Λοιπόν, τι να πιστέψεις, τι;

05.02.2010
Όλοι το σπρώχνουν εκεί. Στο τρίτο πρόσωπο. Οι πληροφορίες δεν έχουν σταματημό και μέχρι να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν, η μια κάποια άλλη κάνει τον τοξικό κύκλο της. Το ΛΟΙΠΟΝ δεν μπορούσε να μείνει έξω από το χορό της παραζάλης που έφερε η είδηση του χωρισμού... με δελτίο Τύπου.

Όλοι το σπρώχνουν εκεί. Στο τρίτο πρόσωπο. Οι πληροφορίες δεν έχουν σταματημό και μέχρι να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν, η μια κάποια άλλη κάνει τον τοξικό κύκλο της. Το ΛΟΙΠΟΝ δεν μπορούσε να μείνει έξω από το χορό της παραζάλης που έφερε η είδηση του χωρισμού... με δελτίο Τύπου. Άνθρωποί μας υπάρχουν και στις δύο πλευρές. Και η μία τουλάχιστον ήταν πιο ξεκάθαρη: «Ο Γιάννης δεν ήθελε διαζύγιο. Δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο στη ζωή του. Τέλος». Από την άλλη, έχουμε μια Ελένη καταβεβλημένη και μας είναι αδύνατο να δεχτούμε «ότι το παίζει για να πάρει πίσω την πρωτιά».

Σίγουρα η διάλυση της οικογένειάς της, ακόμα και αν ήρθε έξω από τις προθεσμίες της, αναμφίβολα τη λυγίζει και την κάνει να νιώθει, τουλάχιστον, έξω από τα νερά της. Αυτό που μας έρχεται σαν τελευταία πληροφόρηση είναι ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες από συγγενείς και στενούς φίλους για να τα ξαναβρούν. Αλλά ο ένας από τους δύο φαίνεται ανένδοτος. «Κάτι δυνατό έφτασε στα χέρια του και ήταν ο καταλύτης», λένε από το περιβάλλον του. Ας σταχυολογήσουμε, λοιπόν, 30 μυστικά και πληροφορίες για το πολύκροτο θέμα και ας ελπίσουμε σύντομα να έχουμε την είδηση της επανασύνδεσης.

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας

1. Μια ξανθιά στη ζωή του Γιάννη Λάτσιου, είπαν κάποιοι και το διάνθισαν με διάφορες λεπτομέρειες. Από το περιβάλλον του έρχεται σαφές μήνυμα: «Δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο στη ζωή του».

2. Κάποιοι έσπευσαν να φωτογραφίσουν την Κατερίνα Γκαγκάκη. Διαψεύστηκαν τόσο από την Τατιάνα Στεφανίδου όσο και από την ίδια λέγοντας πως πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Άλλωστε, η Κατερίνα είναι αλλού!

3. Τα σενάρια όμως δεν σταματούν εδώ. Φήμες θέλουν την Ελένη Μενεγάκη να σχετίζεται με γνωστό επιχειρηματία που γνώρισε στις διακοπές της στην Άνδρο.

4. Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και από την πλευρά του νεαρού επιχειρηματία. Ο οποίος σκέφτεται να καταθέσει μηνύσεις και αγωγές για προσβολή του ονόματός του.

5. Το ακούσαμε κι αυτό. Ότι όλα έγιναν για διαφήμιση. Μα είναι δυνατόν να ξεπουλάς την εικόνα σου για τα νούμερα;

6. Άλλοι θέλουν ως αιτία την κακή ψυχολογία της Ελένης, γιατί έχασε την πρωτιά που είχε χρόνια τώρα στις τηλεθεάσεις. Θα μπορούσε!

7. Άγχος, στρες, νεύρα και έλλειψη χρόνου λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων έφεραν το χάσμα που διαρκώς βάθαινε, όπως λέγεται. Μεταξύ μας;

Θα μπορούσε να σταθεί. Ποιος σύζυγος άλλωστε αντέχει η οικογένειά του να βρίσκεται σε διαρκή ένταση;

8. Η απόφαση για το χωρισμό είχε παρθεί εδώ και καιρό, φημολογείται. Τι έφταιξε και ξεχείλισε το ποτήρι; Γιατί έχει διαρρεύσει ότι ο Γιάννης Λάτσιος είπε στην Ελένη: «Δεν ξέρω τι θα κάνεις, αυτή την Παρασκευή τελειώνουμε».

9. Απόλυτα ήρεμος και ψύχραιμος ήταν ο Γιάννης Λάτσιος. Την Παρασκευή είχε σύσκεψη για την αλλαγή του προγράμματος. Δεν άφησε να φανεί το παραμικρό. Μετά αποσύρθηκε στο γραφείο του. Από εκεί έστειλε το δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ. Και στη συνέχεια; Πάλι σύσκεψη, αυτή τη φορά για το «X-Factor».

10. Δεν αφήνει σε κανέναν περιθώρια να ρωτήσει για το θέμα, ακόμα και στους πιο στενούς του συνεργάτες. Αλλά και στο τηλέφωνο όσοι δημοσιογράφοι τον έχουν βρει απαντάει το ίδιο στερεότυπα: «Δεν θέλω να κάνω καμιά δήλωση». Κάθε μέρα έξω από το κανάλι τον περιμένουν από νωρίς το πρωί δημοσιογράφοι, αλλά εκείνος μπαίνει από το γκαράζ για να τους αποφύγει.

11. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ελένη. Δεν της παίρνεις κουβέντα! Ούτε οι τηλεθεατές θέλει να αναφέρονται σ’ αυτό. Θέλει μόνο τα e-mails που της στέλνουν. Μέσα σε 3 ημέρες είχαν ξεπεράσει τα 10.000. Και τα διαβάζει όλα, όπως είπε!

12. Τόσο η Ελένη όσο και ο Γιάννης έχουν παρακαλέσει τα πολύ κοντινά τους πρόσωπα να μην απαντάνε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αλλά και να μη λένε τίποτα, ακόμα και off the record.

13. Η τηλεθέαση της Ελένης... έσπασε τα «κοντέρ» τη Δευτέρα. Αν και η ίδια δεν είπε τίποτα για το «φλέγον» θέμα, ξετίναξε τα μηχανάκια της AGB, με μέσο όρο 37,2%, ενώ ο «Όμορφος κόσμος το πρωί» έφτασε στο 13,1% και το «10 με 1 μαζί» μόλις 12%. Θρίαμβος για την Ελένη!

14. Τι έκανε αμέσως μετά την εκπομπή; Όπως λένε οι συνεργάτες της, ήθελε να μείνει για λίγο μόνη. Κλείστηκε στο καμαρίνι της, όπου έχει ακόμη τις οικογενειακές φωτογραφίες. Άλλωστε, ο χωρισμός έγινε πολιτισμένα και η οικογένειά της είναι πάνω απ’ όλα.

15. Όσο για την περιουσία; Ούτε προγαμιαία συμβόλαια υπήρχαν ούτε ιδωτικά συμφωνητικά. Η περιουσία είναι χωρισμένη εδώ και καιρό και μάλιστα και στα παιδιά τους.

16. Και στη βίλα των Μελισσίων ποιος μένει; Και οι δύο! Ο Γιάννης Λάτσιος θα παραμείνει για λίγες μέρες στο σπίτι, καθώς θέλουν τα παιδιά να προσαρμοστούν ομαλά στη νέα κατάσταση. Βασική τους προτεραιότητα ήταν πάντα τα 3 παιδιά τους, ο Άγγελος, η Βαλέρια και η Λάουρα, τα οποία θέλουν να προφυλάξουν από τους δημοσιογράφους, που καραδοκούν έξω από το σπίτι τους.

17. Και η βέρα στο δεξί. Σε όλους έκανε εντύπωση - και σ’ εμάς -το γεγονός ότι η Ελένη δεν έβγαλε τη βέρα της.

18. Στο πλευρό της Ελένης στέκεται «βράχος» η μητέρα της Ζέτα, η οποία φροντίζει τα παιδιά από νεογέννητα. Μάλιστα, την περασμένη Δευτέρα η κυρία Ζέτα είχε τα γενέθλιά της. Η Ελένη για πρώτη φορά τα ξέχασε, αλλά τα θυμήθηκε όταν η Άση Μπήλιου ανέλυσε τα ζώδια, οπότε ευχήθηκε στον αέρα στη μητέρα της.

19. Το βράδυ γιόρτασαν τα γενέθλια στα Μελίσσια, οικογενειακά. Όπως μας λένε, η κυρία Ζέτα συμβούλεψε όπως κάθε μάνα την κόρη της να το ξανασκεφτεί, γιατί έχει παιδιά, αλλά τη διαβεβαίωσε ότι θα είναι στο πλευρό της όποια απόφαση κι αν πάρει. Γνωρίζει ότι ο Γιάννης Λάτσιος λατρεύει τα παιδιά του, ενώ και η σχέση της μαζί του είναι άριστη.

20. Και από γενέθλια σε γενέθλια. Τι θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, που η Λάουρα κλείνει τα 5 της χρόνια; Οι παπαράτσι έχουν στήσει καραούλι έξω από το σπίτι στα Μελίσσια. Τίποτα όμως δεν θα σκιάσει τις ευχάριστες στιγμές των γενεθλίων.

21. Οι καλεσμένοι θα κληθούν τηλεφωνικά από την Ελένη και θα είναι λίγοι καλοί φίλοι και συγγενείς τους.

Και τους έχει δοθεί ρητή εντολή να μην κάνουν καμιά δήλωση για το θέμα στους δημοσιογράφους.

22. Όλη η Ελλάδα. Ναι, καλά διαβάζετε... όλη η Ελλάδα! Τους είχε ζευγάρι-υπόδειγμα! Αλλά και οι καλοί τους φίλοι ελπίζουν ότι η απόφασή τους δεν είναι οριστική και πως θα το ξανασκεφτούν για χάρη των παιδιών.

23. Ανάμεσα σε αυτούς και ο πατήρ Γεράσιμος, εφημέριος στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου Κηφισιάς, ο οποίος τους πάντρεψε και βάφτισε τον Άγγελο. «Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική και να τα ξαναβρούν για χάρη των παιδιών», είπε.

24. «Ελπίζω να τα ξαναβρούνε. Κι εγώ μάνα είμαι. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», τόνισε και η κουμπάρα τους Τζένη Μπαλατσινού.

25. Η Ρούλα Κορομηλά από τη ραδιοφωνική εκπομπή της είπε χαρακτηριστικά: «Από τη στιγμή που αποφάσισαν να χωρίσουν δεν πρέπει να σκυλεύουμε πάνω τους.

Έχουν παιδιά και αποφάσισαν να χωρίσουν ειρηνικά».

26. Χιλιάδες είναι τα μηνύματα που έχει πάρει μέχρι σήμερα η Ελένη Μενεγάκη μέσα από το γκρουπ που έχουν δημιουργήσει για εκείνη οι φίλοι της στο Facebook - από θαυμαστές και θαυμάστριές της που προσπαθούν να απαλύνουν τον πόνο της.

27. Μηνύματα συμπαράστασης όπως «Ελένη, σ’ αγαπάμε», «Ελένη, σε σκεφτόμαστε, είμαστε μαζί σου», «Μας το φάγατε το κορίτσι μας», «Ελένη, είναι κρίμα, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό γάμου», «Έχετε μαζί τρία παιδιά, μήπως να το σκεφτείτε καλύτερα;».

28. Όμως και ο αδερφός της Ελένης, Θοδωρής, που βρίσκεται στο Λονδίνο για σπουδές, στηρίζει την αδερφή του και έχουν καθημερινή επικοινωνία, ενώ στο Facebook της έστειλε το εξής μήνυμα: «Tρέλανέ τους... μην τρελαθείς».

29. Πού πήγαν όμως Ελένη και Γιάννης φεύγοντας μαζί τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης από το σπίτι τους; Ήθελαν να συζητήσουν;

Ή να δουν κάποιους;

30. Καταβεβλημένη από όλη αυτή την ιστορία, που ούτε η ίδια περίμενε ένα τέτοιο ξέσπασμα, ετοιμάζεται να αποδράσει αυτό το Σαββατοκύριακο και να απομονωθεί στο κτήμα του ζωγράφου και κουμπάρου της Άγγελου στον Βαρνάβα. Πιθανόν να μην είναι τυχαίο ότι από το χώρο αυτό έχει θαυμάσιες αναμνήσεις από οικογενειακές επισκέψεις τους.