Το Next Top Model της Αμερικής έχει... λεύκη

02.06.2014
Είναι μόλις 19 ετών και ήδη αποτελεί έμπνευση με την ομορφιά και την προσωπική της ιστορία. Η διαγωνιζομένη στο «επόμενο» Next Top Model Αμερικής είναι η Σαντέλ Γιανγκ (Chantelle Young - πραγματικό όνομα Winnie Harlow ), η οποία πάσχει από λεύκη. Η λεύκη είναι μια κοινή επίκτητος δερματοπάθεια που χαρακτηρίζεται από έντονες περιγεγραμμένες αποχρωματισμένες κηλίδες. Πρόκειται για μια διαταραχή της μελάχρωσης όπου τα μελανοκύτταρα καταστρέφονται και κάποια σημεία στο δέρμα να είναι λευκότερα από κάποια άλλα που παραμένουν σκούρα. Είναι συχνότερη στις ηλιόλουστες χώρες, ιδίως στη βόρεια Αφρική, και έχει χαρακτηριστεί ως «νόσος του φωτός». Η όμορφη και πολυφωτογραφημένη Σαντέλ - την οποία στο σχολείο αποκαλούσαν κοροϊδευτικά "ζέβρα" - δηλώνει για την πάθησή της: «Πολλοί άνθρωποι έχουν μια ιστορία, η δική μου είναι ζωγραφισμένη στο σώμα μου.» Η Σαντέλ δεν κρύβει τις λευκές "κηδίδες" στις φωτογραφήσεις της, είναι μάλιστα φορές που τις ... χρησιμοποιεί για να προκαλέσει! Χ.Τ.

Είναι μόλις 19 ετών και ήδη αποτελεί έμπνευση με την ομορφιά και την προσωπική της ιστορία. Η διαγωνιζομένη στο «επόμενο» Next Top Model Αμερικής είναι η Σαντέλ Γιανγκ (Chantelle Young - πραγματικό όνομα Winnie Harlow ), η οποία πάσχει από λεύκη.

Η λεύκη είναι μια κοινή επίκτητος δερματοπάθεια που χαρακτηρίζεται από έντονες περιγεγραμμένες αποχρωματισμένες κηλίδες. Πρόκειται για μια διαταραχή της μελάχρωσης όπου τα μελανοκύτταρα καταστρέφονται και κάποια σημεία στο δέρμα να είναι λευκότερα από κάποια άλλα που παραμένουν σκούρα. Είναι συχνότερη στις ηλιόλουστες χώρες, ιδίως στη βόρεια Αφρική, και έχει χαρακτηριστεί ως «νόσος του φωτός».

Η όμορφη και πολυφωτογραφημένη Σαντέλ - την οποία στο σχολείο αποκαλούσαν κοροϊδευτικά "ζέβρα" - δηλώνει για την πάθησή της: «Πολλοί άνθρωποι έχουν μια ιστορία, η δική μου είναι ζωγραφισμένη στο σώμα μου.» Η Σαντέλ δεν κρύβει τις λευκές "κηδίδες" στις φωτογραφήσεις της, είναι μάλιστα φορές που τις ... χρησιμοποιεί για να προκαλέσει!

Χ.Τ.