Η «Μύκονος του χειμώνα» πήρε την πρωτιά

12.04.2010
Εδώ και χρόνια η Αράχοβα αποτελεί το δημοφιλέστερο προορισμό κοσμικών για τις γιορτές των Χριστουγέννων, με τη Μύκονο να παίρνει το αίμα της πίσω τους καλοκαιρινούς μήνες, αρχίζοντας μάλιστα από το Πάσχα. Φέτος όμως ο οδικός χάρτης των επωνύμων φαίνεται ότι άλλαξε!
Εδώ και χρόνια η Αράχοβα αποτελεί το δημοφιλέστερο προορισμό κοσμικών για τις γιορτές των Χριστουγέννων, με τη Μύκονο να παίρνει το αίμα της πίσω τους καλοκαιρινούς μήνες, αρχίζοντας μάλιστα από το Πάσχα. Φέτος όμως ο οδικός χάρτης των επωνύμων φαίνεται ότι άλλαξε!

Οι τηλεοπτικές κάμερες των μεσημεριανών εκπομπών που καραδοκούσαν στο λιμάνι της Μυκόνου, η παρουσία trash προσωπικοτήτων αλλά και η οικονομική κρίση οδήγησαν τους περισσότερους στην απόφαση να αλλάξουν προορισμό και να κάνουν πατροπαράδοτο Πάσχα στις καταπράσινες αυτή την εποχή πλαγιές του Παρνασσού. Οι πλακόστρωτοι δρόμοι της Αράχοβας «φράκαραν» από τα πολυτελή τζιπ, ενώ τα σαλέ και οι πολυτελείς κατοικίες υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους με καλό κρασί, σαμπάνια αλλά και κοκορέτσι, αρνί, κόκκινα αβγά και τα υπόλοιπα εδέσματα που επιβάλλονται την Κυριακή του Πάσχα. Αρκετοί βέβαια ήταν και αυτοί που επέλεξαν τη Μύκονο, αλλά ελάχιστοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Στο νησί των Ανέμων
Άλλες χρονιές θέμα συζήτησης στα γραφικά Ματογιάννια ήταν η casual παρουσία γνωστών επιχειρηματίων, εφοπλιστών αλλά και επιτυχημένων καλλιτεχνών. Δυστυχώς, φέτος η τηλεοπτική εικόνα επικεντρώθηκε στην παρουσία της Τζούλιας Αλεξανδράτου και του μάνατζέρ της Μένιου Φουρθιώτη. Πώς λοιπόν οι real επώνυμοι και high κοσμικοί να μην απογοητεύονται;

Ελάχιστες οι φωτεινές εξαιρέσεις, τουλάχιστον αυτές που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός. Μεταξύ αυτών η ηθοποιός Χριστίνα Παππά, που περπάτησε με φιλική της παρέα στα σοκάκια, ο Μάκης Τσέλιος, που διαθέτει σπίτι στο νησί, η πανέμορφη παρουσιάστρια Έβελιν Καζατζόγλου, που διασκέδασε μαζί με την Κατρίνα Τσάνταλη και τη Βερόνικα Πάστρα στο πάρτι του Αλέξανδρου Χριστόπουλου στο «Guzel», και ο κοσμηματοπώλης Κώστας Καίσαρης.

Πολλοί περισσότεροι αυτοί που έκαναν Πάσχα οικογενειακά και με φιλικές τους παρέες στις πανέμορφες κατοικίες που διαθέτουν στη Μύκονο, χωρίς όμως να κυκλοφορήσουν στα σοκάκια του νησιού.

Με καλό κρασί και τα πατροπαράδοτα εδέσματα υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους την Κυριακή του Πάσχα ο Σωκράτης Κόκκαλης και η σύζυγός του Ελένη στο σπίτι που διαθέτουν στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Η κατοικία, που εκτείνεται σε τρία επίπεδα, ολοκληρώθηκε μόλις πέρυσι το καλοκαίρι, ενώ το πιο εντυπωσιακό της στοιχείο είναι πως, αν και σε ξερονήσι, οι ιδιοκτήτες της έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν έναν καταπράσινο κήπο!

Μεγάλο γλέντι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή του Πάσχα και στη βίλα του εφοπλιστή Νίκου Βαφειά. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν οι οικογένειες Δασκαλάκη και Τσουρεκά.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε στη βίλα της στο νησί και η οικογένεια Αγγελοπούλου. Το επιχειρηματικό ζευγάρι του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου χρησιμοποίησε το ιδιωτικό του lear jet για τη μετάβαση στο νησί. Η Γιάννα Αγγελοπούλου ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη που θα έκαναν Πάσχα με το γιο τους Παναγιώτη, ο οποίος έχει εγκατασταθεί μόνιμα για σπουδές στην Αμερική. Στην πολυτελή κατοικία της περιοχής του Αγίου Λαζάρου βρίσκονταν φυσικά και η κόρη της Γιάννας Καρολίνα αλλά και ο δεύτερος γιος του ζευγαριού Δημήτρης. Η κ. Αγγελοπούλου, που υποδέχθηκε στο πανέμορφο σπίτι της και την οικογένεια Προκοπίου, επιμελήθηκε η ίδια το εορταστικό μενού. Εννοείται πως σε κοντινό όρμο βρισκόταν αγκυροβολημένο και το εντυπωσιακό σκάφος της οικογένειας, το «Alfa Nero», σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες του ήθελαν να πραγματοποιήσουν μια βόλτα.

Στις πλαγιές του Παρνασσού
«Οι Αποκριές περάσανε, τι άλλο καρτερούμε, παρακαλούμε τον Θεό καλή Λαμπρή να βρούμε». Η παραδοσιακή ευχή των κατοίκων της Αράχοβας για «καλό Πάσχα» φέτος βγήκε αληθινή, μιας και ξενοδόχοι, εστιάτορες αλλά και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων δεν πίστευαν στα μάτια τους από την προσέλευση επώνυμων αλλά και ανώνυμων επισκεπτών. Άλλωστε, η «Μύκονος του χειμώνα» είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς το ψήσιμο του οβελία σε συνδυασμό με καλές εξόδους.

Ανήμερα του Πάσχα ένα ξεχωριστό γλέντι στήθηκε στο εκπληκτικό σαλέ του Γιώργου Αποστολόπουλου. Ο Χρήστος, ο Βασίλης αλλά και η Ρόη Αποστολοπούλου υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους με καλό κρασί, αρνί, κοκορέτσι και κόκκινα αβγά, συνοδευόμενα φυσικά από την απαραίτητη την ημέρα του Πάσχα παραδοσιακή ελληνική μουσική. Το σπίτι του ιδιοκτήτη του Ιατρικού Κέντρου, που βρίσκεται στο Λιβάδι, είναι από τα πιο ακριβά της περιοχής, με πιο εντυπωσιακό το τζακούζι με θέα το χιονισμένο τοπίο τις χειμωνιάτικες ημέρες.

Fans της Αράχοβας και ο Μάνος και η Κάρεν Μαυρίδη, οι οποίοι επίσης διοργάνωσαν μεγάλο γλέντι στο σπίτι τους ανήμερα το Πάσχα, αλλά και ο Ανδρέας με την Άννυ Πετράκη, που και φέτος δεν έσπασαν την παράδοση κάνοντας Πάσχα στο αγαπημένο τους θέρετρο.

Ακριβώς δίπλα στο σαλέ της οικογένειας Αποστολόπουλου βρίσκεται αυτό της οικογένειας του Γιώργου Βαρδινογιάννη, το οποίο επισκέφθηκαν για λίγες ημέρες μαζί με τις παρέες τους ο Νίκος και ο Παύλος.

Στην Αράχοβα ξεκουράστηκαν φέτος το Πάσχα και η διευθύντρια επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του Alpha Έρση Βότση και ο σύζυγός της Κωνσταντίνος Ρόκκας μαζί με τα δυο τους παιδιά και φιλική παρέα.

Φημολογείται πως στις καταπράσινες πλαγιές του Παρνασσού βρέθηκε για λίγες ημέρες ινκόγκνιτο και η Σοφία Αλιμπέρτη με τους γιους της.