Οι πιο γλυκές συνταγές ομορφιάς

17.03.2008
Αφεθείτε στη μαγεία της μαύρης θεάς, που δεν είναι άλλη από τη γνωστή και αγαπημένη σε όλους μας σοκολάτα.

Αφεθείτε στη μαγεία της μαύρης θεάς, που δεν είναι άλλη από τη γνωστή και αγαπημένη σε όλους μας σοκολάτα. Και αφού δοκιμάσετε τη σαγηνευτική της γεύση, απλώστε τη στο δέρμα σας.

Το πλούσιο φυσικό της άρωμα θα σας χαλαρώσει, θα σας χαρίσει ευεξία και συγχρόνως θα συσφίξει το δέρμα σας.

Σε αυτές τις ευεργετικές της ιδιότητες οφείλεται και το γεγονός ότι η σοκολατοθεραπεία αποτελεί μια μοναδική πηγή ομορφιάς, ιδανική και για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Όλο και περισσότερες επιστημονικές έρευνες τεκμηριώνουν αυτό που πίστευαν εκατοντάδες χρόνια πριν οι Αζτέκοι, ότι το κακάο το κύριο συστατικό της σοκολάτας είναι ευεργετικό για την υγεία και κατά συνέπεια και την ομορφιά. Γι αυτό και την αποκαλούσαν «τροφή των θεών».

Το κακάο διεγείρει την παραγωγή και την έκκριση ενδορφινών. Σε καθορισμένες συγκεντρώσεις αυτές οι ουσίες είναι ικανές να ενεργοποιήσουν τη φυσική διαδικασία εξάλειψης του λίπους. Οι ενδορφίνες λέγονται και «μόρια ευτυχίας», γιατί ενεργοποιούν αισθήματα όπως αυτά που νιώθουμε όταν είμαστε ερωτευμένοι, διεγείρουν τις αισθήσεις και απελευθερώνουν την ένταση. Το κακάο, επίσης, βοηθάει στο αδυνάτισμα, απαλύνει το δέρμα και συντελεί στην καταπολέμηση του στρες.

Γι αυτό και οι ειδικοί των spa προτείνουν τη σοκολατοθεραπεία ως μια μοναδική εμπειρία. Εσείς δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε μια μάσκα σοκολάτας στο πρόσωπο και το σώμα εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σας. Η σοκολάτα θα κάνει το δέρμα σας απαλό και λείο, θα το συσφίξει και θα βοηθήσει στη μείωση της κυτταρίτιδας. Πριν κάνετε τη μάσκα φροντίστε να έχετε κάνει ένα καλό πίλινγκ, έτσι ώστε να έχουν απομακρυνθεί τα νεκρά κύτταρα και να απορροφηθεί καλύτερα η σοκολάτα.

Πίλινγκ με ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι

Παίρνετε χοντρό αλάτι και ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή παιδικό λάδι και τα αναμειγνύετε, ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια με το μείγμα αυτό και με κυκλικές κινήσεις κάνετε μασάζ σε όλο το σώμα. Έπειτα ξεβγάζετε με χλιαρό νερό. Το πίλινγκ αυτό καθαρίζει με φυσικό τρόπο το δέρμα του σώματός μας και ανοίγει τους πόρους. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλάτι με ζάχαρη.

Τα συστατικά της σοκολάτας

Φλαβονοειδή: Αντιοξειδωτικές ουσίες που εμποδίζουν τη γήρανση (δεν περιέχονται στη λευκή σοκολάτα).

Βούτυρο κακάο: Έχει θρεπτικές ιδιότητες για το δέρμα. Ανακουφίζει και ενυδατώνει ακόμα και τις πιο ξηρές επιδερμίδες.

Μαγνήσιο: Διεγείρει την ανάπτυξη των κυττάρων της επιδερμίδας. Τονώνει και βελτιώνει τη διάθεση.

Καφεϊνη: Δρα ως διεγερτικό και τονώνει το δέρμα.

Φαινυλαιθυλαμίνη: Προκαλεί καλή διάθεση.

Μάσκα σοκολάτας για το πρόσωπο και το σώμα

Εκτέλεση: Για να εφαρμόσετε τη σοκολάτα στο δέρμα σας, θα πρέπει πρώτα να τη λιώσετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Μην τη βάλετε απευθείας στη φωτιά, γιατί η συγκεκριμένη σοκολάτα «καίγεται» εύκολα. Στη συνέχεια αναμειγνύετε τη ζεστή σοκολάτα με λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιο και αρχίζετε να την απλώνετε στο σώμα σας με απαλές κινήσεις. Θα πρέπει να προσέξετε η θερμοκρασία της, ώστε να είναι ανεκτή στο δέρμα σας, για να μην καείτε. Απλώστε την και στο πρόσωπο. Θα πρέπει να την αφήσετε για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.

Υλικά:

  • Μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
  • Αμυγδαλέλαιο

Η... τροφή των θεών

Η ιστορία της σοκολάτας στην Ευρώπη ξεκινάει με την ανακάλυψη της Αμερικής, πριν από 500 περίπου χρόνια. Οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε για την καλλιέργεια κακαόδεντρων είναι από την εποχή του πολιτισμού των Μάγιας κάπου στο 600 μ.Χ. Στην εποχή των Αζτέκων το είδος ήταν σπάνιο και άξιζε όσο και το χρυσάφι. Οι καρποί προσφέρονταν συνήθως στους θεούς και τους βασιλιάδες και χρησίμευαν ακόμα ως μέσο εμπορικών συναλλαγών αντί χρημάτων.

Η σοκολάτα δεν ήταν τότε γνωστή με τη σημερινή στερεή μορφή της. Οι Αζτέκοι χρησιμοποιούσαν τους καρπούς του κακάο αφού πρώτα τους έτριβαν μεταξύ τους και τους έκαναν σκόνη για την παρασκευή ενός ροφήματος που το ονόμαζαν «Choclatl». Το ρόφημα αυτό, στο οποίο πρόσθεταν και άλλα μπαχαρικά, το έπιναν ζεστό και θεωρούσαν ότι ήταν χωνευτικό, δυναμωτικό και το καλύτερο φάρμακο της εποχής εκείνης, που μπορούσε να γιατρέψει κάθε αρρώστια.

Ο πρώτος Ευρωπαίος που θεωρείται ότι ανακάλυψε και έφερε το κακάο στην Ευρώπη ήταν o Χερνάντο Κορτέζ, o οποίος το 1528 το έφερε στην Ισπανία. Το νέο ρόφημα κατέκτησε αμέσως τη βασιλική αυλή της Ισπανίας και στα επόμενα χρόνια έγινε μόδα της εποχής, που εξαπλώθηκε σιγά σιγά σε όλη την Ευρώπη. Για πρώτη φορά σοκολάτα σε στερεή μορφή παρασκεύασε το παραδοσιακό μαγαζί του Λονδίνου «Ο μύλος του καφέ», που το 1674 παρουσίασε σοκολατένια ραβδάκια.