμύθι: λίγο μετά την Πρωτοχρονιά του 1993 δέχθηκε να συνοδεύσει το συνάδελφό της από το τμήμα μάρκετινγκ της Apple Computers στο δείπνο που είχε οργανώσει η αδερφή του πρίγκιπα και μέλλουσα κουνιάδα της. Από εκεί δεν θα μπορούσε να λείπει ο πρίγκιπας Αμπντουλάχ.

Ποια είναι: Γεννήθηκε στο Κουβέιτ στις 31 Αυγούστου 1970. Ως κόρη γιατρού είχε μια άνετη ζωή και αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολέγιο του Καϊρου με ειδικότητα στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Η κακιά μητριά: Έχει δεχθεί κριτική από τον αραβικό λαό τόσο για την καταγωγή της όσο και για την ευρωπαϊκή εμφάνισή της. Σε κάθε φιλανθρωπικό gala οι τουαλέτες που επιλέγει να φορέσει αποτελούν αντικείμενο κριτικής από συντηρητικούς κύκλους της χώρας της.

Η καλή νεράιδα: Πέντε μήνες μετά την πρώτη τους συνάντηση ο Αμπντουλάχ και η Ράνια ένωσαν επίσημα τις καρδιές τους.