Απόστολος Γκλέτσoς: "Η σχέση μου με τα καλάμια έχει τελειώσει"

23.04.2010
Γεύτηκε πολλές επιτυχίες, έκανε λάθη, κάποια στιγμή, όπως παραδέχεται, καβάλησε ακόμη και το καλάμι. Όλα αυτά όμως αποτελούν παρελθόν για τον Απόστολο Γκλέτσo, που αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ

Γεύτηκε πολλές επιτυχίες, έκανε λάθη, κάποια στιγμή, όπως παραδέχεται, καβάλησε ακόμη και το καλάμι. Όλα αυτά όμως αποτελούν παρελθόν για τον Απόστολο Γκλέτσo, που αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση και πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Στυλίδας. Ο γνωστός ηθοποιός μιλάει στο ΛΟΙΠΟΝ για την ενασχόλησή του με τα κοινά αλλά και για τη σχέση του με την κόρη του, που, όπως τονίζει, του άλλαξε τη ζωή!

Τι κάνετε αυτό το διάστημα;

«Έχω κάνει focus μόνο στην υποψηφιότητά μου για δήμαρχος Στυλίδας».

Ρίχνετε πια όλο το βάρος στην τοπική αυτοδιοίκηση;

«Είναι μια προσωπική μου ανάγκη, η οποία έχει ωριμάσει τώρα πια και μπορώ να πω ότι είμαι σε θέση να ξεκινήσω αυτόν τον αγώνα. Κατάγομαι από τη Στυλίδα, ήμουν για 4 χρόνια δημοτικός σύμβουλος και αυτό το διάστημα κάνω επαφές με ανθρώπους, γιατί πρέπει να φτιαχτεί το ψηφοδέλτιο, που είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση».

Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου;

«Ο κόσμος έχει αντιδράσει θετικά. Και για να σας πω την αλήθεια, αυτό δεν ξεκίνησε μόνο από μένα. Μου το πρότειναν, υπήρχε και στο μυαλό μου, με παρότρυναν κι άλλοι, κι έτσι το ξανασκέφτηκα πιο σοβαρά στην πορεία».

Όταν αρχίσατε να ασχολείστε με τα κοινά, δεν σκεφτήκατε ότι αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στην καριέρα σας;

«Από τα πρώτα χρόνια της καριέρας μου ως ηθοποιός ξεκίνησα παράλληλα και την επιχειρηματική μου δραστηριότητα. Δεν είναι λοιπόν αυτοσκοπός η καριέρα του ηθοποιού. Κατά καιρούς μου αρέσουν κάποια πράγματα, νομίζω ότι θα με γεμίσουν, θα μου δώσουν κάτι. Κι επειδή έχω κι εγώ να δώσω, το τολμάω».

Κάνατε όμως μεγάλες επιτυχίες. Αλήθεια, λάθη κάνατε;

«Πάρα πολλά. Κάποια στιγμή στα νιάτα μου ίσως να μην ήμουν συνεπής σε κάποια πράγματα όσο θα έπρεπε. Ίσως να έχω στεναχωρήσει ανθρώπους που δεν θα έπρεπε. Από ένα σημείο όμως και μετά νομίζω ότι φέρθηκα σωστά».

Υπήρξαν στιγμές που νιώσατε εγκλωβισμένος στην εικόνα του ωραίου;

«Όχι, δεν ένιωσα ποτέ κάτι τέτοιο, γιατί μου έδωσαν και ρόλους που δεν χρειαζόταν να είναι ωραίος κάποιος για να τους παίξει. Θεωρώ ότι είμαι από τους τυχερούς ηθοποιούς, που έπαιξα αρκετά και ωραία πράγματα».

Είναι επιλογή σας να μην είστε πια στην πρώτη γραμμή ή απλώς προέκυψε;

«Όσο μεγαλώνεις, το ψάχνεις περισσότερο και χωρίς να το θέλεις φοβάσαι να κάνεις πράγματα που μικρότερος θα έκανες χωρίς δεύτερη σκέψη. Κι εγώ, επειδή έχω και την επιχειρηματική δραστηριότητα και μπορώ να ζήσω από αυτήν, προτίμησα να μην κάνω πια πολλά πράγματα. Για αρκετά χρόνια δούλεψα πολύ, και στο θέατρο και στην τηλεόραση, οπότε ένιωσα ότι πρέπει να κάνω οικονομία, γιατί κάποια στιγμή ξεθυμαίνει το πράγμα».

Ως θεατής πια πώς βλέπετε τα πράγματα στην τηλεόραση, είναι πιο δύσκολα τώρα;

«Σίγουρα η δική μου γενιά έζησε τη χρυσή εποχή της τηλεόρασης. Υπήρχαν πολλές δουλειές και δεν υπήρχαν τόσο πολλοί ηθοποιοί. Τώρα δεν γίνονται πια τόσα σίριαλ, για ένα ρόλο υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί ηθοποιοί, οπότε πραγματικά είναι δύσκολα τα πράγματα για τα νέα παιδιά».

Βλέπουμε πια πολλούς ηθοποιούς και σε ρόλο παρουσιαστή. Είναι κάτι που θα δοκιμάζατε;

«Στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου ήμουν δίπλα στη Ρούλα Κορομηλά, παρουσίασα τηλεπαιχνίδι, βραβεία 2-3 φορές, το έχω δοκιμάσει».

Και δεν σας ενδιαφέρει;

«Δεν ξέρω... Αν, για παράδειγμα, μου πρότειναν να παρουσιάσω την ?Παταγονία?, θα το έκανα με μεγάλη χαρά, γιατί μου αρέσει. Και πιστεύω ότι ο Γιάννης Αϊβάζης το κάνει τέλεια. Και το "Survivor" είχα ζηλέψει».

Από το ξεκίνημά σας μέχρι σήμερα έχετε αλλάξει ως άνθρωπος;

«Όσο περνάει ο καιρός, οι άνθρωποι αλλάζουν. Σίγουρα άλλαξα κι εγώ και, θέλω να πιστεύω, προς το καλύτερο».

Αν μπορούσατε να γυρίσετε το χρόνο πίσω, θα αλλάζατε κάποια πράγματα;

«Δεν νομίζω ότι θα άλλαζα κάτι, με τη λογική ότι αυτό που είμαι τώρα το έχει καθορίσει το παρελθόν μου. Είμαι σε μια διαρκή αναζήτηση του καλύτερου... Όχι, δεν θα έκανα κάτι τέτοιο».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έχετε πάρει από την κόρη σας;

«Η ύπαρξή της και μόνο είναι μεγάλο μάθημα για μένα».

Είστε χαζομπαμπάς;

«Ναι, προσπαθώ να είμαι δίκαιος, αλλά μάλλον δεν τα καταφέρνω».

Αν τελικά εκλεγείτε δήμαρχος Στυλίδας, θα χρειαστεί να μείνετε εκεί. Πώς θα αντέχετε μακριά της;

«Αν γίνει αυτό, το παιδί θα πάει σχολείο εκεί».

Λόγω του παιδιού, λειτουργείτε πια διαφορετικά και στις προσωπικές σας σχέσεις;

«Ναι, όλα πια λειτουργούν μέσα από το πρίσμα του παιδιού. Δεν υπάρχει πια Αποστόλης άντρας, υπάρχει Αποστόλης πατέρας. Δεν μπορείς να λειτουργήσεις αλλιώς. Δεν είσαι πια ο Αποστόλης, είσαι ο πατέρας, τελείωσε. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι τελείωσε και η ζωή σου».

Θα αποφασίζατε να ξαναπαντρευτείτε;

«Όχι, αλλά κάποια σχέση οπωσδήποτε θα μπορούσα να έχω».

Θα θέλατε να κάνετε ένα ακόμη παιδί;

«Όχι, δεν μπορώ να το κάνω αυτό, γιατί έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η σχέση μας, δεν θα μας κάνει καλό. Ούτε εγώ θα το αντέξω συναισθηματικά ούτε η κόρη μου».

Όταν όμως βάζετε ένα στόχο, επιμένετε μέχρι να τον πραγματοποιήσετε;

«Ναι, είμαι αυτής της λογικής».

Και όταν δεν τα καταφέρετε, πώς αντιδράτε;

«Πάω παρακάτω. Μπορεί να τον πετύχω αργότερα, απλώς παίρνω παράταση, μεταθέτω το χρόνο».

Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος σας;

«Να μπορέσω να κάνω κάτι καλό για τον τόπο μου. Να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, με όλους τους ανθρώπους εκεί, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε λίγο τη μοίρα του τόπου μας».

Κάνοντας απολογισμό, θα λέγατε ότι υπήρξαν στιγμές που είχατε καβαλήσει καλάμι ή ήσασταν πάντα προσγειωμένος;

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος, ειδικά όταν είναι σε μικρή ηλικία και δεν έχει την παιδεία να διαχειριστεί τη δημοσιότητα, που να μην το κάνει αυτό. Τόσο όσο, λοιπόν, το καβάλησα κι εγώ. Αλλά νομίζω ότι μετά το ξεκαβάλησα και η σχέση μου τώρα πια με τα καλάμια έχει τελειώσει».

Το γεγονός ότι γίνατε πατέρας σας επηρέασε, σας έβαλε σε άλλη λογική;

«Είναι καθοριστικό αυτό για όλους τους ανθρώπους. Όποιος γίνει γονιός βλέπει τον κόσμο μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα. Δεν πιστεύει πια ότι είναι το κέντρο του κόσμου. Σταματάει πολλά πράγματα και αρχίζουν άλλα, πολλά από τα οποία είναι εξαιρετικής χαράς και ευτυχίας. Κάποια όμως είναι και οδυνηρά, όπως οι ευθύνες, που αρχίζουν και υπάρχουν στο μυαλό σου, μερικές φορές διογκώνονται και σε πιάνει πανικός».