Ροζ της γνώσης και της ελπίδας

05.11.2007
Η γνώση είναι δύναμη, ήταν το βασικό μήνυμα της ξεχωριστής εκδήλωσης που πραγματοποίησε η ESTEE LAUDER με την υποστήριξη του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Αβραμόπουλου και σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού, τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, στην πλατεία Συντάγματος

Η γνώση είναι δύναμη, ήταν το βασικό μήνυμα της ξεχωριστής εκδήλωσης που πραγματοποίησε η ESTEE LAUDER με την υποστήριξη του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Αβραμόπουλου και σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού, τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, στην πλατεία Συντάγματος.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού που διεξάγει η ESTEE LAUDER κάθε Οκτώβριο παγκοσμίως. Οι στόχοι της εκστρατείας, όπως παρουσιάστηκαν από τη διευθύντριά της Πελίνα

Θεμελή, είναι η ενημέρωση και η αφύπνιση όσο το δυνατόν περισσότερων γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο, όταν o υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης φώτισε ροζ το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία». Η ιδέα της να φωταγωγούνται συμβολικά κτίρια-ορόσημα σε όλο τον κόσμο έχει ως στόχο να προσελκύσει την προσοχή και το ενδιαφέρον των γυναικών και να τους υπενθυμίσει ότι «ο προληπτικός έλεγχος σώζει ζωές». Μέχρι σήμερα έχουν φωταγωγηθεί από την ESTEE LAUDER 150 κτίρια παγκοσμίως, όπως το Empire State Building, οι καταρράκτες του Νιαγάρα, η Όπερα του Σίδνεϊ κ.ά. Στη συνέχεια παρατέθηκε cocktail για τους προσκεκλημένους. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι από τον πολιτικό, επιστημονικό και καλλιτεχνικό χώρο, όπως και από το χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Την ίδια ημέρα στις 15.00 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος, σχηματίστηκε ανθρώπινη αλυσίδα στο σχήμα της ροζ κορδέλας. Στο σχηματισμό συμμετείχαν μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής», προσωπικό της εταιρείας, καθώς και εθελοντές του Δήμου Αθηναίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ