Μίση, πάθη και κόντρες

07.12.2007
Λίγοι θυμούνται ότι ο Λάκης Λαζόπουλος, που σήμερα σαρώνει σε τηλεθέαση και καθηλώνει 2.500.000 Έλληνες κάθε Τρίτη μπροστά από τις τηλεοράσεις τους για να δουν το «Αλ τσαντίρι» του, εν έτει 1986 είχε σχέσεις μίσους και πάθους με την αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Λίγοι θυμούνται ότι ο Λάκης Λαζόπουλος, που σήμερα σαρώνει σε τηλεθέαση και καθηλώνει 2.500.000 Έλληνες κάθε Τρίτη μπροστά από τις τηλεοράσεις τους για να δουν το «Αλ τσαντίρι» του, εν έτει 1986 είχε σχέσεις μίσους και πάθους με την αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η μεγάλη τους κόντρα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1986, όταν ο Λάκης επέλεξε να ανεβάσει το ίδιο έργο, τη «Λυσιστράτη», στην Επίδαυρο και σε όλα σχεδόν τα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας. Η Αλίκη είπε τότε: «Ο Λαζόπουλος υποφέρει από το σύνδρομο Βουγιουκλάκη. Θέλει πολύ να μου μοιάσει»

Η απάντηση του Λάκη φαρμακερή. Έξι χρόνια αργότερα η Αλίκη βγήκε σε μια μοναδική της εμφάνιση ως αναβίωση της «Αλίκης στο Ναυτικό» στην πρωινή εκπομπή «Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό» του Ανδρέα Μικρούτσικου, για να πετάξει τις ίδιες σπόντες. Ο Ανδρέας, άλλωστε, βρισκόταν στο στόχαστρο της σάτιρας του Λάκη σταθερά τα τελευταία τρία χρόνια εκείνη την εποχή, παρόλο που για τον αδερφό του, Θάνο Μικρούτσικο, ο Λάκης τρέφει απεριόριστη αγάπη και σεβασμό. Άλλωστε, στις αρχές της δεκαετίας του 90 ο Λάκης επέλεξε το μεγάλο συνθέτη να «ντύσει» μουσικά την παράσταση-σταθμό στην καριέρα του «Ήταν ένα μικρό καράβι».

Ενα ακόμη απίστευτο και όμως αληθινό: Πριν από τέσσερα χρόνια η πρώτη μεταμφίεση του Νίκου Κατέλη-Κάτμαν στο τότε θεατρικό «Je t aime» της Αννίτας Πάνια, με την οποία ο Νίκος Καρβέλας περιμένουν οσονούπω το πρώτο τους μωρό, ήταν αυτή σε Ηρακλή. Για το ίδιο πρόσωπο από την αρχαία ελληνική μυθολογία ανατέθηκε στον Λάκη το 1997 από τον κολοσσό κινουμένων σχεδίων Walt Disney η προσαρμογή στα ελληνικά της ιστορίας του «Ηρακλή», ενώ δάνεισε και τη φωνή του στους ήρωες Φιλ και Πάνικ. Για τη δουλειά του αυτή ο Λάκης τιμήθηκε από τον Roy Disney με ειδική πλακέτα καλύτερης προσαρμογής σε όλη την Ευρώπη.

Η Σμαράγδα Καρύδη είναι φίλη του Λάκη Λαζόπουλου και έχουν συνεργαστεί και στην κινηματογραφική του ταινία «Ο καλύτερός μου φίλος». Πού να ήξερε, όμως, ότι η πρώην «Ντάλια» διατηρεί φιλικές σχέσεις και με την Αννίτα Πάνια, με την οποία γνωρίζονται από τα εφηβικά τους χρόνια, όταν πήγαιναν στο ίδιο νυχτερινό σχολείο στα Εξάρχεια και η Αννίτα παρέδιδε μαθήματα γαλλικών στη Σμαράγδα! Άλλωστε, την πρώην παρέα της Σμαράγδας, τους Γιώργο Καπουτζίδη, Αργύρη Αγγέλου και Ζέτα Μακρυπούλια, την έχει «υιοθετήσει» θεατρικά η Μιμή Ντενίση, σατιρική εμμονή του Λάκη τα τελευταία χρόνια. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια κρατάει η κόντρα τους και σε αυτήν εντάσσονται και οι κάκιστες σχέσεις του Λάκη με τον Σταμάτη Φασουλή. Σε συνέντευξή του ο Λάκης έχει πει ότι ο Σταμάτης τον είχε αναγκάσει να φύγει από το θέατρο της Ελεύθερης Σκηνής. η διαμάχη τους συνεχίστηκε και στο Θέατρο «Ήβη», όταν «ο Φασουλής μαζί με το θεατρικό επιχειρηματία Παπανδρέου και μια δικηγόρο πήγαν να μου το φάνε. Η θεατρική αυτή συμμορία, με την οποία αργότερα συντάχθηκε και η κυρία Ντενίση, είχε καημό να χτυπήσει τον Λαζόπουλο. Ντροπή τους!» είχε πει κάποτε σε συνέντευξή του ο Λάκης Λαζόπουλος.

Ο Νίκος Καρβέλας με την ποιητική συλλογή που εξέδωσε κάνει σαφείς αναφορές σε ένα μεγάλο ποιητή, που, όπως γράφει, τον ενέπνευσε σημαντικά. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Καβάφη. Ο Λάκης Λαζόπουλος υποδύθηκε τον Καβάφη στην κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του από τον Γιάννη Σμαραγδή, με τον οποίο συνεργάστηκαν και στον «Ελ Γκρέκο».

Στους κολλητούς φίλους του Λάκη ανήκει και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η οποία είναι και κουμπάρα του, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Σάκης Ρουβάς, η Μαριάννα Λάτση, αλλά και ο Γιώργος Τσαλίκης, ο οποίος είχε κάνει ένα πέρασμα και από τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους», υποδυόμενος τον «κολλητό» του Λαρισαίου «Τζίμη». Ο Λάκης τον έχει παντρέψει, ενώ ο Γιώργος είναι χρόνια φίλος, συνεργάτης και γείτονας, αφού μένουν στο ίδιο συγκρότημα κατοικιών στα νότια προάστια, με τη Ναταλία Γερμανού, της οποίας κουμπάρα και κολλητή είναι η Άννα Βίσση!

Από την περίοδο που καθημερινά τα λέγανε στα γραφεία τους στον Αlpha η φιλία τους ήταν γνωστή και έχει κρατήσει μέχρι σήμερα. Ο λόγος για τον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Λάκη Λαζόπουλο, που πρόσφατα μάλιστα τα είπαν και ραδιοφωνικά μέσα από τη συχνότητα του Real FM. Ο Λάκης συχνά αναπολεί τον Νίκο μέσα από το «Αλ τσαντίρι νιουζ» και αναφέρεται στις ημέρες Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο, ενώ και ο πολύ πετυχημένος δημοσιογράφος πρόσφατα του έκανε πρόταση on air συνεργασίας! Δεν θέλησε, ωστόσο, να πάρει θέση στον πόλεμο με τον Νίκο Καρβέλα, αφού, ως γνωστόν, η σύζυγός του, Κρίστι Τσολακάκη, είναι περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια στενότατη συνεργάτιδα και επιστήθια φίλη της Άννας Βίσση.

Ομως, ο Λάκης Λαζόπουλος δεν έχει μόνο φίλους. Πραγματικός «εχθρός» του ήταν ο Γιώργος Νταλάρας, με τον οποίο ξεκίνησε τη δισκογραφική της καριέρα η Άννα Βίσση. Στη διαμάχη του Νταλάρα με τον Τζίμη Πανούση ο Λάκης είχε πάρει δημόσια το μέρος του εκκεντρικού συναδέλφου του, καταθέτοντας μάλιστα ως μάρτυρας υπεράσπισης. Τότε ο Γιώργος Νταλάρας είχε πει: «Ο Λάκης Λαζόπουλος το πρωί είναι υπουργός Πολιτισμού και το βράδυ λουλουδού». «Πουλέν» του Γιώργου Νταλάρα ο Μάριος Φραγκούλης, ο οποίος «πυροβολείται» από τη σάτιρα του «Τζιμάκου» τότε, λόγω και της επαγγελματικής σχέσης του με τον Γιώργο, ενώ την ίδια στιγμή, καλοκαίρι του 2000, πρωταγωνιστεί και σε επεισόδιο ξυλοδαρμού από τον Νίκο Καρβέλα, όταν είχε πάει να ακούσει σε μαγαζί της Βάρκιζας την αγαπημένη του φίλη, Άννα Βίσση. Σε πρόσφατη συναυλία-αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής ο Μάριος έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, ενώ στην ίδια αίθουσα 14 χρόνια πριν ο αξέχαστος Δημήτρης Χορν μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο παρουσίασαν το παραμύθι «Ο Πέτρος και ο λύκος» με την Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ. Οι παραστάσεις αυτές έμελλε να είναι και οι τελευταίες για το σπουδαίο ηθοποιό και πρώην σύντροφο της Έλλης Λαμπέτη.