Αφήνει την Ελλάδα για έναν... έρωτα

08.08.2007
Εδώ και καιρό ακούγεται στα καλλιτεχνικά πηγαδάκια ότι ο Γιώργος Καραμίχος θα φύγει στο εξωτερικό. Τι συμβαίνει; Γιατί ο γνωστός ηθοποιός πήρε αυτή την απόφαση; «Φταίει» ο έρωτας ή μήπως η τέχνη;

Από τη ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ

Η απάντηση βρίσκεται κάπου στη μέση, αφού ο Γιώργος Καραμίχος θα γίνει μήλον της Έριδος ανάμεσα σε δύο αδελφές, και μάλιστα θα ξενιτευτεί για χάρη τους! Ποια θα διαλέξει τελικά, την Αθανασία ή τη Γεωργία; Την όμορφη φυσικά, την Αθανασία, που δεν είναι άλλη από τη Μαρίνα Καλογήρου. Οι δυο τους θα συνεργαστούν και πάλι μετά την «Τελευταία παράσταση» αυτήν τη φορά στη μεγάλη οθόνη. Ο λόγος για την ταινία του Παναγιώτη Καρκανεβάτου με τον τίτλο «Αθανασία», που έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, καθώς η ερωτική ιστορία ξεκινάει σαράντα χρόνια πριν σε ένα απομακρυσμένο αιγαιοπελαγίτικο νησί (σ.σ.: τα γυρίσματα έγιναν στη Νίσυρο και μάλιστα στα πιο όμορφα και απομακρυσμένα μέρη της).

Σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα εκείνης της εποχής σε μια ιδιότυπη μητριαρχική κοινωνία, η μικρή αδελφή «υπηρετούσε» τη μεγαλύτερη. Αυτό συνέβη και στην ιστορία μας, όπου η πρωτότοκη και άσχημη Γεωργία (Αγγελική Παπούλια) παντρεύτηκε τον ωραίο Χρήστο (Γιώργο Καραμίχο) και πήρε στο σπίτι της να τη βοηθάει την πανέμορφη αδελφή της Αθανασία (Μαρίνα Καλογήρου).

Αυτό ήταν, φούντωσε ο παράνομος έρωτας ανάμεσα στον Χρήστο και την Αθανασία, μόνο που στην περίπτωση αυτή, λόγω των αυστηρών εθίμων και κανόνων της επαρχιακής κοινωνίας, ο έρωτας αυτός ήταν καταδικασμένος Η ιστορία συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη, σαράντα χρόνια μετά, όταν η κόρη της Αθανασίας θα αναζητήσει τον πατέρα που δεν γνώρισε και θα φέρει στο φως αλήθειες και κρυμμένα μυστικά

Έτσι, ο Γιώργος Καραμίχος κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα στην καριέρα του (σ.σ.: η ταινία είναι διεθνής συμπαραγωγή Ελλάδας, Καναδά, ΗΠΑ, Ολλανδίας, Βελγίου και Λουξεμβούργου) και σε λίγες μέρες θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη, όπου ξεκινάει το δεύτερο μέρος των γυρισμάτων. Ο ίδιος άλλωστε και στο παρελθόν είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις του ότι τον ενδιαφέρει να εργαστεί στο εξωτερικό φτάνει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Η συγκεκριμένη δουλειά, μάλιστα, τον έχει ενθουσιάσει πάρα πολύ, γι αυτό αρνήθηκε πολλές επαγγελματικές προτάσεις που είχε στην Ελλάδα. Η ταινία αυτή τον γοήτευσε γιατί έχει πολλά ελληνικά στοιχεία, καθώς «παντρεύει» την Ελλάδα του χθες με το σήμερα, και από την άλλη περιγράφει μια βαθιά ανθρώπινη ερωτική ιστορία που συγκλονίζει.

Όσο για την τηλεόραση; Μπορεί να περιμένει. Άλλωστε, όπως μάθαμε, ο ηθοποιός έχει κλείσει μετά τα κινηματογραφικά του γυρίσματα και τα τηλεοπτικά. Θα συνεργαστεί με την Όλγα Μαλέα, που από τον κινηματογράφο περνάει στην τηλεόραση, σκηνοθετώντας για την ΕΡΤ τη σειρά «Θέλω παιδί», σε σενάριο Μανίνας Ζουμπουλάκη και με συμπρωταγωνίστρια του Γιώργου τη Μυρτώ Αλικάκη.