Γ. Πυργίδης: "Γράφω βιβλίο που θα κλείσει πολλά σπίτια"

07.12.2007
Εξι χρόνια μετά την τραγική απώλεια του Στέλιου Καζαντζίδη ένας από τους καλύτερους φίλους του, ο Γιώργος Πυργίδης, ανοίγει την καρδιά του στο ΛΟΙΠΟΝ και δεν φοβάται...

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΗ


Εξι χρόνια μετά την τραγική απώλεια του Στέλιου Καζαντζίδη ένας από τους καλύτερους φίλους του, ο Γιώργος Πυργίδης, ανοίγει την καρδιά του στο ΛΟΙΠΟΝ και δεν φοβάται... Ετοιμάζει μια «καυτή βίβλο», όπως τη χαρακτηρίζει, που θα κάνει συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την «άγνωστη ζωή» του τραγουδιστή-μύθου.

Ο Γιώργος Πυργίδης λοιπόν, που εκτός από πολύ καλός φίλος του αξέχαστου τραγουδιστή είναι και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη, ετοιμάζεται να γράψει βιβλίο για το λαϊκό βάρδο, που θα αποκαλύψει άγνωστες πτυχές της ζωής του. Ακόμη και τον τίτλο είχε συμφωνήσει με τον Στέλιο και ήταν «Οι μεν και οι δεν» και του είχε δώσει την εντολή να προσφέρει τα έσοδα για να ενισχύσει ιδρύματα της Λάρισας. Το ΛΟΙΠΟΝ μίλησε μαζί του και μας αποκάλυψε κάποια από τα μυστικά του βιβλίου του.

Πώς γνωρίσατε τον Καζαντζίδη;

«Η γνωριμία μας και η φιλία μας μετράει περίπου 47 χρόνια. Το 1960 είχα συνεργαστεί μαζί του και με τον Στράτο Διονυσίου. Είμαι ο πρώτος στην Ελλάδα και γι αυτό έχω προταθεί να γραφτώ στο βιβλίο Γκίνες, επειδή εμπνεύστηκα αυτόν το σύλλογο για καλλιτέχνη που βρισκόταν εν ζωή. Είχα πάρει μάλιστα και την άδεια του ίδιου του Στέλιου και μέσω αυτής της επικοινωνίας γνωριστήκαμε καλύτερα και γίναμε φίλοι. Με ζητάνε και ραδιόφωνα του εξωτερικού να μιλήσω για εκείνον. Γιατί εμείς τον αγαπάμε τον Στέλιο και όχι όπως η κυρία Κατσαβού».

Εννοείτε την κ. Βάσω Καζαντζίδη;

«Μην τη λες, Καζαντζίδη. Να τη λες Βάσω Κατσαβού. Εκείνη έχει στα χέρια της το οικόπεδο που είχε η μητέρα του Στέλιου για τα παιδιά της, τον Στέλιο δηλαδή και τον Στάθη. Ήρθε στην Ελλάδα και έγινε κ. Καζαντζίδη».

Δηλαδή;

«Αυτά που ξέρω για εκείνη μπορούν να γεμίσουν δέκα εφημερίδες. Γι αυτό και κάντε υπομονή να γράψω το βιβλίο που σχεδιάζω Με αυτή την καυτή βίβλο θα τρέμει όλη η Αθήνα. Θα συγκλονίσει με τις αποκαλύψεις όλη την Ελλάδα. Γνωρίζουν αυτοί που σήμερα εκμεταλλεύονται το όνομα Καζαντζίδης ότι έχω στα χέρια μου στοιχεία, αλλά και κασέτες που μου έχει δώσει ο ίδιος ο Στέλιος και καίνε συγκεκριμένα πρόσωπα; Αν τις βγάλω αυτές τις κασέτες, θα πρέπει να τρέμουν όλοι τους».

Για ποιο λόγο νιώθετε τόση οργή;

«Θλίβομαι μόνο που τη βλέπω. Θα έπρεπε να ντρέπεται να τριγυρνάει και να μυξοκλαίει ψεύτικα. Είπε η Βάσω στην αρχή ότι θα έφτιαχνε σύλλογο και μουσείο Καζαντζίδη, αλλά δεν έχει κάνει τίποτα. Δεν της έφτασαν τόσα λεφτά που πήρε από την κληρονομιά του;».

Δεν έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή του Καζαντζίδη;

«Κατηγορηματικά όχι. Στο τέλος ήταν όλοι απομακρυσμένοι από εκείνον, ακόμη και η σύζυγός του. Ήταν έτοιμη να τον εγκαταλείψει πριν πεθάνει Ρωτήστε και τη δικηγόρο, την κ. Άιντα Τζαβέλα, να σας πει τα ίδια».

Με τον αδερφό του Στέλιου, τον Στάθη Καζαντζίδη, μιλάτε;

«Βεβαίως. Μιλάμε πολύ τακτικά και έρχεται και μας βλέπει όταν κάνουμε ειδικές γιορτές στη μνήμη του Στέλιου. Ακόμη και ο Στάθης δεν μιλάει μαζί της. Μιλάνε για το θεαθήναι, τυπικά, για να μοιράσουν την περιουσία. Εξάλλου, θα θυμάστε που είχαν συγκρουστεί σφοδρά για ένα διάστημα στο παρελθόν».

Οι τελευταίες φήμες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία κάνουν λόγο για την προσπάθεια της κυρίας Βάσως να γίνει ταινία η συγκλονιστική ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη.

«Δεν της φτάνουν της κυρίας Βάσως τόσα λεφτά που έχει τσεπώσει μαζί με τον Κατσαβά από τον Καζαντζίδη; Η όποια προσπάθεια γίνει και ειδικά από αυτή την κυρία θα είναι κυρίως για χρήματα και όχι για να τιμηθεί η μνήμη του Στέλιου. Θα βεβηλώσει τη μνήμη του ».

Έχει ειπωθεί ότι το ρόλο του Στέλιου θα τον υποδυθεί ο φίλος και κουμπάρος του, ο Νίκος Τζανιδάκης...

«Αυτός είναι ο οικονομικός της σύμβουλος και φίλος της. Αυτά μου τα έλεγε ο ίδιος ο Στέλιος και όχι αυτή. Λίγο πριν φύγει από τη ζωή με είχε καλέσει στο δωμάτιό του για 7 ώρες και μου έκανε συνέχεια αποκαλύψεις. Μόνο εγώ, εξάλλου, ήξερα τον αριθμό του μυστικού τηλεφώνου του».

Ακόμη και για συμμετοχή της Μαρινέλλας έχουμε ακούσει στην ταινία...

«Αν όντως είναι έτσι τα πράγματα, η Μαρινέλλα έχει κάθε δικαίωμα να συμμετάσχει στην ταινία. Πιστεύω ότι ήταν η μόνη γυναίκα που τον αγάπησε πραγματικά Θα ήθελα η κυρία Μαρινέλλα να μας βοηθήσει σήμερα να φτιάξουμε το ίδρυμα Καζαντζίδη. Η Βάσω δεν έχει δικαίωμα. Όσο για τον Τζανιδάκη, που φέρεται ότι θα παίξει τον Στέλιο, θα έπρεπε να ντρέπεται!».