Πέντε χρόνια έφαγε ο Κάμερον Ντάγκλας

21.04.2010
Η δίκη του Κάμερον Ντάγκλας (Cameron Douglas) ολοκληρώθηκε και η ποινή που του επιβλήθηκε για τις κατηγορίες εμπορείου ναρκωτικών που αντιμετώπιζε, ήταν φυλάκιση πέντε χρόνων. Ο δικαστής αποκάλεσε την απόφαση αυτή ως "την τελευταία του ευκαιρία".



Η ετυμηγορία της δίκης του γιου του διάσημου ηθοποιού του επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων για τις κατηγορίες εμπορίας ναρκωτικών που αντιμετώπιζε κι ο δικαστής αποκάλεσε την απόφαση αυτή ως "την τελευταία του ευκαιρία".

Ο Κάμερον Ντάγκλας (Cameron Douglas) άκουσε την απόφαση μέσα σε ένα κατάμεστο δικαστήριο, έχοντας στο πλάι του τον πατέρα του Μάικλ (Michael) αλλά και τη μητέρα του Ντιάντρα (Diadra) σε όλη τη διαδικασία. Φανερά συγκινημένος ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια και τους αγαπημένους του για τον εφιάλτη που τους έκανε να ζήσουν μέσα από τις πράξεις του.

Ο 31ός ετών γόνος της χολιγουντιανής δυναστείας είχε συλληφθεί το περασμένο καλοκαίρι σε ξενοδοχείο του Μανχάταν. Οι εισαγγελείς υποστήριξαν τότε ότι έπαιξε τον ρόλο του μεσάζοντα σε ένα ευρύτερο σχέδιο παράνομης εισαγωγής μεγάλης ποσότητας μεταμφεταμίνης από την Καλιφόρνια στη Νέα Υόρκη. Αργότερα, ο ίδιος είχε δηλώσει "ένοχος" στις κατηγορίες.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής δίκης, που κράτησε περισσότερο από μία ώρα, ο δικαστής Μπέρμαν (Berman) περιέγραψε πώς ο Ντάγκλας ξεκίνησε τα ναρκωτικά σε ηλικία 13 χρονών ενώ τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι από τον περασμένο Αύγουστο που κρατείται στη φυλακή, παραμένει "καθαρός". Πρόκειται για το μεγαλύτερο διάστημα που έχει μείνει μακριά από τα ναρκωτικά από την εφηβεία του.

Ο δικαστής μίλησε επίσης για τις τουλάχιστον 37 επιστολές υποστήριξης που έλαβε από μέλη της οικογένειας και φίλους του Κάμερον. Στη συγκινητική προσπάθειά τους, οι υπογράφοντες -μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα ονόματα του παππού Κέρκ (Kirk), της μητριάς Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς (Catherine Zeta-Jones) και φυσικά του μπαμπά Μάικλ- υποστηρίζουν ότι "ο Κάμερον έχει φτάσει στα όριά του και είναι πολύ πιθανό να είναι έτοιμος να γυρίσει σελίδα στη ζωή του".

Αλλά ο Μπέρμαν εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες του για το κατά πόσο ο νεαρός Ντάγκλας θα γυρίσει πραγματικά την πλάτη του στα ναρκωτικά: "Μιλάμε για μια πολύ δύσκολη δουλειά. Έχω την εντύπωση ότι αυτή η υπόθεση και αυτή η ποινή είναι η τελευταία του ευκαιρία".

Η κατηγορία για συνομωσία επέσειε ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 χρόνια, αλλά όπως εξήγησε ο δικαστής, ο κυβερνήτης συμφώνησε σε μια μικρότερη ποινή, αφού είχε γίνει από την αρχή ξεκάθαρο ότι ο Ντάγκλας δέχτηκε να συνεργαστεί.

Όταν του δόθηκε η ευκαιρία να απολογηθεί, ο Κάμερον είπε ότι δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε για να ξεπεράσει το πρόβλημά. "Έτσι, σπατάλησα άσκοπα πάρα πολλές (ευκαιρίες). Αν όμως έχω την τύχη να μου δοθεί ακόμη μία, δεν πρόκειται να κάνω το ίδιο", είπε συγκινημένος.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πόσο μεγάλη σημασία έχει για εκείνον το ότι ένιωσε την ολοκληρωτική υποστήριξη της οικογένειάς του για πρώτη φορά στη ζωή του, ενώ αποκάλυψε και πόσο του έχει λείψει η ενασχόλησή του με το αληθινό πάθος του στη ζωή, "που δεν είναι άλλο από το να διασκεδάζω τον κόσμο και να τον κάνω να χαμογελάει".

Ο Κάμερον παραδέχτηκε επίσης ότι είναι χρήστης ηρωίνης και για αυτό το λόγο του επιδικάστηκε πρόστιμο ύψους $300.000 (€223.000).