Ο Νίκολας Κέιτζ έχασε τον πατέρα του

30.10.2009
Τον πατέρα του έχασε ο διάσημος ηθοποιός Νίκολας Κέιτζ (Nicolas Cage). O Αύγουστος Κόπολα (August Coppola) έφυγε την περασμένη τρίτη από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 75 ετών.

Τον πατέρα του έχασε ο διάσημος ηθοποιός Νίκολας Κέιτζ (Nicolas Cage). O Αύγουστος Κόπολα (August Coppola) έφυγε την περασμένη τρίτη από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 75 ετών.

Ο Αύγουστος Κόπολα ήταν αδερφός του διάσημου σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα (Francis Ford Coppola). Δίδασκε Λογοτεχνία και τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε την Τέχνη από την έδρα του Κοσμήτορα Δημιουργικών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φραντζίσκο ( San Francisco State University).

O βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Νίκολας Κέιτζ είχε μιλήσει στους δημοσιογράφους για τον πατέρα του, νωρίτερα φέτος, κατά την προώθηση της ταινίας "Knowing". Ερωτώμενος για την απόφαση του πατέρας του να γίνει καθηγητής Λογοτεχνίας αντί να ασχοληθεί με τη Βιομηχανία Θεάματος όπως τα άλλα αδέρφια του, ο 45χρονος ηθοποιός είχε δώσει τη δική του ερμηνεία:

"Ο πατέρας μου είναι ο μεγαλύτερος από τα τρία αδέρφια. Πάντα ενδιαφερόταν για τα βιβλία παρόλο που τον προόριζαν για γιατρό. Ασχολούνταν με την Φιλοσοφία και την Λογοτεχνία πολύ πριν γίνει σκηνοθέτης ο αδερφός του Φράνσις και δεν θα άλλαζε με τίποτα το φιλοσοφικό μονοπάτι που είχε ακολουθήσει.

Μπορώ να πω ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος αυτό το διάστημα. Συνεχίζει να γράφει ανενόχλητος τα βιβλία του".

Εκτός από τον Κέιτζ, ο εκλιπών είχε δύο γιους ακόμα: τον Μαρκ (Mark) και τον Κρίστοφερ (Christopher) αλλά και 6 εγγόνια.

Φαίνεται ότι τα χτυπήματα της μοίρας δεν έχουν τελειωμό για τον Κέιτζ που πρόσφατα είδε την περιουσία του να χάνεται και τα χρέη του να τον πνίγουν εξαιτίας της απάτης που έπαιξε εις βάρος ο πρώην ατζέντης του γνωστού ηθοποιού, Σάμιουλ Λέβιν (Samuel J. Levin)