Η τέχνη του φακού

06.03.2008
Είθισται στις φωτογραφίες να πρωταγωνιστεί το πρόσωπο που ποζάρει. Μερικές φορές, όμως, το χέρι που κρατάει την κάμερα και η μοναδική εικαστική παρέμβαση του καλλιτέχνη φωτογράφου «κλέβουν» την παράσταση.

Είθισται στις φωτογραφίες να πρωταγωνιστεί το πρόσωπο που ποζάρει. Μερικές φορές, όμως, το χέρι που κρατάει την κάμερα και η μοναδική εικαστική παρέμβαση του καλλιτέχνη φωτογράφου «κλέβουν» την παράσταση. Και τότε είδωλο και δημιουργός γράφουν Ιστορία. Στην περίπτωση του διάσημου φωτογράφου Τάκη Διαμαντόπουλου ένα «κλικ» του αρκεί για να γίνει ο ίδιος κεντρικό πρόσωπο της φωτογραφίας! Δεν ξέρουμε αν είναι η τεχνική του ή η διεισδυτική ματιά στην προσωπικότητα του... μοντέλου που έχει απέναντί του, πάντως κάθε έργο του αποτελεί ψυχογράφημα. Στην Γκαλερί «Ζουμπουλάκη» εγκαινιάστηκε η ατομική του έκθεση με φωτογραφίες από το λεύκωμά του «Λευκό βιβλίο του Τάκη Διαμαντόπουλου», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Καστανιώτη». Ο Τάκης Διαμαντόπουλος επανέρχεται μετά από την επιτυχημένη έκθεση του 2005 με μια σειρά γυμνών πορτρέτων διάσημων γυναικών από το χώρο της τέχνης και του θεάτρου. Οι φωτογραφίες χαρακτηρίζονται από τρομερή ζωντάνια, η οποία αποτυπώνεται μέσω εντυπωσιακής λιτότητας.

Δουλεύει με το φως και την αντίθεση άσπρου-μαύρου για να δώσει κίνηση, φόρμα και έκφραση, αποτυπώνοντας πάνω στο χαρτί την προσωπικότητα και το συναίσθημα των μοντέλων του σε έναν προσωπικό διάλογο μαζί τους. Διάσημοι Έλληνες και Ελληνίδες, που κατά καιρούς έχουν ποζάρει στο φακό του, τίμησαν το σπουδαίο καλλιτέχνη με την παρουσία τους στα εγκαίνια της έκθεσης. Ηθοποιοί και μοντέλα, celebrities και κοσμικοί περιφέρθηκαν στις αίθουσες της γκαλερί θαυμάζοντας τα έργα του.